Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aksartapoelc

głupie spojrzenia i docinki osób na moją tradzikową cerę

Polecane posty

Gość aksartapoelc

dziewczyny? czy zdarzyła wam się taka sytuacja, że ktoś obcy bądź znajomy skomentował stan waszej cery? bardzo nieprzyjemne uczucie

Mi się zdarzyło :( Moja ciotka na mój widok bez fluidu powiedziała \"a co cię tak wypryszczyło?\" Myślałam, że się zapadnę pod ziemię. Cały dzień chodziłam smutna i zła :(

Skąd ja to znam.:( Kilka lat temu walczyłam z bardzo silnym trądzikiem i przeszłam istną gehennę. Klasa się ode mnie odsunęła, w szkole wytykali mnie palcami, ludzie na ulicy zadawali głupie pytania, słyszałam tysiące \"dobrych rad\". Trądzik zrujnował mi życie, popsuł moje relacje z rówieśnikami, stałam się cicha, zagubiona.:( Do ludzi nie dociera to, że trądzik to choroba. Czasem łapałam się na tym, że zamiast walczyć z trądzikiem dla siebie, walczyłam z tym dla innych. W końcu cera była ładna, a ja nabawiłam się niechęci do ludzi.:(

Gość stewst
haha kasiulek a co? ludzie mają udawać że nie widzą twoich syfów, bo będziesz zła?

Gość *Mika*
stewst chory jestes.

Gość co sie stalo z Julia
pizza face

Owszem, mogliby udawać, że nie widzą. Tym bardziej, że ja nie prosiłam ciotki o komentarz, tylko sama ni stąd ni zowąd tak wyjechała z takim tekstem. Niby co jej miałam odpowiedziec??? \"Zrobiłam sobie tak, bo mi się tak podoba??\" Poza tym ja nie mówię np. ludziom z łuszczycą: \" a co Ci tak skóra złazi??\" albo ludziom z trądzikiem różowatym: \"a co Ty masz na twarzy takie czerwone placki?\". Zdaję sobie sprawę, że to nie od nich zależy i że wiele by dali, żeby wyglądać inaczej. Tu chodzi o trochę kultury i szacunku dla drugiego człowieka.

Gość do autorki tego topiku
zamiast przejmowac się jakimiś przypadkowymi kretynami,k up sobie w aptece żel Clinzacne -REWELACYJNY na tradzik, krosty, przebarwienia. Do tego bardzo wygładza skórę. Tylko na receptę. Lub Brevoxyl

Ja tez to znam aż za dobrze, do niedawna sama miałam okropną postać tego cholerstwa na twarzy. Wciąż słyszałam dobre rady albo teksty \"ale ci wyskoczyło\" jakby ludzie nie mogli zrozumieć że sam trądzik jest dla nas wystarczająco ciężki bez ich uwag. A już nie mówię o psychicznych aspektach trądziku ale także o bólu, pieczeniu, swędzeniu. A najlepsze jak polecali mi jakiś specyfik za 5 zł a ja już wszystko stosowałam. Cóż mogę poradzić, jak napiszę nie przejmuj się to nic nie da, ja tylko kiwałam głową i sie uśmiechałam. Pozdrawiam

Gość fuisdhfgsdfg
Na takie uwagi trzeba sie nauczyć odpowiadać. Trzeba sie przełamać i wyskoczyć z czymś w rodzaju: "oj ale ciocia przytyła, nie poznałabym cioci na ulicy", "a wujek jakiś łysawy ostatnio", "pani może coś zrobi z tymi zmarszczkami, znam bardzo dobry krem". Na początku to trudne, ale skoro innym nie sprawia problemu sprawienie komuś przykrości... Ludzie potrafią być okrutni, czasem nawet nieświadomie, niestety... Zamykanie się w sobie to tylko krzywda dla nas samych, bezczelność jest najlepszą odpowiedzią, a co niektórym trochę uświadomi.

Znam to, znam tylez mi to własna matka mówiła. To dla niej było w sumie coś nie tak, a nie dla mnie :P Ale nie mówiła mi jakoś tak w okrutny sposób:D Tylko tak, jaoko ze pracuje w aptece proponowała mi 1000 i 1 róznych środków i maści których to ona bi mi mogła zrobić:) A na ulicy sie nie spotkałam, ale w szkole tak. Tyle ze miała to głebogo gdzieś. I nie sprawiło mi przykrosci

Gość jestem piękna idealna
a wy trądzikowcy pomyślcie tez o tym, że my piękni i gładcy musimy znosić wasz widok. Nie zawsze człowiek zdąży odwrócić wzrok, mimo że nie chce patrzeć i w ciągu dnia takie nieprzyjemne akcenty jak czyjaś zapryszczona gęba mogą ujemnie wpływać na nasz nastrój. Skupiacie się tylko o sobie, ale pomyślcie tez czasem o innych :)

Gość chamstwo normalnie
mam nadzieję, że niedługo tez ciebie wypryszczy życzę Ci tego, to może zobaczysz co przeżywamy!!!!!!!

Gość aAaRRa
Mi się zdarzyło... :D Moja mama widzac mnie bez make-upu: co Ci sie stalo z cera?! Zule: Jaka ładna, ale krosty ma :P Luzik :D

Gość chamstwo normalnie
jesteście okropni, zobaczycie to się kiedyś na was zemści!!!!!!!! a wtedy my będziemy się na was wyżywać!!!!!! życzę wam całej gęby w pryszczolach jak wulkany!!!

Gość Fanta-smagoria
Ale chamstwo na tym forum!!!

mój sposób: 1. olać \"komentujących\" (docinkami często rekompensują sobie swoje kompleksy albo chcą pomóc, a nie wiedzą, ze do tego trzeba subtelnego podejścia) 2. gruby, pryszczaty, chudy, obwisły, pomarszczony, łysy, okularnik, bez okularów, za wysoki, za niski... zawsze coś się znajdzie, ze by komuś dogryźć albo zrobić przykrość 3. zawsze można odpowiedzieć: ja zlikwiduję (jeśli będę chciala) swoje pryszcze, a głupota i chamstwo są nieuleczalne;-) 4. trzeba (wiem, ze to trudne, sama to przechodziłam) wierzyć w siebie, przecież nie żyjemy dla innych a dla siebie!!! Pozdrawiam

Gość kfosovmd
musze sobie taka burke kupic, nie ma innej rady, izoluje sie 4 lata od ludzi, odkad skonczylam mature, siedze w domu i tu zdechne, przez ten syf ktory nosze na swojej twarzy a wy w sobie, bo to nie nasza wina ze mamy tradzik

Te komentarze są o tyle przykre, że na stan naszej cery nie mamy żadnego wpływu. Ludzi tak to dziwi, jakby to była nasza wina. Przecież nikt nie dostanie pryszczy od jedzenia chipsów czy coca-coli. Jedni mają szczęście i mają piękne cery, a drudzy męczą się z tym paskudztwem. Ja przez kilka dni chodziłam do szkoły bez podkładu, bo pomyślałam, że dzięki temu szybciej wyleczę trądzik, ale wzbudzałam tak duże zgorszenie, jakbym co najmniej przyszła do szkoły w bikini. W końcu nałożyłam podkład i miałam spokój. Na komentarze w stylu: \"my piękni musimy na was patrzeć\" proszę nie reagować. To mali, zakompleksieni ludzie, dla których cudze życie, jest ich życiem, bo sami nie mają własnego i wkładają te swoje garbate i długie nosy w życie sąsiadów.:P

Gość *Mika*
miałam kiedys tradzik i chociaz nikt mi nie robił uwag sama swiadomość była przykra a o do tych pieknych: woe wygladac jak pizza niz miec taki podły charakter jak wy ciekawe czy jesli wasze dzieci beda miały pryszcze tez bedziecie im robic uwagi typu "czemu ja musze na ciebie patrzec" ???