Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa ziutkowska

ile razy dziecko moze byc w tym samym ubrniu w przedszkolu?

Polecane posty

Gość ewa ziutkowska

Nie mam dzieci ale mnie interesuje wszystko na przyszlośc. Jest lato:idziesz z dzieckiem do przedszkola: skarpetki bądz rajstopki, sukieneczka czy spudnica z bluzką. W przedszkolu ona tez w tym chodzi czy przebieracie ją w jakis "przedszkolny"strój np dresik? Jezeli w dresik to czy ten dresik zmieniacie codziennie na inne ubranko czy chodzi z tydzień w nim? a jezeli nie zmieniacie sukieneczki czy spódniczki w 'przedszkolny strój"w takim razie czy codziennie dziewczynka(chłopiec)muszą przychodzic w innej spódniczce, sukience i bluzce? Jak to jest? często obserwuję taką mame i córke i ta mała ma rybaczki ze skarpetkami, albo sztruksy z bluzką, a to spódniczka długa, a to kaloszki na ulewe......chyba codziennie inaczej.Ciekawe czy w przedszkolu przebiera ją w jakis "stroj przedszkolny"czy raczej lata to dziecko w tych sztruksach, długiej spódniczy,dzinsach, rybaczkach....

Gość ewa ziutkowska
W ziemie to wiadomo ze przebiera sie dziecko w wygodną spódniczkę jako stroj przedszkolny bądz jakis dresik,spodenki miękkie wygodne..ale własnie czy zmienia sie ten dresik przedszkolny co tydzień?

Mój syn ma specjalne bluzy do przedszkola - cienkie, bawełniane i z długimi rękawami. Zmieniam mu codziennie, bo ma na nich przegląd obiadu :D Do tego spodenki z dresu, zmieniam raz w tygodniu. W lecie nie przebiera się w przedszkolu

moja cora jak chodzila do przedszkola byla codziennie inaczej ubrana bo wszystko jednak sie brudzi i nie wyobrazam sobie aby mogla w czyms chodzic przez dwa lub trzy dni i nie wynika to bynajmniej z jakiegos dziwnego podejsia poprostu dzieci maja to do siebie ze wszystko brudza i trzeba zmieniac czesto ciuchy z reszta ja sama hodze tylko 1 dzien w ubraniu a pozniej do prania czlowiek jednak sie poci...szczegolnie w takie upaly :P

a co do zimy to fakt miala takie przedszkolne spodniczki, ktore zmnienalam raz w tygodniu ;)

Gość mysle ze to bardzo
egzystencjalny problem, i warto sie nad nim dłużej zastanowic. Cytuję : " rybaczki ze skarpetkami, albo sztruksy z bluzką" - A jeśli rybaczki ze skarpetami, to juz bez bluzki ? A sztruksy z bluzką to juz bez skarpetek? Nie mozna tak poprostu olać tego problemu, należy go rozłozyc na czynniki pierwsze, a być moze nawet napisac o nim pracę magisterską, chociaz kto wie, moze i na doktorską by sie ten temat nadawał...

Gość kamilciaaaaaaaaaaaaaa
tak, super-juz w przedszkolu zrobcie rewie mody-i codziennie nowy zestaw do ubrania-przeciez dziecko nie moze sie pokazac dwa razy w tym samym :)

Oczywiście, że codziennie daję mu nowe ubranie. Ale w przedszkolu nie przebieram - przychodzi od razu w wygodnym ubraniu czyli spodnie dresowe lub z materiału na gumce + bluzeczka. I czasami po przyjściu do domu wymaga przebrania - szczególnie, jak na obiad była buraczkowa ;) Ma mu być wygodnie i musi umieć się sam obsłużyć z tymi spodniami. W sumie nie rozumiem rodziców, którzy przyprowadzają dzieciaka w dżinsach albo takich tam i przebierają. To na cholerę te dżinsy, tylko na drogę? Nie lepiej kupić ładne dresy? Albo zostawić w tych dżinsach? Chociaż parę dni temu musiałam w przedszkolu pomagać takiemu biedakowi, bo wynurzył się z toalety ze spodniami przy kolanach jak wychodziłam z przedszkola i poprosił mnie o pomoc :D Nie dość, że spodnie miały zamek i guzik, to jeszcze pasek :O Normalnie ludzie są bez pojęcia.

Mój codziennie ma coś innego. Z bardzo prozaicznej przyczyny. Co dzień odbieram go to ma na bluzce/bluzie resztki obiadu, picia, farby, plasteliny na rękawkach (mimo fartuszka do malowania)... Rajstopy też zmieniam codziennie bo u nas w przedszkolu to dzieci latają w rajstopkach... więc czasem zdarza mu się popuścić jak zaaferowany zabawą zapomni poprosić... a nawet jeśli nie to cały dzień na kolanach po podłodze w tych rajstopach więc dla mnie są brudne. I nie chodzi o rewię mody ile o czystość i higienę. Mój dopiero skonczył 3 lata i potrafi się uświnić jak nieboskie stworzenie. I mam mu takie brudne, poplamione zakładać następnego dnia?

Gość kamilciaaaaaaaaaaaaaa
nie chodzilo mi o brudne ciuchy-to oczywiste ze trzeba to zdjac i wyprac.... chodzi mi o to, jaka rewia panuje w moim miescie-dzieci nawet na podworku w piaskownicy ubrane sa jak te lale...

Gość kilankaa
moja córka codziennie ma inne rajstopy, bluzki itd.....do przedszkola idzie w spodniach /zima/ a w przedszkolu jest w spódniczce albo sukience... trudno wypuscić dziecko w np poplamionej bluzce albo przybrudzonych rajstopach i nie jest to zadna modna rewia ale zwyczjność, skoro się brudzi to trzeba zmienić :D