Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pimpek_

zielone uplawy - kto leczy, wyleczyl i czym ?

Polecane posty

Gość pimpek_

mam zielonkawe uplawy ginekolog przepisal mi clortrimazolum ale nie podzialalo, chociaz zrobily sie teraz zolte... ale to mnie nie zadowala... przewidzail to i zapisal jeszcze inne chyba gynalgin czy jakos tak, po miesiaczce sprobuje z nimi... dziewczyny a moze Wy mi doradzicie ? co bralyscie na te dolegliwosc ?

Gość pimpek_
ja nie mialam robionego zadnego wymazu itp a lekarz przepisal mi wszystko tak w ciemno... po prostu cos na zielone uplawy... a ja nie lubie byc krolikiem doswiadczalnym ale skoro Ci pomogl to znaczy,ze to dobry wybor moze mi tez pomoze :) a bralas przez 10 dni po miesiaczce i juz po wszytskim ? :)

tak. ja mialam tylko robione normalne badanie na foteliku :) nawet wcześniej mi przeszlo,ale te globulki trzeba niestety do konca wybrać. Aha najlepiej je brać na noc i na noc zakladać jakąś wkladke,bo one wyciekają potem z nas :O

Gość rhuana
mozna zrobic badanie czystosci ale nie koniecznie, to objawy grzybicy pochwy, dlatego lekarz przypisal Ci gynalgin, powinno pomoc, ale grzybica czesto jest nawracajaca wiec trzeba uwazac.

Gość pimpek_
hmm a te globulki pobomna sa strasznie duze i duzo osob ma problem z ich aplikacja czy to prawda ? :( zielone uplawy to chyba nie jest grzybica... grzybica to biale...

Gość pimpek_
dodam,ze nic mnie nie swedzi, nie piecze itp problemem są tylko te uplawy...

zielone to jakies bakterie albo rzęsistek. clotrimazol jesat lekiem tylko na grzyby. powinnas dostac coś takiego działającego na wszystko.

nie ma takich dużych globulek, które by było ciężkie do aplikacji. taki ogólnie działający to jest macmiror - mi pomógł jak już większość leków przetestowałam. świąd i pieczenie nie zawsze towarzyszy infekcjom - czasem są tylko upławy. a tak w ogóle to dobry ginekolog powinien umieć rozpoznac infekcję \"na oko\", już po rodzaju upławów jakie widzi. wymaz jest dobry na potwierdzenie lub znalezienie ew. czegoś więcej.

Gość pimpek_
moze ten ginalgin dziala na wszytko ? :) lekarz chcia zaczac od czegos delikatnego... dlatego przepisal clotrimalol i zmienily mi sie po tym uplawy na zoltawe... sprobuje z gynalginem tylko ta aplikacja mnie przeraza :D czytalam,ze ciezko sie je aplikuje :D

Gość pimpek_
to mnie uspokoilas :) tak sie sklada,ze mam w domu krem mamciror moze bede smarowac tym globulke zeby bylo latwiej wlozyc ? czy robic to sama wodą ?

Gość rhuana
o matko! kto Ci powiedzial ze przy grzybicy ulawy sa biale? przy grzybicy moga byc zielone, albo zolte, wcale nie musisz odczuwac swedzenia, skoro przpisal gynalgin i clotrimazolum to podejrzewa grzybice!

Gość pimpek_
hmm mi zielone kojarzą sie z rzesistkiem...

Gość rhuana
ja rzesistka nigdy nie mialam a z grzybica walcze od 15 lat, uplawy mialam, zielone, zolte, szare i rozne inne, ale to zawsze byl grzybek... globuli gynalginu, nie sa takie duze i raczej nie ma problemu z ich aplikacja, ale mozesz zmoczyc je woda, jezeli przeraza Cie ich wielkosc.

Gość pimpek_
naprawde! wiec moze rzeczywiscie to grzybek... co to globulek to jeszzce ich nie widzialam :) ale czytalam rozne opinie na kafeterii :) najpierw bede probowac z woda a jak nie pomoze to z kremem :) pozdrawiam:)

Gość rhuana
mozesz tez globulke przelamac, byle jak najglebiej wsadzic. powodzenia