Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruda myszowata

czy w ciązy mozna pomalowac wlosy farbą, hną czy szmponem.bo te mysie odrosty

Polecane posty

Gość ruda myszowata

są fujowate te mysie odrosty

Gość DYSZKI
Ja tam farbowałam....nic sie nie stało, ale chyba lepiej henną bo jest naturalna...

Gość bebe_30
teraz na rynku jest tyle nowoczesnym farb, lagodnych,ze zrobienie odrostow nie powinno stanowic problemu. proponuje zasiegnac porady u fryzjera:)

Gość ruda myszowata
henna na brwi a chna czy hna na włosy tak?

Gość kama mama79
Wg wskzań lekarzy nie malować. Każda substancja wnika w jakiś sposób do krwi. Widziałyście farby z napisem: dla kobiet w ciąży? Można się trochę pomęczyć, ale jak ktoś nie ma silnej woli, to przecież i kawę litrami i alkohol będzie w siebie wlewał na imprezach.. A po drugie jak się nie ma szczepien przeciw żółtaczce, to w czasie ciaży należy omijać i fryzjerów i kosmetyczki, bo to zwiększa ryzyko załapania choroby. A o to pytają też przed porodem. A to wszystko wcale nie oznacza, że będziemy zaniedbane, tylko po prostu trzeba zminić sposób pielegnacji.

Gość y555555555
ja również w ciązy zapytalam lekarza. stanowczo odradzil. zezewolil jedynie na pasemka albo balejaż, w kazdym badz razie takie farobwanie, ktore nie dotyka skory. farbowanie odrostow skory dotyka niestety. cala ciaze moje wlosy nie wygladaly zbyt pieknie. od razu po porodzie pofarbowalam. karmilam wowczas piersia. i moja mala dostala jakiejs wysypki tak wiec mamy karmiace tez uwazajcie.

chyba dawno bylyscie w ciazy... bo ja jetsem teraz w 6 miesiacu i jak poszlam do lekarza w 3 i zapytalam sie czy moge farbowac? powiedzial pani kasiu musi pani bo ma pani juz odrosty:) heh mozna powiedziec w sklepie ze chce sie farbe lagodniejsza bo sie jest w ciazy anajlepiej isc do fryzjera i powiedziec o ciazy odrazu wybierze inna farbe. dlaczego kobieta w ciazy ma chodzisz jak szara mysz? z odrostami ?ciaza to nie choroba dziewczyny :)

Gość bebe_30
katioszka, masz racje:)poprzedniczki chyba dawno temu byly w ciazy. teraz farby i szampony do wlosow sa napradwe lagodne, trzyma sie je na wlosach krotka chwile. to danwiej,gdy farby byly starej generacji,lekarze odradzali farbowanie. moj lekarz powiedzial,ze nie ma przeszkody farbowac wlosow, ale by to robic raz na jakis czas. moje znajome tez farbowaly wlosy,zadna nie chodzila z odrostami-dzieci sa zdrowiutenkie. jesli masz obawy-pozwol zeby wlosy zafarbowal ci fryzjer-zrobi to szybciej i sprawniej:)

Gość żanette**
Ciąża to nie choroba i też nie wybieg. Zdrowie dziecka jest ponad wszytsko, żeby potem nie było rwaia wlosów, co ja zrobiłam. A lekarz...lekarz może powiedzieć wszystko. Zapytaj go np co możesz brać na pękające naczynka czy powstające żylaki? Mało który to wie, ale każdy odpowie : wszystko...bo to mało przenika do krwi. A to guzik prawda i powie ci to każdy, kto się zna. Co taki lekarz może wiedzieć nie znając składu farby, bo sam nigdy włosów nie farbował? Ja już bym podziękowała takiemu. A cytologię w ciąży ci zrobił? Czy też uważał że np jest zbędna? Trza się zastanaowić nad takim lekarzem, który odwala wizytę.

Gość bebe_30
jesli poczytacie sobie artykuly medyczne i fryzjerskie na temat farbowania wlosow w ciazy-to dowiecie sie ,ze farbowanie wlosow w ciazy jest bezpieczne, oczywiscie, po ukonczeniu pierwszego trymestru. znikome ilosci niebezpiecznych srodkow ktore moga przenikna przez skore glowy do organizmu -nie sa zagrozeniem dla plodu. wspolczesne farby i szampony, nie zawieraja amoniaku ani tyle metali ciezkich co dawniej.