Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 78888888

doradzcie!!!

Polecane posty

Gość 78888888

sprawa jest taka. ide na wesele w sierpniu, mam 17 lat i ide z osoba towarzyszaca, mam problem bo nie wiem czy mam dawac prezent razem z rodzicami( ucze sie jeszcze, nie zarabiam) czy oddzielnie (wtedy rodzice musieliby mi dac jeszcze oddzielnie kase dla mnie) co o tym myslicie? miesliscie juz podobna sytuacje?

Gość jedna rodzina
jeden prezent chyba?

Gość rihjydbvxlkjuyt
zawsze mozna zarobic na prezent :/

jak bylam w twoim wieku to prezent kupowali rodzice-jeden duzy i byl za nas wszystkich.

Gość marinna
Jak idziesz z osobą to prezent musicie dać od siebie sami.

Gość Anonimowa truskawa
A zaproszenie masz osobno? No to prezent też osobno (mi zawsze fundowali rodzice, ale dawałam z chłopakiem).

Gość 78888888
no walsnie chyba bede musiala dac oddzielnie bo co w 4 podejdziemy i damy koperte? dodam to ze moj tata jest chrzestnym wiec bedzie musial sporo kasy dac i jeszcze dla mnie oddzielnie

możecie dawać prezent wspólnie z rodzicami (to jest w 4 osoby), nie widzę przeszkód :)

ja nie chodze na wesela ale wiesz jak ja bym zrobila? razem z rodzicami jakis duzy prezent, a od siebie cos mniejszego:) nie wiem czy dobry pomysl ale o tym akurat pomyslalam:)

Kazde z was, tj. ty i twoj partner, mozecie sie zrzucic po 100 zl. To razem 200 zl - moze i nie majatek, ale wiadomo, ze nie zarabiacie, a wasi rodzice przezyja taki koszt ;)

Gość 78888888
rodzice na bank beda dawac kase a nie prezent. zobie tak ze od siebie dam gdzies 100 zl albo prezent

Gość 78888888
moj chlopak zarabia wiec nie byloby problemu, ale nie chce brac od niego kasy bo to on ze mna idzie i ja go zapraszam

Gość Anonimowa truskawa
Doby pomysł z tym złożeniem sie po połowie. I 200zl by wyszlo, a to jak na młodych nie pracyjących ludzi wyszło by itak super! Myśle, że 200zl było by akurat, albo jkiś prezent:) Cioś znajdziesz.

Gość 78888888
dzieki za rady:)