barbunia 0 Napisano Lipiec 4, 2007 Koleżanka poradziła mi kupić tantum rosa, bo od jakiegoś czasu odczuwam jakieś dziwne pieczenie w pochwie i to podobno ma mi pomóc. Kupiłam 3 saszetki (nie miałam akurat pieniędzy na całe opakowanie). I tu rodzi się problem - bo na saszetkach pisze, że sposób użycia w ulotce dołączonej do opakowania. Mogłaby mi któraś pomóc? Jak się używa tego specyfiku? Wiem tylko, ze nie jest to do picia :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kassssia Napisano Lipiec 4, 2007 Lek TANTUM ROSA stosować można na dwa sposoby: do płukania pochwy (irygacji) oraz do zewnętrznych przemywań. Płukanie pochwy - irygacja Do płukania pochwy najlepiej użyjIRYGATORA TANTUM ROSA. Jest on bezpieczny, wykonany z elastycznego i gładkiego plastiku. Irygator możesz użyć wielokrotnie. Nie stanowi on kompletu z opakowaniem TANTUM ROSA. Zaleca się używanie irygatora wyłącznie przez 1 osobę! Dziewczęta, które nie rozpoczęły życia seksualnego nie powinny stosować IRYGATORA TANTUM ROSA, gdyż jego użycie może spowodować przerwanie błony dziewiczej. Wszystko o stosowaniu TANTUM ROSA w formie płukania pochwy (irygacji) oraz pełną informację o IRYGATORZE TANTUM ROSA znajdziesz wewnątrz opakowania lub na podstronie IRYGATOR TANTUM ROSA. Irygację pochwy należy wykonywać 1-2 razy na dobę. Lekarz może zalecić inne dawkowanie. Zewnętrzne przemywania Roztworem TANTUM ROSA przemywaj intymne okolice od 1-2 razy dziennie. Takiego typu przemywanie można stosować bezpiecznie w okresie wczesnego połogu, czyli bezpośrednio po porodzie. Lekarz zalecić może stosowanie TANTUM ROSA w leczeniu różnego typu podrażnień zewnętrznych narządów płciowych. TANTUM ROSA w formie zewnętrznych przemywań może być zalecane u dziewcząt i młodych kobiet. W razie wątpliwości, co do sposobu użycia należy skontaktować się z lekarzem ginekologiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kassssia Napisano Lipiec 4, 2007 Zawartość 1 saszetki rozpuścić w 0,5-1 l przegotowanej wody. W połogu: zewnętrznie do przemywania krocza, 1-2 razy na dobę. W pozostałych przypadkach płukać pochwę roztworem 1-2 razy dziennie. ucięło ;p tez ide zaraz zroib - mam ten sam probelm :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lepiej najpierw Napisano Lipiec 4, 2007 idź do lekarza... mie mozna przesadzać z irygacjami bo to może niekożystnie wpływać na flore bakteryjną... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach