Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna7

DLA MIESIĄCZKUJĄCYCH BARDZO NIEREGULARNIE

Polecane posty

Gość bezradna7

hej. mam 20 lat i duze problemy z okresem. odkad pamietam zawsze mialam nieregularne. czasami nie mialam nawet 5 miesiecy!! dla nmie to jest bez sensu. dlaczego tak sie dzieje?? czasami mam regularne, ale to np 3-4 miesiace, a otem znowu np 2 miesiace nie mam w ogoleitak od nowa. wkurza mniue to. wolalabym miec okres regularnie, przynajmniej bym sie nie denerwowla, dodam, ze podczas okresu nie mam w sumie zadnych dolegliwosci, nic mnie nie boli itp. tylko ze teraz znowu mi sie spoznia okres i nie wiem czemu!! kochalam sie z chlopakiem, ale uzywalismy gumki, poza tym nie skonczylismy, bo ktos przyszedl(tzn on sie nie spuscil ze sie tak brzydko wyraze) wiec na pewno nie jestm w ciazy.... czy powinnam isc do ginekologa z tym problemem?? z gory dzieki za odpowiedzi i porady:)

Gość bezradna7
zapraszam

Gość Milutka__
powiem tak mam nieregularne miesiaczki ale to najwyżej tydzień spóźnienia Np dzisiaj miałam dostac a nie dostałam Z jednej strony ciesze się bo odwlekł sie przykry problem paraliżującego bólu brzucha , ale wiem że nieregularność jest niekorzystna nawet na psychikę Powiedzmy zaplanujesz sobie wycieczke a tu okres Ci wypadnie , bo nie wiadomo własciwie kiedy miał być,,, to jest wkurzające Chyba tylko lekarz to rozwiąże

zdecydowanie do lekarzaarza...ja miałam podobny problem...raz co 18 dni raz co 30 i tak troche dziwnie...;/...podjelam leczenie i pomogło, a od tygodnia zarzywam jasminelle to tabl. anty zeby to wszystko się uregulowało no i zeby moc cieszyc się seksem bez stresu :) i chyba polecam to samo...ułatwi zycie ;)

Gość bezradna7
dzieki:) chyba wlasnie tak zrobie...bo w ciazy chyba nie jestem (tak mi sie wydaje)..chyba tylko lekarz pomoze....

Regularne cylke dopuszczają przesunięcia do 7 dni. :-) (stres, odchudzanie, niewyspanie, przeziębienia itd) A nieregularne cykle moga być objawem wielu chorób... Radzę nie patrzeć na \"dobre rady życzliwych\" i... szybko iśc do ginka! Nie straszę Cię, ale jesteś młoda i lepiej to jak najszybciej wybadać. Zaniedbania ginekologiczne w przyszłości mogą spowodować także trudności z ciążą:-)

Oj zdecydowanie powinnas isc do lekarza. I zanim zaczniesz brac tabsy sprawdz dlaczego tak sie dzieje, bo moze juz jestes na cos chora. I w takim wypadku tabsy moga byc niewskazane albo odpowiednio dobrane. Ogolnie chodzi mi o zebys nie poszla do gina tylko po recepte...ale zebys poszukala glebiej dlaczego masz az tak bardzo nieregularne @.