Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedy_ ja

Kiedy ja zajdę w ciążę...

Polecane posty

Gość kiedy_ ja

Witam, staramy się z mężem o dziecko już rok i nadal nic.. Nic z tego nie rozumiem.Już nie wiem co mam robić.Lekarka kazał mi poczekać jeszcze 3 miesiące(2 miesiące temu)więc teraz tylko 1 cykl i jeśli nie zajdę to zacznę robić badania.Cholera jestem taka rozżalona :( Chciałabym w końcu nie dostać @

ja zapierwszym raem zaszłam po prawie dwóch latach- więc sie nie załamuj napewno sie doczekasz :)

Gość żanette**
Co się przejmujesz, my się staraliśmy też grubo ponad rok i nic. W sumie też mi ręce opadły, bo już mi głupie myśli po głowie zaczęly chodzić, niepłodność itp. Potem olałam temat tak, że przestałam myslec o dziecku i nawet nie zapisywałam dat okresów. No i wtedy zaszłam w ciążę. Wyszło na to, że u lekarza nie potrafiłam powiedzieć, kiedy miałam ostatni okres i poród był obliczany tyllko wg usg i przypuszczalnej daty okresu. Kuzyn z zoną po 3 latach kupili już sobie nawet psa i zaczęli się rozglądać po klinikacj=h leczących bezpłodność. Teraz mała ma 1,5 roku a ona znowu w ciąży. Dalej: koleżanka po 8 latach zaczęła się starać o adopcję, zupełnie zrezygnowali z myśli o własnym dziecku. Parę dni przy obiedzie akcja: dokładka? Idź na badanie. Okazalo się, że jest w ciąży. A więć, oglądałam program naukowy w którym naukowcy udowadniali, że kobieta pragnąc bardzo dziecka wytwarza jakiś tam hormon w przysadzce mózgowej (bodajże, nie jestem lekarzem ani naukowcem), który hamuje niestety mozliwość zajścia w ciążę. Może po prostu wrzućcie na luz, bo to jakoś dziwnie się sprawdza:)

Gość jusiek
zgadzam się z przedmówczynią nie możesz ciągle myslec o ciązy bo w nią nie zajdziesz. Ja odpuściłam po 2 latach i zaszłam szybciutko. Trzymam kciuki

Gość kiedy_ja
Ciężko wrzucić na luz, w domu zaczyna się robić jakoś dziwnie pusto..Jesteśmy już 8 rok razem.Czuję ,że to już czas.. Trudno wyluzować bo bardzo lubię i pracuję z dziećmi.. dzięki za wsparcie :)

Gość margotka-a
tak to juz jest jak sie za bardzo chce znam 2 takie przypadki- moja mama , 6 lat po slubie a dziecka jak nie bylo tak nie ma, nie wiedziala juz co ma zrobic, kiedy to byly inne czasy, nie latalo sie z takimi problemami po ginach zlozyla papiery o adopcje i...zaszla w ciaze :) 4 miesiace po moim urodzeniu, kiedy juz nie myslala o 2 dziecko... znowu ciaza! moja szwagierka, wpadka, mala ma juz 6 lat a oni bez skutecznie staraja sie o 2 dziecko... trwa to juz ladne 3 latka rok sie lecza, ona jest chyba na wszystko przebadana i moze zajsc w ciaze, maz jest plodny ,a ciazy nie ma :( wydala juz kupe kasy i nadal nic gin mowi ze za bardzo chce teraz jest na wakacjach i ma zakaz myslenia tylko i wylacznie o dziecku

ja tez stram sie juz 1,5 roku i naraze nie ma efektow..9lipca ide do gina zobaczymy co mi powie... bede tu zagladac :)

Gość SweetPrincess
tak to jest ze jak sie chce to sie nie ma a jak sie nie chce to sie od razu wpada

Gość kasiab
ja rez juz sie staram prawie 2 lata i nic

Gość qoki24
i ja sie dolacze do was,:) ja tez bym chciala, staram sie od marca...i nic...ostatno tak wszystko dokladnie wyliczylam , kochalam sie w samym srodku cyklu, i czuje ze nadchodzi @...znowu...

moja mama starała sie o mnie 15 lat i zaszła w ciążę bez leczenia. Ja obsesyjnie myslałam o dziecku, 1,5 roku starań i nic...Aż w koncu sobie odpuściłam, minął miesiąc i zaszłam w ciążę. Nie myśl o tym i wrzuc na luz to działa!!!

Gość kiedy_ ja
Jak to się po prostu odpuszcza??

Naprawde wiem co czujesz, ja myslałam tylko o ciąży za każdym razem jak kochałam sie z mężem. Mierzyłam temperaturę, obserwowałam śluz, itp...Aż do momentu gdy dostałam nową pracę-bardzo dobrze płatną, taka o jakiej zawsze marzyłam. Na początku musiałam sie wykazać i bardzo duzo pracowałam. I jakos tak wyszło, że przestałm mysleć o ciąży. Teraz jestem w piątym miesiącu.

Gość kiedy_ ja
Mimi gratuluję:D :D :D Ja najpierw za dużo pracowałam, kursowałam pomiędzy krajami i na nic nie miałam czasu.Zrezygnowałam bo za dużo stresu i rozchorowałam się trochę.Pomyślałam, że w ten sposób to ja nigdy nie zajdę w ciążę.Teraz siedzę w domu bez pracy i już mnie cholera bierze, może mam za dużo czasu na myślenie.Od jutra szukam pracy.. Czas się czymś zająć. ps. jeszcze nie mierzę tempki i nie robię wykresów :D więc chyba nie jest tak źle :D pozdrawiam wszystkie forumowiczki

kiedy ja - jeśli chciałabyś porozmawiać i otrzymać wsparcie zapraszam na formu \"jest tu jakaś staraczka o tej porze?\" na antykoncepcja, płodność...Ja zaczęłam tam pisać z dziewczynami jak nie mogłam zajść w ciążę i one bardzo mi pomogły. Zapraszam i pozdrawiam cię serdecznie!

Gość kiedy_ja
mimi1981 🌼 dziękuję na pewno tam zajrzę :)

Gość ano tak bywa
jak sie latami zre pigułki anty

Gość zawsze wchodzę na forum
jak zaczyna mi się wydawać że jest ze mną już beznadziejnie.... rok starania a tu dalej nic! a znajomi zaszli w ciąże przez przypadek, jedni, drudzy... a mnie ciągle ktoś pyta"kiedy powiększy wam się rodzinka..." a co ja mam na to powiedzieć? Kiedy przyjdzie czas.... Fanie że jesteście dziewczyny, można sie pocieszyć, że nie jest się z tym problemem jedyną osobą na świecie:)

Gość upppppppppppp