Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ange 27

pomóżcie bo sie wykończę.

Polecane posty

Gość ange 27

Kto pracuje lub pracował z dziećmi? Na wakacje podięłam pracę w ośrodku wychowawczym dla biednych dzieci i z patologicznych rodzin. Bardzo przykładam sie do tej pracy, codziennie przygotowuje sie do zajęć jak zresztą wiekszość nauczycieli ale dzieci nie słuchaja mnie i nie uważają. Jest to grupa przedzszkolna. Moje pytanie brzmi: czy znacie jakis sposób na to żeby skupić uwage dzieci przynajmiej przez 10 min? czy moze zastosowac jakis system nagród? Prosze poradźcie.

Gość ange 27
wiesz jak to na studiach, sama teoria. dokształcam się sama

Gość hjg
Moje pytanie brzmi: czy znacie jakis sposób na to żeby skupić uwage dzieci przynajmiej przez 10 min? czy moze zastosowac jakis system nagród? Prosze poradźcie. POKAZ IM CIPKE

Gość lidlaka
wymysl jakas zabawe np niech dzieci stana w kolku i niech leci jakas muzyczka i niech spiewaja tak tanczzymy labado labado labado malego walczyka i pozniej ty mowisz np raczki byly i one mowia nioe i sie lapia za te rece pozniej zas refren i np nozki byly i sie lapia za pas

Myślę że system kar i nagród może być dobrym rozwiązaniem. Tak czy owak zawsze warto go wypróbować. Trzeba pamiętać o tym, że brak nagrody to także kara. Wiadomo, że nie możesz tej metody stosować zbyt często bo przyniesie odwrotny skutek. Dzieci bardzo szybko się nudzą więc mam nadzieje, że starasz się często zmieniać im zabawy.

Gość upppppppppppppppppppppppppppp

Gość uppppppppppppppppppppppp

Gość ange 27
Pozakazal im ta cipke - zadzialalo - przestraszyly sie i siedzialuy do konca dnia cicho :)

Gość baweczkaa
tym dzieciom brak uwagi i milosci w domu rodzinnym tzn.nie ma kto od nich mądrze wymagać... pomyśl co możesz zrobić, żeby tę ich potrzebę zaspokoić...

Gość rozanneee
Zrob plakat z imionami dzieci i kazdego dnia wstawiaj im kropke np. zielona - super zachowanie, zółta - dobre, czarna - złe. POwiedz im z rana , ze codziennie bedziesz oceniac ich zachowanie a na koniec tygodnia podliczysz kropki i wreczysz dyplomy.