Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

noe

dlaczego decydujecie sie na tylko jedno dziecko???

Polecane posty

chciałabym wiedziec czy rodzice jedynaków sa jedynakami ?? i dlaczego tylko jedno dziecko? czy głównie chodzi o sprawy materialne?czy moze jakies inne powody?

no dobra dzieki za ogromna liczbe wypowiedzi......

:) a dwójke masz dlatego ze chciałas? czy dlatego zeby jedynak nie był samotny?

czescto sie słyszy ze\" ja to chce miec dwójke , bo jedno to bedzie samolubne, albo samotne, albo jeszcze jakies tam...\"a mnie dziwi takie stwierdzenie bo to tak brzmi jakby sie myslało tylko o tym pierwszym ....

Gość bebe_30
ja marze o trojeczce,ale na razie jestem w ciazy z pierwszym:) na pewno o tym,czy bedziemy miec trojeczke przewaza wzgledy finansowe,chociaz zobaczymy jak nam sie zycie potoczy:)

Ja spodziewam sie dziecka i myślę, że bedzie to moje jedyne dziecko albo następne dopiero za jakieś 12 lat :P normalne zawsze chciałam miec 4 dzieci w tym blizniaki :P ale teraz o nie, strasznie znnoszę ciąże i odechcialo mi sie dzieci poród strasznie mnie przeraza więc wszystko zalezy od tego jak zniosę go, bo jesli bedzie nie do wytrzymania to chyba więcej nei będę chciała tego przezywac... choc mówią ze bol porodowy szybko się zapomina .... a ja mam jeszcze brata i siostrę :P i przez 9 lat bylam jedynaczką i wiem ze to nei jest zbyt dobre dla dziecka:)

no włsnie , hm ja sie tak zastanawiam czy ja bym chciała byc takim dzieckiem zeby ten pierwszy nie był samotny i takie tam, moze szukam dziury w całym ale tak jakos mnie naszło:)

ja jestem jedynakiem i jak nieraz patrze na takie kłótnie rodzenstwa z 30letnim starzem to sie ciesze ...:)

Wydaje mi się, że nawet jeżeli rodzice decydują się na drugie dziecko, żeby to pierwsze nie było samo, to i tak kochają go do szaleństwa, więc nie ma to znaczenia :D TROCHĘ NAKRĘCIŁAM, ALE CHYBA WIADOMO O CO CHODZI ;)

ja ciaze super zniosłam extra w 9 miesiacu remontowałam łazienke.... i własnie dopiero teraz kiedy mam takiego super dwulatka zdałam sobie sprawe jak narazałam swoja ciaze i jaka byłam głupia:(:( i mysle ze taraz była bym bardziej poshizowana w tej ciazy niz w pierwszej

Gość jiioo
ja chce jedno ze wzgledow materialnych.

ja jestem w ciąży z moim pierwszym dzieckiem ale napewno ono nie bedzie jedyne bo wiem że fajnie miec rodzenstwo a mąż juz planuje drugie :D za jakieś 4 lata bo twierdzi że pieknie wyglądam w ciąży

ja chce dwójke tylko jeszcze jedna rzecz mnie powstrzymuje, jak mozna zniesc ciaze u boku pełnego energii dwulatka??? chyba poczekam....:)

myszkawidze ze krótki staz:) niecały miesiac , a dzidzius juz niebawem :):) mam kolezanke fotografa która uwielbia jak pary małzenskie pobieraja sie w ostatnich miesiacach i nieukrywaja ciazy:):) tylko eksponuja brzuszek:):) widac ze nie wstyd im wystepku:):):)

a wracajac do rodzenstaw , przeciez duzo jest przypadków ze sie niezgadzaja najpierw bo jest róznica wieku , potem bo róznica płci , a potem , bo cos tam......

nie mam czego sie wstydzić to dziecko było zaplanowane i jak najbardziej oczekiwane a w sukni wcale nie było widac brzunia ja mam brata starszego o 6 lat i w dziecinstwi sie tłukliśmy pozniej wspólne zabawy a teraz bratesrska pomoc :::::::::)

u mnie na osiedlu młode małzenstawa maja po jednym dziecku i nawet nie w głowie im drugie:( ciekawe czy to z wiekiem przychodzi czy pioprostu)

ja tam absolutnie nie mówie ze masz sie wstydzic:) !!!!!! wprawdzie ojciec dyrektor nie byłby ucieszony ta wiadomoscia ani LPR , ale zycze ci zdrowego dzidziusia!!!

no i tak własciwie sie niedowiedziałam dlaczego ??

ja tez zawsze marzylam o dwójce dzieci :) mam juz 5 letnią córke , i w grudniu zaszłam w ciaze drudą , no ale niestety nie zawsze zycie nam pisze scenariusze takie jak bysmy chcały , w 10 tyg ciazy sie okazało ze to ciaza obumarła i 13 lutego mailam zabieg :( :( :( ,, sporo czasu mineło niby juz moge sie decydowac na drugie ale ja sie tak panicznie boję . Tą drugą ciaze przechodzilam bardzo zle , nawet zebów nie mogłam umyc, ciagle wymioty i mdłosci , ciagle lezalam albo spalam :( ale jednak dalej chce drugiego dzidziusia ale tak sie boje , mówie wam okropnie

Mam córke i wiecejd dzieci nie planuje....dlaczego?.....bo nie wyobrażam sobie kolejnej ciąży (prztyłam 20 kg :O ) a potem nieprzespane noce, dziecko wiecznie na cycku uwieszone, brak czasu dla siebie i swoich zainteresowan, jednym słowem....masakra. Ciesze siebardzo ze dziecko szybko rosnie :D

Ola ja przytyłam 25 kg , ale mnie to wyszło na korzysc bo przed ciazą warzyłam 46 kg , ale 3 tyg po porodzie juz wygladalam całkiem dobrze , widzisz jak np chce miec jeszcze jedno dziecko ale ta blokada.... :( mój mąż jest jedynakiem , a ja mam brata który jest w Anglii i jest tak smutno bez rodzenstwa , ale kazdy ma swoje zdanie :)

tez kazdy mi to mówi, że dobrze jak dziecko ma rodzenstwo....ale ja to olewam bo poprostu sie do tego nie nadaje....natomiast postaram sie aby córcia nie wyrosła na zadufaną i samolubną osóbke...obiecuje :D

Ola napewno ci to wyjdzie :) ja tak moją wychowałam mimo ze ma tylko 5 lat to nie jest samolubna ale widze jak jej brakuje towarzystwa , dzieci z podwórka jej nie zastąpią rodzenstwa , ja widzialam jakie miala nastawienie jak bylam w ciazy , i tu byl nasz błąd ze jej powiedzielismy :( bo pozniej nie mogła zrozumiec co sie stało z jej siostrzyczką ( bo jak sie przytulała do mojego brzucha to mowila ze to siostrzyczka ) Ola mówie ci jak mi ciezko