Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna niewiedzaca

Pytanie do mam karmiacych sztucznie-prosze zajrzyjcie

Polecane posty

Od wczoraj moj synek jest karmiony sztucznie Musialam go odstawic od piersi:-( nigdy nie jadl z butelki byl natomiast karmiony lyzeczka Wczoraj jakos poszlo ale dzisiaj zjadl : o 8 -150 ml mleka z kleikiem ( samego mleka nie bedzie jadl) potem nic nie chcial Dopiero o 13:30 zjadl 120 tego samego o 16 - zupka teraz chcialam mu dac jesc i zjadl tylko 20 ml i zasnoł Wydaje mi sie ze to barzo malo Karmiac piersia nie wiedzialam ile zjadal moze dlatego teraz wydaje mi sie malo Ile powinno jesc dziecko ktore skonczylo pol roku?? Dodam jeszcze ze ma anemie i podaje mu zelazo Moze to jest przyczyna slabego apetytu

Gość mamkaR
wiesz wydaje mi sie ze nie ma co panikowac, jak zglodnieje to sam ci to zasygnalizuje... moze zupka byla b syta i poki co nie czuje glodu? jezeli b sie martwisz idz do lekarza i ustalcie menu i pory jedzenia kontroluj jeszcze przyrost wagi, nie martw sie, napewno niedlugo zglodnieje ;) kiedy moj mial pol roku jadl co 3 godziny i potrafil przespac nocki0-nie zawsze ale wiekszosc przesypial

bardzo sie nie martwie bo to dopiero drugi dzien Ile razy taki maluszek powinien jest mleczko? U nas mowa o zageszczonym bo samego nie chce pic

moj synek jadl zgodnie z tym co pisza na opakowaniach z mlekiem - 6 x dziennie po 180ml + dwa karmienia w nocy. Moze sprobuj mu dodawac mniej kaszki do mleka, zeby nie bylo az takie syte? Ale moze to tez z powodu przestawienia na mieszanke - mieszanke dzieci duzo wolniej trawia, mysle ze po jakims tygodniu powinno sie unormowac. A moze sprobuj inne mleko, moze akurat to ktore podajesz mu nie smakuje? Poza tym - 6 mcy, to juz pewnie wprowadzasz inne pokarmy, jak zje 3 butle mleka na dzien + 2-3 inne posilki to tez jest w porzadku!

Gość mamkaR
moj po mleku z kaszka b przytyl jak mial 6 tyg wazyl tylko 4 kg (wczesniak) kazali podawac mleko z kaszka i jak mial 6 miesiecy to byl juz tlusciutki i kazali odstawic natychmiast wazyl wtedy chyba 7 kg podawaj malemu czesciej zupki, jakies owoce itp :) idz np za 4 dni i sprawdz czy cos nie spadlo na wadze i pogadaj z pediatra, ze mna ustalila co i o ktorej godzinie ma jesc a takze ilosc

dzieki dziewczyny:-) nie chce go utuczyc:-) jestem zielona jesli chodzi o sztuczne karmienie

Gość mamkaR
ja tez bylam kiedy przeszkam na sztuczne panikowalam jak maly zjadl mniej niz pisze na opakowaniu na poczatku a pozniej to stosowalam sie tylko do tego co mi lekarka zapisala i nie lukalam ciagle co pisze na mleku ;)

ja tez zapytam jak bede na kolejniej wizycie Dzieki:-)

moja córcia tez ma pół roczku i zawsze nie jadła za duzo,szczególnie jak byla mniejsza.ona je jak sie jej spodoba.raz moze zjesc 200 lub wiecej,a raz 50 lub robi sobie 6 godzinna przerwe i musze jej wciskac deserki.nigdy nie wiadomo jak to z nimi jest.nie martw sie.niedługo bedzie lepiej

To prawda, nie ma co sie przejmowac. Ja tez mam pol roczne dziecko, do niedawna zjadal tylko 120ml mleka, dopiero niedawno poprawil mu sie apetyt.

Moja córeczka już prawie skończyła 4 miesiące i od urodzenia nie jadła za dużo ... Na początku martwiłam się jak porównywałam to co ona je z tabelą karmień na opakowaniu mleka ale lekarka zapewniła mnie że skoro mała rośnie i dobrze się rozwija to wszystko jest ok :) Autorko musisz też wziąć pod uwagę że jeżeli podajesz mleczko z dodatkiem kleiku to jest ono bardziej sycące od mleczka które tego kleiku nie zawiera ... więc dziecko czuje się dłużej najedzone :) Jeżeli Twój maluszek rośnie i jest pogodnym dzieckiem to nie masz się o co martwić :) ... po prostu nie potrzebuje aż tak dużo jedzenia :) Musisz pamiętać że każde dziecko jest inne - jedno je więcej drugie mniej :) Zresztą moim zdaniem jakby Twój maluszek był głodny to na pewno skutecznie dałby Ci o tym znać ;)