Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesds

w co wierzycie

Polecane posty

Gość wesds

Gość a ja mam duże
już w nic :(

Gość pączek mniammmmmi
a mozna w drugiego czlowieka?w dzisiejsZych czasach?

Gość gotglaubig
również wierze w Boga! mam dużo amuletów, swietych figurek, boź i krucyfiksów:)

Jako Kogoś, Kogo nie umiem sobie wyobrazić, bo jestem tylko człowiekiem, jednak wierzę, że mnie kocha:D

kocha :) Kocha wszytkich :) On sam jest miłością:) Nieskończoną. Wierną. :) Taką, którą my nie umiemy kochać:)

W taki razie kochał Chińczyków gwałconych w Nankinie w 1937 Polaków mordowanych na Wołyniu murzynów wywożonych w nieludzkich warunkach z Afryki Tylko co im dała ta jego miłosć:(

Gość lunaa12
jeżeli chodzi o wyznawaną religię, to nie wierzę, jestem ateistką. i bardzo dobrze mi z tym :) nie jestem zwolenniczką sekt- no chyba takich do ktoórych świadomie wstępuje

Gość poprostu
wiara to niezawodne oczekiwanie spraw spodziewanych oczywisty przejaw rzeczy istniejacych choc nie ogladanych definicja wiary biblijna definicja wiec wierze w Boga w milosc w to ze ten cholernie zepsuty smutny swiat niedlugo sie zmieni gleboko wierze w dobro czlowieka w to ze w kazdym tli sie malenka iskierka milosci

Gość babazjajkami
Wierze w istnienie dobra na tym zapyziałym swiecie wierzę, ze życie stac się może fantastyczną przygodą, jeśli zechcemy wierzę, że spotkam kiedyś tam, gdzieś tam TYCH, których kochałam i kocham, a którzy już stad odeszli wierze i wiem, ze jest miłość, która pokona najgorsze przeszkody i nadal pozostanie wielka wierzę, ze warto dla takiej miłości żyć

Andrzej z Biłgoraja nie wiń Boga za wszystko co sie dzieje na ziemi,Bóg dał człowiekowi woną wole i rozum

jak ktos ,kto ma figurki,amulety,krucyfiksy moze napisac ze wierzy w Boga?? W gusla wierzysz a nie w Boga :P A kto wierzy w gusla temu dupa uschla ;)

Czytałem o takich rzeczach na których myśl powoduje że włosy jeżą się na głowie i jakoś nie potrafię sobie wyobrazić kochającego Boga który na to wszystko patrzy i skazuje ludzi na takie cierpienie,musiałby być jakims strasznym sadystą. Czytałem o rzeziach Polaków na Wołyniu w 1943, o tym że jednym z niesamowicie okrutnych sposobów zadania śmierci było np wbicie kobiecie metalowego pręta do pochwy i przepchnięcie go aż do gardła,upadła we mnie wiara w człowieka po tym co przeczytałem.

Gość babazjajkami
wierze w Boga, w to, ze jest dobry i mądry. Wiem też, ze nie zbytniej mocy sprawczej. Od nas zalezy, jaki ten świat będzie, od ludzi dobrej woli, achch, ten Niemen ...

\"upadła we mnie wiara w człowieka po tym co przeczytałem\" - w człowieka.. ja też nieraz trace te wiare.. Wiare w jego mądrośc, jego dobrą wolę, jego rozsądek.. ale nie w Boga :) Co Bóg moze za to? Kocha nas, dał nam wolną wolę, wybór.. To jak niektórzy wybrali to już nie Jego wina..

rozwalają mnie teksty w stylu: Bóg tak chciał w końcu człowiek ma wolną wolę i rozum i sam działa.

Gość mimimii
Najwiekszym usprawiedliwieniem Boga jest to, że nie istnieje...

Gość poprostu
ludzie na ogol nie rozumieja dlaczego Bog dopuszcza zloi dlatego obarczaja go wina za wszystkie okropnoscinie pojmuja ze przyczyna ludzkiej sklonnosci do zlanie wyplywa z woli bozej lecz z grzechu adama nie zdaja sobie spraey z istnienia szatana to on jest odpowiedzialny za te niegodziwosci ale juz nie dlugo ludzie nie rozumieja ze Bog wyznaczyl czas zniszczenia na zawsze wszystkich niegodziwcow .....