Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ateistka

Ateiści na forum

Polecane posty

Gość ateistka

Czy są na forum erotycznym zdeklarowani ateiści? Czy katolicy tu zaglądają? Ja jestem ateistką od któregoś roku studiów (już nie pamiętam czy drugiego czy trzeciego), naczytałam się Nietzschego i innych filozofów, no i już wiem, że Bóg nie istnieje. A jakie są powody Waszego ateizmu lub też wiary? Jak radzicie sobie z nieistnieniem Boga? Mnie osobiście jest trochę ciężko, bo łatwiej się żyło wierząc w Absolut. Przy okazji - jeśli jest tu jakiś wolny, do wzięcia ateista, to jestem chętna, bo tez jestem wolna, a z katolikiem się nie dogadam ;).

Gość ateistka
co to za skrót DD? o ile mi wiadomo, nic takiego nie czytałam, a może jestem niedomyślna, bo zaspana jeszcze:) wyjaśnij mi RTL

Gość ateistka
jehuswawa dziękuję za propozycję, ale jednak do czegoś takiego muszę się najpierw zakochać :). chociaż jestem ateistką, to nie uznaję seksu bez miłości.

Gość ateistka
RTL, a faktycznie, coś takiego było, on był chyba żółty?? ale co to ma wspólnego z ateizmem?

Gość ateistka
Mój podszywaczu zajmij się lepiej słownikiem ortograficznym :D

Ateistko, pozdrawiam! I to tyle co chciałam napisać.

Gość sz_m100
Ja też nie wierzę w Boga. Bo to co się dzieje na tym świecie nie ma nic wspólnego z siłą wyższą, która nad nami czuwa...

(Haris, ona w pierwszym zdaniu pyta czy na erocie są ateiści, czyli świadomie tu pisała.)

Gość ateistka
No właśnie, świadomie tu napisałam. Interesuje mnie powiązanie ateizmu z moralnością, bo uważam, że ateista to nie musi być ktoś niemoralny, jak się często wydaje katolikom. No i bardzo mnie ciekawi, czy wchodzą tu katolicy, i jak sobie tłumaczą to wchodzenie - bo chyba religia zakazuje dyskusji o sprawach erotycznych ;) tak mi się wydaje. Pozdrawiam wszystkich.

Ja wierzę w Boga, może w sensie mocy jaką tworzą wszystkie istoty żyjące, jednak jestem jednocześnie przekonana że większość idei Boga nie jest w stanie wytrzymać konfrontacji z czystą logiką. No i dodam że przez długie lata, może z kilkanaście, byłam ateistką. Nadal dogadam się praktycznie tylko z ateistą i tylko takie kontakty mnie interesują w relacjach gdy ważne są już poglądy filozoficzne i intelekt drugiej osoby. Fajnie że jesteś tutaj, Ateistko. :)

Jak to szło... \"Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie\"... lub inaczej: sądzę że nasz gatunkowy instynkt przetrwania, stadny i inne, kreują potrzebę trzymania się pewnych zasad. A czy wtórnie wyjaśniamy je sobie religią czy czymkolwiek innym, to już tylko kwestia umowy społecznej i naszej na nią zgody. Dzięki np religii łatwiej pewne zasady przekazać, wyjaśnić, utrzymać niezmiennymi.

Gość KS. z Księżyca
A ja nie jestem ateista, mój kuzyn jest i fajnie sie z nim rozmawia, ostatnio na pytanie czy jest Bóg odpowiedział jak umre to Ci odpowiem :P Myśle że to była mądra odpowiedź na to pytanie :)

Gość Ateista z bożej łaski
no fajnie, z zakochaniem no problem na pewno damy radę :-) tylko powiedz mi czy golisz włoski przy odbycie? sorry że już teraz o to pytam, ale przywiązuję do tego wagę

Gość Kochana ateistko
z pewnością zaglądają tu ateiści i katolicy, ale w większości jest tu więcej frustratów, nieudaczników, zboczeńców wszelkiej maści i dewiantów psychicznych niż takich z którymi mogłabyś porozmawiać na tematy, które Cię interesują, dlatego wydaje mi się, że pomyliłaś forum i nie to wybrałaś co powinnaś

Gość kapusta
A kapusta rzecze smutnie: "Moi drodzy, po co kłótnie, Po co wasze swary głupie, Wnet i tak zginiemy w zupie!" "A to feler" - Westchnął seler.

Gość DAGNA
JA JESTEM.