Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przyszła_studentka

Proszę o rady w sprawie studiów.

Polecane posty

Mam kilka pytań i mam też nadzieję że studenci tu siedzący odpiszą . Bardzo bym prosiła...Moje pytania: 1. Co jest lepsze : akademik czy wynajem mieszkania ( i dlaczego)? 2. Czy ktoś wie coś na temat takich kierunków jak: a) Turystka i rekreacja b) Kulturoznawstwo c) Bibliotekoznawstwo 3. Jakie kierunki może studiować osoba która na maturze będzie zdawać : -polski -angielski -wos -historia Z góry dziekuje za odpowiedzi.

Gość noo
na turystykę trzeba zdawać geografię. Pozostałe kierunki, które wymieniłaś, to klepanie biedy.

Gość fgdfgfdgb
1 Jeśli chcesz studiować to akademik a uczyć sie to prywatna stancja 2 z tych kierunków najlepsze jest a 3 nie mam zielonego pojecia

Gość obecny_student
Ad 1. To zależy czy chcesz się uczyć, czy "studiować". W tym pierwszym przypadku polecam wynajęcie mieszkania. Ad 3. Dobieranie sobie kierunku studiów według zdawanych przedmiotów na maturze jest pomysłem absurdalnym. Kolejność powinna być dokładnie odwrotna, a kryterium wyboru kierunku powinny być przede wszystkim zainteresowania.

Gość obecny_student
fgdfgfdgb: Czy my przypadkiem nie mamy wspólnej matki? :D

Gość Evlenka
1.akademik,bo tam masz sicgaweczki,odpowiednie kontakty etc. 2,nie zgadzam sie z "no".. moja isostra jesdt po bibliotekoznawstwie i pracuje w telewizji przy wiadomosciach 3.socjologia, politologia,fil.angielska,polska.. duzo tego

Gość fgdfgfdgb
chyba nie bo mam młodsza siostre tylko:)

Gość sara234555
JA STUDUIJE TURYSTYKE I REKREACJE TYLKO ZACOCZNIEKIERUNEK BARDZO MI SIE PODOBA . TYLKO CHCIALAM ZAUWAZYC ZE ZYCIE NA STUDIACH DZIENNNYCH JEST DROOGIE LICZMY: WYZYWIENIE: 15ZL DZIENNIE x 30 DNI TO DAJE 450 AKADEMIK CENY W GRANICACH 220 -300 (ZALZY GDZIE TEZZ SA ZA 160 TJ kuL) JESLI W DUZYM MISCIE SIE STUDUIJE TRZEBA POLICZYC KOSZTY PRZEJAZDOW Z AKADEMIKA NA UCZELNIE TO OKOL 50 -100 ZL MIESIECZNIE TO DAJE NAM DUZA SUME