Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudeee1977

Stosujecie się do ograniczenia prędkości?

Polecane posty

Gość rudeee1977

Ja nigdy :P

Gość przeważnie tak
chyba, że jadę trójpasmówką z ograniczeniem do 50 ;)

wy głupie dziwki ---------> powiesz coś jeszcze mądrego, czy już skończyłeś wystepy na dziś? :p

Gość rudeee1977
jeszcze nigdy nie spowodowałam wypadku. Raz miałam stłuczke, bo samochód przede mną nagle zahamował i bum :P Ale to było dawno.

namierna prędkośc to prędkość niedostosowana do warunków panujących na drodze wiem, że skoro napisałam ,że przeważnie nie stosuję się do ograniczeń prędkości spowodowało zapewne, ze wyobraziłeś mnie sobie jak pruję 140 km/h po zwyk.łej kiepskiej drodze ze sporym natężeniem moim zdaniem jazda 10 - 20 km/h szybiciej niz wynika z ograniczenia jest koniecznością spróbuj przejechać jakąkolwiek dłuższą trasę stosując się do KAZDEGO znaku i zmierz ile Ci to zajmie czesta przyczyną wypadków jest ciamciara wlekąca się tak, że wywołuje agresję u innych kierwoców, którzy zaczynają po chamsku, agresywnie, na trzeciego lub co gorsza na czwartego wyprzedzać

Gość i to Cie
niby usprawiedliwia???:O Załosne.

wlasnie, nagle zahamował...on miał do tego prawo, a Ty powinnaś zachowac bezpieczna odleglosc i taka predkosc zeby wyhamowac jak i on hamuje a jakby z tyłu siedziało dziecko i przez Ciebie staloby mu sie cos...?

nigdy... a jezeliu jestes z policji to zmieniam zeznanie na ZAWSZE :)

namierna prędkośc to prędkość niedostosowana do warunków panujących na drodze wiem, że skoro napisałam ,że przeważnie nie stosuję się do ograniczeń prędkości spowodowało zapewne, ze wyobraziłeś mnie sobie jak pruję 140 km/h po zwyk.łej kiepskiej drodze ze sporym natężeniem moim zdaniem jazda 10 - 20 km/h szybiciej niz wynika z ograniczenia jest koniecznością spróbuj przejechać jakąkolwiek dłuższą trasę stosując się do KAZDEGO znaku i zmierz ile Ci to zajmie czesta przyczyną wypadków jest ciamciara wlekąca się tak, że wywołuje agresję u innych kierwoców, którzy zaczynają po chamsku, agresywnie, na trzeciego lub co gorsza na czwartego wyprzedzać

Gość kierowca z wawy
Ja mam taką zasadę że zawsze jade prędkośc dozwoloną + 20 czyli jak jest 90 to jade 110 To dobre rozwiązanie bo nie łapią wtedy fotoradary, w razie dostrzezenia policji można szybko wytracić prędkość a nawet jak już jest mandat to niewielki bo tylko 100 zł.

fotoradar łapie od 15 km wiecej, mam kolezanke w drogówce. ale ja po miescie zwykle jade 80-90 i jeszxze nie miałam wypadku, nikt na mnie nie trabił i uważam, że wszystko jest ok. mam auto pod kontrolą

ja nie mowie ze sama jade zawsze z predkoscia wg znakow bo to porażka... ale nie lubie takich pewniakow na drogach ktorzy mysla ze są sami i nie myślą o innych w każdym razie jade już do pracy:) szerokich dróg :)

Gość krowy pasc a nie siadac
za kierownice:P.Przez takich ignorantow jest mnostwo wypadkow,nie macie wyobrazni?,a w koncu,dokad wam tak sie spieszy:P

Mieszcze sie w granicach bledu... Staram sie hamowac... chociaz czasami sa obledne ograniczenia i ich zupelnie nie rozumiem... Ale nie stac mnie na mandaty ;)

Gość kierowca z wawy
Kazdy fotoradar łapie inaczej i ma ustawiony inny próg tolerancji. Nawet policjanci mówią że gdyby ustawili foptpradar na trasie toruńskiej w wawie to nie dałby rady narobić zdjęć. Dlatego tam jest ustalony na prędkość dozwoloną + 30

no widzisz, ale chyba oboje się zgazdamy z jednym, ze lepiej jechac szybciej niż wlec się jak osioł i zawalidoga. jak się czujesz niepewnie nadordze to lepiej idz na nogach albo autobusem,

Po miescie zazwyczaj jezdze 60, no chyba ze widze ze taka predkoscia tamowalabym ruch - wtedy rozpedzam sie do 70 :classic_cool:. Na pustej trasie jade niewiele ponad setke. Za to kiedy jest ograniczenie do 30- 40 staram sie jechac z taka predkoscia.

anka no jak jest teren przy blokach i jest tam to 20 to lepiej zwolnic, bo tam pełno dzieciaków zwykle goni, trzeba zawsze zachowactzrezwy umysł i wiedziec gdzie i na ile sobie mozemy pozwolić, mi szybka jazda sprawia przyjemnośc, ale jak widze ze nie mogę do nie deptam tylko po to, zeby zaraz hamować. szkoda zew PL nie ma takich autostrad jak np w Niemczech, gdzie można jechac ile fabryka dała, raz na A4 sp[rawdzałam ile pojade najszybciej, ale jak sie rozpedziłam to już musiłam hamowac bo jeden tir zaczal wyprzedzac drugiego, a to im zajmuje około 3 minut