Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladna_dziewczyna

Kiedy najlepszy czas na dziecko?

Polecane posty

Gość ladna_dziewczyna

tak sie zastanawiam nad tym. Mam 20 lat i jak większość moich rowiesniczek nie chce narazie mieć dziecka :) ale czuje że to przyjdzie z czasem. A wy? Ile macie lat? Ile dzieci? A może są wśród was kobiety które dzieci wcale nie chcą mieć.

szczerze to nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dziecko bo zawsze by sie coś znalazło że nie teraz ja mam 24 lata mąż 27 i spodziewamy sie pierwszego dziecka jestem obecnie w 33 tc decyzja była podjęta przez obojga

Gość ja mam 25
i zaczynam myślieć o dziecku ale jeszcze się kandydat na ojca nie znalazł :(

Gość nigdy nie ma opowiedniego
czasu na dziecko Ja mam 24 lata - na pierwszym miejscu stawiam naukę (mgr) później, odpowiednia praca - wyjście za mąż mieszkanie (dom) i dopiero może dziecko. I jak dobrze pójdzie to przezd 30 wyrobię się...oj będe starą mamusią :)

Gość ja mam 25
bedąc nastolatką zakładałam że 24 - mąż 26 - dziecko ale już się nie wyrobiłam.....

Połowa moich koleżanek z liceum (21 lat) ma już dziecko i najczęściej są to dzieci planowane. Ja planuję dziecko- owszem, ale dopiero po 30-stce, bo uważam, że wtedy jest odpowiedni moment dla mnie.

Powiem tyle myślałam tak samo studia, praca, małżeństwo, urządzanie się i dziecko i cóż mam 28 lat rok starań i nadal nic....Warto się zastanowić wcześniej by potem nie czuc się jak ja teraz...Mam tytuł, pracę, miszkanie wydawałoby się, że żyje nam się świetnie ale nikt nie wie co czuje kiedy mijam na ulicy koleżanki ze swoimi maleństwami....To takie przykre zawsze chciałam być odpowiedzialna,żeby zapewnić dziecku wszystko co najlepsze i kiedy myślałam, że to ten moment wszystko runęło...Zyczę wam powodzenia w swoich decyzjach.

Ja swoje pierwsze dziecko urodziłam jako 19-to latka Teraz mam fajnego odchowanego chłopaka, ma już dziewięć lat, i maleńką córeczkę, cztery miesiące. I myślę że za późno zdecydowałam się na drugie dziecko. Bo jak ja będę miała 40 lat to ona dopiero 12. A najlepiej jest wychowywać dziecko jak się jest młodm i ma się dużo siły,optymizmu i energii!! Nie twierdzę że 40-sto latki to już babcie, ale w porównani do tego jaka byłam 10 lat temu to już coraz mniejszy zapał do wygłupów i zabawy się ma...

Zgadzam się jak najbardziej bo tak naprawdę niczego w życiu się nie przewidzi...zarówno dobrego jak i złego....Tylko kiedy człowiek tak bardzo chce zastanawia się dlaczego tak się dzieje..........I szuka zawsze winy w swoim postępowaniu.

ja miala plan pierwsze ok 25roku zycia 2 po 30stce.Ale mam 25lat i nie chce miec narazie dziecka.Caly czas sie ucze robie juz 4 szkole i jakos trudno mi sobie siebie wyobrazic jako matke:) chociaz mialam okres ze bardzo chcialam miec dziecko ale moje myslenie o przyszlosci bylo gora.Zostalo mi pare rzeczy do zrobienia zanim zdecyduje sie na dziecko

Podnoszę wątek :) Jak myślicie? Ja zawsze mówiłam, że chciałabym się wyrobić do 25 r.z. Został mi jeszcze rok studiów, planuję później iść na jakiś staż i sama nie wiem, kiedy lepiej. Z jednej strony później trudniej robić karierę, ale jest to możliwe, a jeśli ok. 30 nie będę mogła mieć dzieci, to już nic nie poradzę. Ciężko coś zdecydować, wiadomo, że nigdy czas nie będzie idealny i zawsze będzie jeszcze coś do zrobienia... A jak myślicie, da się pogodzić wychowywanie dziecka ze studiami?

Gość ojgl;g
po 30 mozna miec przeciesz problemy juz z pierwszym dzieckiem... kariera kariera ale jak dla mnie to do tej 30 powinno sie miec przynajmniej pierwsze ;) polecam; tablica.pl/oferty/uzytkownik/EzPD/