Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka jedna 30

Numer IP komputera???bardzo ważne

Polecane posty

Gość gfjhjgkhjkj
no raczej tak...

Gość mogłabys podac
nie,może być płynny,neo ma płynne IP

Gość IP jest netu a nie komputera
czy staly, zalezy od polaczenia, jakie masz.

Gość franek z budowy
IP moze byc przydzielane na stale albo moze byc zmienne czyli przy kazdym polaczeniu otrzymasz inny adres z puli dostepnych IP przydzielonych do danego operatora

Gość IP jest netu a nie komputera
przy radiowych czy kablowych stale, przy np. neostardzie sa pule, pula jest stala, ale w jej obrebie sie zmienia numer (od - do jest stale)

Gość taki sobie informatyk
a to zalęży. Jak masz stałe złącze to masz tylko jeden IP. Ale gdy masz neostrade to przy kazdym wyłączeniu neostrady zmienia się nr IP

no mam neostradę. chodzi o to, że do banku logowałam się z różnych nr IP z mojego jedynego komputera, i wczoraj miałam pienądze a dzisiaj nie mam, jestem narazie w szoku, nie wiem co robić:O

Gość politycznie nieugruntowana
no jak jestes w neo to masz za kazdym logowaniem inne ip. stalego miec nie bedziesz. Pieniadze same nie poplynely, a jesli tak to masz historie transakcji tam spojrz i wszystko bedzie jasne

Gość franek z budowy
zadzwon do banku - ja kiedys nie moglem sie zalogowac ale wtedy okazalo sie ze w mBanku zmienili system i osoby ktore w hasle mialy znaki specjane nie mogly sie zalogowac i dopiero po tym jak zadzwonilem to dowiedzialem sie tego Sprawdz na swoim koncie historie operacji

no wiem, już historię przeczesałam na 100 sposobów, wczoraj płaciłam jeszce z polsat i została ileś tam a dzisiaj dostępne saldo 00000:( muszę jutro rano do banku pójść a noc z głowy:O

ale zmienne IP na pewno nie jest powodem zniknięcia pieniędzy z Twojego konta :) zadzwoń do banku i zapytaj co jest przyczyną.

ja wiem, że nie ale tak myślę może ktoś z innego komputera się włamał? no ale zawsze z banku dostaje sms z kodem i dopiero wtedy mogę zrobić przelew, ja już nie wiem

Gość ankaz29
a ja troche z innej beczki-mam pyatnie do znawcóeIP aleggro może zablokować dostep do serwisu dla uzytkownika"x" blokujac mu IP-a jesli"x" ma neostrade to moga zablokowacczy nie???

Gość fjfkalalala
No ale przecież widzisz operacje na koncie, czy nie? Jezeli ktoś wyjąłby te pieniądze, ta operacja byłaby uwidoczniona.

Gość fjfkalalala
Jakiej wysokości jest to suma?

blokują Twój jeden adres IP, ale mogą zablokować cały początek np. 83.24 wtedy nie zalogujesz się nawet po zmianie IP na nowe :) Chyba, że skorzystasz z proxy, ale niektóre serwisy blokują dostęp użytkowników logujących się z proxy.

Gość ankaz29
dzięki żabki skrzek

operacje kończą się na wczorajszej mojej za polsat- pisze dostępne saldo $$$$ a dzisiaj stan konta 0000:( nikt nie wyciągał a zniknęły, może to jakiś haker:O co ja mężowi powiem

Gość A jak to jest z .........
nr IP jak z jednego komputera korzysta kilka osob ?

to nie ma znaczenia czy korzysta jedna czy kilka numer IP jest taki sam w przypadku neostrady zmienia się, ale to przy ponownym zrestartowaniu np.

suma - taka ma wakaacje z synem i mężem:( ja pierdole idę zapalić, dzięki za odzew, jutro z rańca powiem, że idę na targ po świeży serek a polece do banku, może coś wyjaścnie:(

Gość franek z budowy
z blokowaniem adresow zmiennych IP moze byc trudne. Kazdy uzytkownik dostaje adres IP i z nim nazwe hosta ktoa moze wygladac jakos tak userXXX.neostrada.wroclaw.pl. I gdyby tak wygladal host to mozna zablokowac 1 usera - userXXX.neostrada.wroclaw.pl wszystkich userow neostrady *.neostrada.wroclaw.pl wszytkich z wroclawia *.wroclaw.pl wszystkich z polski *.pl

Gość fjfkalalala
A czy nie stało się tak, że w między czasie coś tam ci spłynęło (płatności) tylko z wcześniejszą datą? System często nie od razu odnotowuje wszystko, czasamu widzę operację dopiero po kilku dniach i też tak mam, że wczoraj były pieniądze, ja niczego nie ruszałam, a na drugi dzień ich nie mam.

właśnie dlatego blokowany jest z reguły jeden adres IP/host, ale jak się Pan administrator wkurzy to zablokuje całą neostrade :)

może był jakiś kredyt, pożyczka, karta kredytowa? :) bank odzyskał swoją należność i dlatego pieniędzy na koncie brak.

Gość fjfkalalala
No to faktycznie za duża kwota, żeby to weszło w opóźnione płatności.

Gość fjfkalalala
O właśnie. U mnie bylo tak, ze banku z powodu wprowadzenia nowego systemu przez 3 miesiące nie ściągał mi kredytu, czego ja głupia nie wychwyciłam. A potem wszystko zeszło na raz. Też szok. No tyle, ze autorka powinna to widzieć.