Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polelum

Czy rodziców trzeba oficjalnie zapoznawać ze sobą??

Polecane posty

Gość polelum

Jak to właściwie jest? Bo moja rodzina nie akceptowała mojego wyboru więc niewiele się mówiło o moim narzeczonym, a tym bardziej o jego rodzinie. Nie było też spotkań. Powoli to się zmienia. I uświadomiłam sobie że moi rodzice nie znają mamy mojego narzeczonego i vice versa. Czy zmienić to jakoś? Czy czekać aż się zdarzy spotkanie? Czy na ślubie po prostu się zobaczą i będzie OK?

Gość uśmiEch riczA
wrrrr.. ziewam :D hmm.. umów ich na piwo i bilard w knajpie.. heheee..

Gość b. maggie
Wypadało by ich poznać ze soba przed ślubem, tak mi się wydaje... porozmawiaj delikatnie ze swoimi rodzicami i narzeczonego poproś o to samo, co oni myślą o jakimś spotkaniu, obiedzie, grillu czy cuś

Gość polelum
Żeby nie było że dubluję temat o tym jak poznać ze sobą rodziców - choć to tamten temat natchnął mnie do zadania mojego pytania - podkreślę że pytam o to czy wogóle to konieczne przed ślubem. Poza tym doczytałam tam że jest tradycja że to rodzina pana młodego przyjeżdża do rodziny panny młodej (u mnie tego nie przestrzegano, właściwie to w rodzinie zawsze trafiało się odwrotnie). To co, moi rodzice popełniają nietakt nie zapraszając przeze mnie mamy mojego narzeczonego?? My bardzo stronimy od spotkań, imprez, zapraszania kogokolwiek a tym bardziej tak z powodu tradycji, bo wypada... I nawet nie myślałam że w ten sposób można kogoś urazić. Na dodatek nie mamy warunków żeby to jakoś ładnie, niewymuszenie, wygodnie dla wszystkich zaaranżować...

Czy w najbliższym czasie będziecie mieć jakieś swoje święto, typu urodziny, imieniny? To może być okazja do poznania ze sobą obu rodzin :)

Gość polelum
piwo i bilard najbardziej by chyba pasowały ;D

Gość polelum
heh... Wigilię ;D ale wcześniej przyjeżdża na wakacje moja rodzina, chrzestny z rodziną, chrzestna... może coś wymyślę dzięki za podpowiedzi! a może najwyżej zobaczą się na tym ślubie lub jakoś w związku z organizacją ślubu, przynajmniej naturalniej by wyszło