Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koalaaa

czy ktoś z was jest uczulony na metal i srebro?

Polecane posty

Gość koalaaa

ja jestem i zastanawiam się czy ktoś jeszcze? jak sobie radzicie? ja nie mogę nosić nawet zegarka nie mówiąc o kolczykach czy łańcuszkach. zaraz mnie swędzi i wyskakują krosteczki.

Gość to nie są małe piersi
Ja tez mam uczulenie na srebro. Nie mogę nosić srebrnych zegarków (wysypka) i kolczyków (uszy mi ropieją). Mogę tylko srebrne pierścionki :)

Gość koalaaa
to dziwne że pierścionki mozesz. ja nic, zupełnie nic! nawet spodnie z suwakiem czy metalowymi guzikami. ale gdy jest się uczulonym to chyba w każdej częsci ciała, co ? ;)

Gość srebro jest metalem
:P

Ja wogule niczego ze srebra nie mogę nosić, tylko wszystko musi być ze złota, szkoda bo bardzo lubię srebro.

Gość koalaaa
przeczytaj dobrze łosiu!!!!!!! :P mam uczulenie i na srebro i na metal !

Gość srebro jest metalem
tylko, że łosiu metali jest cała masa :o

Gość koalaaa
no to na nikiel niech ci bedzie :P

a zamiast srebra można nosić pallad...on nie uczula, jest prawie tak samo drogi jak złoto a wygląda jak srebro :)

Gość brunonka
A ja mam uczulenie na wszystkie metale, łącznie ze złotem i srebrem nie mówiąc już o niklu czy chromie. Nawet klamra od paska mnie uczula i nity od spodni.

mam to samo co wy... reakcje alergiczne: swędzenie i krostki po badaniach okazało się że mam uczulenie na cynk (i lekarz powiedział, że to jest główny faktor uczulający ludzi)... teraz noszę normalnie biżuterię dbając o to żeby w stopie nie było cynku... np. w GB na większości biżuterii są adnotacje Zinc free... czy jakoś tak

Gość srebro jest metalem
moja znajoma ma na nikiel również, kiedyś posmarowała się jakąś solą niklu, a później wyskoczyła jej okropna wysypka :P

tarczę zegarka można podkleić , a kolczyki bezbarwnym lakierem musnąć na zawieszkach oczywiście.Ale nie ma gwarancji,że to pomożę ,trzeba wypróbować.

Gość to nie są małe piersi
Nie, po pierscionkach nic się mi nie dzieje :) Tylko po kolczykach i zegarkach, i to na pewno jest uczulenie.

Gość pallad
mi ropieją czasem uszy i czarniej kolczyk, ta czesc w uchu.czy to uczulenie, czy zlej jakosci srebro np. mieszanka z niklem??

Gość szklany humor
Ja nie mogę nosić nic posrebrzanego ani srebrnego. Kolczyki czernieją, uszy zaraz swędzą i ropieją jakby były świeżo przekłute. Klamra od paska jak dotyka ciała, to zaraz wyskakuje wstrętna wysypka, która się długo goi. Cholera by to wzięła. Muszę uważać co kupuję i z wielu rzeczy rezygnować. Na nity w spodniach naszywam kawałki materiału żeby nie dotykały ciała. Zegarek kupiłam i mnie nie uczula, ale trzeba się pytać w sklepie, czy mają takie dla alergików. Paski jak kupuję ,to z klamrą plastikową, niektóre są fajne, chociaż wybór już mam ograniczony. Kolczyki i pierścionki mogę złote nosić. Tusz do oczu też nie każdy, no ale to nie biżuteria. A na wiele innycch rzeczy mogę sobie tylko popatrzeć.

Gość m4r14n
Witam od 8 lat nosze lancuszki ze srebra , ostatnio wydalem za łancuch 1000zł i dostalem wysypki na calyym ciele czy to jest od łancuszka czy od czego innego?! pozdraiwam