Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzyk -

okropnie płacze wręcz krzyczy -

Polecane posty

Gość krzyk -

Witam. Mam pytanie, mój synek ma juz przeszło 2 miesiące, ale od jakiś 4 dni zazwyczaj wieczorem okropnie zaczyna płakać wręcz krzyczeć. Ten płacz jest okropny nie wiemy jak go uspokoić. Czasami nasze dziecko wręcz że tak powiem zastyga w bezruchu w tym płaczu.:-(.Wcześniej okazało sie ze mały ma skaze białkową i od 2 tyg. je bebilon pepti. Po tej zmianie znikłła mu wysypka, je spokojnie, jestem zadowolona, ale nie wiem jak mu mam pomóc w tym płaczu. Może to kolka? Podajemy mu do mleczka espumisan, herbatek koperkowych i rumiankowych przestalismy mu dawać, bo po nich cały dzień miał bączki... Tylko pozbyć się tego płaczu, ale jak znaleźć przyczynę?

raczej kolka. espumisan jest na kolki i ponim dziecko puszcza baczki. proponuje podawac espumisan, moze debridat(na recepte)- musi zdecydowac lkarz. , noszenie pionowe, mocne przetulanie(tak zeby przyciskac brzuszek), suszenie brzuszka suszarka(zeby lecialo na brzuszek cieple powietrze),

puszczenie beczkow;) jest po to zeby nie bolal brzuszek- zeby nie robily sie wzecia!!

Gość krzyk -
co do tych bączków...no to właśnie teraz mały też je puszcza ale nie tak cały dzień. A jego płacz zaczyna sie właśnie kiedy puści takiego wielkiego bączka wtedy płacze, albo poprostu kiedy słodko śpi nagle zaczyna popłakiwać a później już krzyczeć. Szuszarki na brzuszek używamy, kładziemy go na brzuszku masujemy, no ale prawie to nic nie pomaga . :-(. Najgorsze jest kiedy w tym płaczu ZATKA sie i jest cały bordowy wręcz, wtedy dmuchamy mu w usteczka albo na twarz...

Gość napewno kolka
podawajcie mu herbatke koperkowa, bo to pewne kolka. herbatka pomaga uwalniac gazy i brzuszek nie boli

Gość jesienna mama
Też myślę że to kolka, mój mały od wyjścia ze szpitala do prawie końca 3 mca to przechodził. Płacz codziennie wieczorem przez około 3 godziny. Robiłam wszystko co tylko zalecił lekarz i koleżanki. Espumisan-pomagał puszczać bączki i to pomagało, bo o to chodzi, żeby brzuszek sie odblokował.Ale na to miał uczulenie, na wszystko co było z koperkiem i rumiankiem. Jednego uczulenia nie dało się leczyć innym, więc pozostawały zabawy i ćwiczenia i ciągle zajmowanie dziecka. Najbardziej pomagało kładzenie go na pleckach i lekkie dociskanie na 3 kolankami do brzuszka, to działało na kiszki, malec puszcał bączki i chwilę był spokój. A jak nie, to samolot. Albo już na koniec w samochód i runda po mieście. Ale to mało skuteczne, choc w tym czasie panuje cisza.

Gość napewno kolka
w ciagu dnia jak najwiecej czasu niech spedza na brzuszku i wtedy klepcie go po pupie jak sie zapowietrza to dmuchnij mu w twarz kolke nistety czesto trzeba przeczekac, zaczyna sie ok.1-2 miesiaca i podobno trwa 100 dni. moja corcia to miala, krzyk co wieczor o tej samej porze, dawalismy jej herbatke wieczorwem a w ciagu dni ok. 4 razy po kilka kropli espumisanu do pokarmu. kolksa powooli przeszla w ciagu miesiaca.

Gość napewno kolka
w ciagu dnia jak najwiecej czasu niech spedza na brzuszku i wtedy klepcie go po pupie jak sie zapowietrza to dmuchnij mu w twarz kolke nistety czesto trzeba przeczekac, zaczyna sie ok.1-2 miesiaca i podobno trwa 100 dni. moja corcia to miala, krzyk co wieczor o tej samej porze, dawalismy jej herbatke wieczorwem a w ciagu dni ok. 4 razy po kilka kropli espumisanu do pokarmu. kolksa powooli przeszla w ciagu miesiaca.

Gość napewno kolka

Jeżeli płacz nasila się o jednej porze to raczej na 100% koli.Tak jak piszą dziewczyny,kup jakieś kropelko lub zawiesine na kolki to napewno troche złagodzi.Na moją córke zadziałał dopiero sab simplex a próbowałam już espumisan,herbatki koperkowe(plantex) i infacol.Pomaga też czopek viburkol,wtedy mała jest spokojniejsza.