Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Granat

Migdałki, masy serowe, kulki , migdały retencyjne

Polecane posty

Gość Granat

Witam wszystkich! Mam problem z wychodzacymi kulkami z migdalow przypominajace ugotowana kasze o okroponym zapachu. Wiem, ze temat byl poruzany wiele ray na forum ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi czy ktos z Was ma tez cos takiego i czy przy tym ma nieswiezy oddech czy ludzie ze swiezym oddechem tez maja te kulki? Jesli sa osoby ktore maja swiezy oddech a maja te kulki to czy te kulki po wycisnieciu pachna u Was brzydko?

Nie ma się co oszukiwać! Masz kulki- masz śmierdzący oddech:( A jeżeli otoczenie mówi ci że jest inaczej to kłamie:(

Gość Granat
Skad wiesz? Masz ten problem? Lekarka mowila ze osoby ze swiezym oddechem tez je mają i że te kulki sa normalne

+ja też takie mam ale n ie wychodza same tylko wtedy jak odcharknę tak jakby.i te kulki sa takie białe i śmierdzą.O takie chodzi?ale ja je mam bardzo rzadkoi same nigdy nie wypadają.Nieświeżego oddechu nie mam na pewno.Dużo razy się ludzi pytałam zreszta dentystka tez mi tak móiwła

Gość Granat
Dzieki za odp :) nie wiem skad sie biora, ale smierdza strasznie i myslalam, ze skoro one smierdza to z buzi ez smierdzi przez nie.....

Tak niestety mam ten problem:( I bzdura jest że ma to każdy! Smród dookoła nas by sie unosił nie do zniesienia!! Te kulki zbieraja się w kryptach w migdałach i niestety zazwyczaj jest to spowodowane obecnością grzybów w organizmie:( Nie każdy ma grzyba i nie każdy kryptowatą budowe migdałków, mi same te kulki nie wypadaja ale jak zaczynam robić \"przegląd\" to wyciągam ich makabrycznie dużo:) Nie każdemu śmierdzi z buzi od kulek,moze śmierdziec od zębów, żołądka! A śmierdzi przy kulkach na 100% !! Moze nie zawsze ale w sutuacji jak kulka wypadnie i rozgryziesz ją w buzi......

Gość Te kulki
to normalne toksyny z organizmu,a one śmierdza,organizm znjduje sobie ujscie tam gdzie najsłabsze punkty

Swoja droga ciekawa teoria:) Ciekawe którędy wydalaja toksyny ci którzy nie maja problemu z kulkami???:)

Gość Tylko że to nie jest teoria
a praktyka.Normalne toksyny,przez skóre też sie uwalniaja,dróg jest wiele:)

Gość a co to za wątek
Jedzie z ust jak .........szarikowi????hmmmmm

Gość wiem że szrekowi
tylko się nabijam:)po co tam wchodzic???tego nie rozumiem???

No lekarze laryngolodzy maja inne zdanie, no ale cóz na pewno jestes specjalista skoro udzielasz takich informacji

Ja nie rozumiem pytania!! Jeżeli jesteś zainteresowany-na tematem kulek w migdałach to jest to odpowiedni temat dla ciebie!

Gość lekarze wogóle są czym innym
zainteresowani wiec moja swoje zdanie,które wcale nie musi być prawdziwe,nie wolno ślopo wierzyc lekarzowi,bo można sie niezle przejechac,nikomu twoje zdrowie nie jest potrzebne,pamietaj o tym,tylko Twoje pieniadze:)

Radze jednak przeczytać wątek o szreku:) To wszystko wyjaśnia:)

Gość Ja już wcześniej wyjaśniłem
co mi da watek o szreku???

WIEDZĘ !!! Jak walczyć z kuleczkami i jakie badania porobić żeby zdiagnozować przyczynę:p

Gość wiedza jest
i sa sposoby to po co mieszac sobie w głowie dziwnymi wypowiedziami

Boze weźcie mnie nie straszcie.To skoro mam te kulki to znaczy,ze mama nieświeży oddech?:(przecież ja mam wszytsk ozęby zdrowe,ciagle chodze do dentysty, myję zęby przynajmniej 3 razy dziennie najlepszymi pastami, używam nici dentystycznej i płucze zeby płynem do płukania zębów.Oprócz tego zjadam tony gum i mam zawsz eprzy sobie przynajmniej jedno opakowanie.A te kulki to mi isę zdarzają moze tak z jedna na tydzień.Myślicie,ze pzre zto,ze je mam to mam nieświeży oddech?przeciez to ise czuje od siebie.Ja czuję ż ejak zjem np cebule to mi śmierdzi.A tak to nigdy.weźcie cos powiedzcie.to co ja mam teraz zrobić?:(mama isc do lekarza i poiwedziec ż eco?że mam kulki:D:Dprzeciez ja się ze wstydu spalę

Gość O matko jakie kulki
I skąd mam je wyciągnąć? Jak sprawdzić czy one są czy nie?

No one u niektórych ponoć same wychodża ale ja to musż etak jak moiwłam jakby odcharknąc i czasem(gdzieś tak raz na dwa tyg)jakaś jedna mi wyleci:D i tak isę zastanawiam czy to naprawde powoduje nieświeży oddech.tzn no wiadomo,ze te kulki śmierdza wieć w chwili jak mam je w gębie to tak ale jak tam se siedzi jedna gdzieś głęboko za migdałami to też śmierdzo??:(

Gość piecyk
cześć ja też mam na języku coś co przypomina białą kasze i to śmierdzi strasznie nie wiem czy to to samo o czym wy kobiety mówicie .. zęby mam zdrowe i żełądek tez bo robiłem sobie nawet gastroskopie. lekarz powiedział mi że taka moja uroda... bez komentarza co zrobić proszę pomóżcie mi Mariusz

Gość Aasja
Normalnie nie wyrabial! poplakalam sie ze smiechu jak to czytalam. :) Fajnie piszecie ludzie:) Co do kulek, tez je mam, wyciskam je, tylko ze moje sa zoltawe, a nie biale. czy ktos ma moze zolte kulki? i wala strasznie! masakra jakas! i mam to juz od ok 10-12 lat. i nie jedzie mi z ust. bo myje zeby. tez sie pytalam ludzi czy czuja smrod, ale mowia ze nie, poza tym, ja sama bym czula.

Gość asienka naj naj naj
a ja nie mam kulek zadnych bo nie mam migdałków:) jak sie borykacie z jakimiś kulkami z migdałków to znaczy ze macie je chore, to raczej nie jest normalne... ja nigdy tego nie miałam a fe:P