Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Granat

Migdałki, masy serowe, kulki , migdały retencyjne

Polecane posty

Gość ksksksksk
Grzyby? Ja też takie coś mam w migdałach od lat i jest to retencja ropna. Czasami mam kulki a czasami po prostu wypływa ropa. Oczyszczam migdały regularnie. Nie mam problemu ze smakiem/zapachem.

Gość maddi
mam ten chorobliwy problem od dawna duze ogromne smierdzonce biale kulki w prawym migdale.i co zrobic?dbam o higiene ustna ale nic dalej smierdzi.ja mysle ze to od zoladka kazdy lekaz gada inaczej komu tu wiezyc!!!!!!!!!!!!pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość maddi
no tak ale angina 6-cio miesieczna to za dlugo.

Gość maddi
nie moge brac antybiotykow jestem uczulona.pojde w tygodniu no ciekawe co wymysli ten moj lekarz.mam tez lupiez ktory siedzi i siedzi mi na tej glowie.moze tro jaki grzyb.brudasom to nic sie nie przyczepi.

Gość kazdy mam kulki
jedni wiecej, inni mniej ale kazdy, kazdy czlowiek je ma. Oczywiscie taki ktory ma migdaly. Tylko ze migdaly maja rozna budowe u roznych ludzi, to znaczy u tych, ktorzy maja migdaly z otwartymi kryptami, te kulki sie wydostaja na zewnatrz, u tych, ktorzy maja krypty zamkniete, kulki siedza w srodku. Czasem, np podczas anginy ropnej czy zapalenia migdalkow te krypty sie otwieraja i od tego momentu kulki zaczynaja sie wydostawac na zewnatrz. Dlatego czasem sie slyszy od lekarzy ze to pozostalosc po anginie. Jak juz krypty sa otwarte to mozna albo regularnie je oczyszczac i potem plukac naparem z kory debu, ale to jest rozwiazanie dorazne i po zaprzestaniu stosowania kulki wracaja. Albo wyciac migdaly i miec problem na zawsze z glowy.

Gość MasterDisaster
Jeżeli chodzi o te "kulki" w migdałach nie słuchajcie tych wszystkich durnot o higienie jamy ustnej. To jest spowodowane bakteriami beztlenowymi (Actinomyces Israeli), które powodują promienicę. A promienica może doprowadzić do śmierci

Gość Jak sie ma Gronkowca gardła
To one uporczywie się na migdałach osadzają.Ja tak własnie mam.Zróbcie sobie wymaz gardła ,a przekonacie się !

Gość Hm.. Chyba sobie w kulki lecic
jak w temacie

Gość basik123344
Znam ten problem, powodują brzydki zapach tylko wtedy gdy dłużej zalegają w migdałach. Są faktycznie wyrzutem toksyn z organizmu, bo w końcu migdały spełniają funkcję filtra w organizmie. Należy regularnie sprawdzać migdały, oczyszczać je, kulki można wyciągać bagietką. płukać migdały np szałwią i psikać gardło przeciwbakteryjnym środkiem - polecam Tymsal - ziołowy na spirytusie, mi bardzo pomaga.

Gość gość
śmierdzi masakrycznie. moja kobieta to ma i w końcy zdecydowała sie wyciąć migdały, inaczej bym ją zostawił. I nie piszcie mi teraz tu o miłości itp. Wali tymi kulkami tak z pyska że spać w jednym pokoju sie nie da, a sytuacje intymne to tak jakby wasza druga połowoa była gównem wysmarowana. Nie da sie do tego przywyknąć, pominąć ani zaakceptować. P.S. Najgorszy sposób na świecie to guma do żucia - wtedy z wydychanym powietrzem wali jeszcze gorzej.