Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość All my nigazz

sprzedałam autko i ...mam problemy

Polecane posty

Gość All my nigazz

sprzedalam autko miesiac temu, może półtora, za rewelacyjną kwotę 500 zł. I teraz mam pytanie - od dwóch dni molestuje mnie kupiec tego auta, chce żebym mu oddała 100 zł - bo okazało sie, ze luzy w kołach , ze akumulator nie trzyma., ze jeszcze coś tam. Jak go splawić? czy z waszego punktu widzenia jego roszczenia sa uzasadniione ? Autko (126p ma 19 lat) , ja gosciowi mowie, "widziały galy co brały" , a on mi opowiada, ze jhestesmy chrzescjianami , itp. co robic? od wczoraj byl tu juz 5 razy !!

Gość bo studia za pieniądze to nie
oddaj mu 50. Co się będziesz stresować...

Gość ma_rusia
widziały gały co brały.Ja bym olała....

Gość a ty pewnie czytasz
powiedz,ze właśnie dlatego sprzedałaś go za 500 a nie 700 zł:)

Gość All my nigazz
kurcze...tylko dorzuciłam mu gratis drugie koło zapasowe, koc, ... gdyby przyjechał dzien, dwa po zakupie, to rozumiem...ale kurde miesiąc... ? ;/

Gość garda
teraz to on cie moze cmoknac :p

Gość All my nigazz
ja mu mowie, ze czego pan sie spodziewał za 500 zł.? a on mi mowi, ze nie mozna byc takim niesprawiedliwym, ze trzeba byc uczciwym, ze go krzydze i jego piatkę dzieci, bo on nie ma jaki ich do kosciola wozić, ani nie ma kjak do pracy jezdzic, takie rzeczy mi opowiada... jest taki namolny ze szok... ;/ tylko boje sie ze jak mu dam stówe, to przed zimą tu wpadnie, bo my chlodnica nawala :( kurde ale miałam pecha z tym kupującym...eh

Gość pogoń go
postrasz że jeśli cię będzie nachodzil to wezwiesz policję, widział co bierze, ni ejesteś mu nic winna

Gość All my nigazz
chetnie bym go olala, ale stoi mi pod domem !!

w żadnym wypadku nie oddawaj....w umowie jest podpunkt że stan auta jest znany kupującemu...skoro podpisał umowę niech spada...to jest tak jakby tobie ktoś powiedział że ten maluszek był warty 600 zł i ty byś teraz nachodziła tego gościa żeby dopłacił ci 100 zł......z jakiej racji ty masz płacić za jego akumulator....bezsensu

Gość ma_rusia
taaaaa...ale to przecież nie duża kwota-500.A autko na chodzie,a to,że ma luzy w kołach....no wybacz ale to juz autko "pełnoletnie",a on chce żeby luzów nie było? Akumulator?Normalne---będzie trzymał jak gość nie bedzie zapominał o wyłączaniu świateł na postoju.Ja bym olała.Jak mu teraz coś dasz to się nie odgonisz od niego ,a co chwilę coś będzie się psuć.

Gość All my nigazz
w sumie z tą policją moze by sie sprawdzilo w duzym miescie, a nie w takim pol miasteczku pol wsi gdzie wszyscy mniej wiecej skąd sie znają lub kojarza ;/ Moze faktycznie powinnam dac mu 50 zł i kazac spadac?

Gość a ty pewnie czytasz
powiedz,że po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględniasz, poza tym przez miesiąc czasu to bardzo wiele można z autem zrobić. skoro przez miesiąc czasu jeździł to znaczy że sprzedałaś mu auto na chodzie, a jeśli teraz jest coś nie tak to znaczy,że popsuł.

ciekawe jak on chce wozić swoją piątkę dzieci jak maluch jest czteroosobowy...może sam coś poluzował przez ten miesiąc jak napakował w tego maluszka tyle ludzi...a akumulator może specjalnie jakiś byle jaki włożył....widzi że jesteś młoda to może i głupia i dasz się naciągnąć..postrasz go policją i tyle

Gość a ty pewnie czytasz
nie dawaj mu żadnej kasy bo za jakiś czas przyjdzie z inną pierdołą i tak spłacisz całe swoje auto:P

znam taką historię że facet kupił samochód ,po miesiącu rozwalił go i poszedł do sprzedającego żeby mu oddał kase bo samochód jest rozwalony...ludzie tylko szukają łosi których by tu naciągnąć....nie daj się i nie oddawaj mu ani grosza

Gość a ty pewnie czytasz
przecież to kretynizm. auto wycenia się odpowiednio do jego stanu.

Gość bo studia za pieniądze to nie
oj znam takich namolnych, potrafią człowiekowi obrzydzić życie i obrobić tyłek przed ludżmi. Czy warto?

gdybyś np.pojechała na giełdę kupić auto (już chociaż w cenie 10.000zł)...i bys powiedziała że mają ci opuścić na akumulator to by cię wyśmiali...a lepiej spuścić 100 zł w stosunku do 10.000....niż 100zł w stosunku do 500 zł..

i tak może obrobić przed ludzmi i tak...na to nie ma co patrzeć

Gość All my nigazz
dZieki wam dziewczyny, :) to prawda ze w autku bylo troche luzow z przodu, ale jakos przeszedl przeglad... tylko nie wiem, jak gadac z gosciem, ktory jak nawiedzony moher gada mi o sprawiedliwosci, uczciwosci i zrozumieniu ;/

Gość All my nigazz
a najlpeszy był tekst, jak mi powiedział, ze jemu sasiad tez oddal 100 złotych , jak kupil od niego krowę i ona nie dawała za dużo mleka ;/ no normalnie gleba.

Gość kl
Jak taki uczciwy tociekawe czemu chce wykorzystać sytuacje ;) Daj mu teraz kolejne naprawy tez będą Twoje , dołozysz do interesu .

on po prostu bierze cię na litość...nie daj się!!!!!!!

Gość All my nigazz
ja wiem, ze racja jest po mojej stronie...ale teraz problem, jak się pozbyć rzepa...jak z nim gadac :(

Gość Ale gniota ktos wymyslil
ale gniot ten topik !

powiedz że ustaliłaś cenę samochodu taką na jaką zasłużył a po za tym powiedz że miał prawo do dokładnych oględzin samochodu

Gość All my nigazz
moze i topik gniot, ale jest zainspirowany ludzkimi zachowaniami !!