Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alinka 22

pomocy pytanie o emule czemu tak wolno?

Polecane posty

Gość alinka 22

hej wlasnie co podpieli nam net 4 MG to duzo sciagnelam sobie mula no i ...i nic praktycznie nic sie nie sciaga jakies male piosenki transfer jest rzadko i malutki przeciez to zalezy od prerdkosci lacza? o co chodzi? w takim tempie to sobie poczekam poi to sobie wzielismy szybsza opcje zeby nie bylo problemow ze sciaganiem a tu taka porazka:/ jakies rady??

widcznie plik ktory sciagasz ma malo zrodel. i niewiele ma tu do rzeczy szybkosc łącza....

Gość wawa......
wez odpal mula i zostaw niech sie rozkreci;-)) musisz byc wysoko w kolejce zeby dopuscili cie do sciagania. moze tak byc jak mowi wyzej ktos ze moze malo zrodel jest dostepnych

A jakie masz połączenie High ID czy Low ID? To ważne. Publiczne IP daje HIGH ID, czyli szybsze ściąganie. Spójrz a ikonkę w trayu: jeśli osioł ma opaskę na oczach, to masz low id.

Gość alinka 22
hej ma opaske!!! kurcze jak to zmienic nie mam pojecia???

Skontaktuj się z dostawcą internetu i zapytaj o publiczne IP. Za tę usługę zazwyczaj się dopłaca, ale chyba warto :)

Gość alinka 22
no super tego to juz nam nikt nie powiexzial:) chyba nie chce isc dalej w koszty tym bardziej ze za ta cene powinnam miec cos dobrego :( czyli uwazacie ze jest szansa ze sie rozkreci? a jak nie? jest cos lepszego? sorry ze pytania sa tak banalne ale nie wszyscy sa ekspertami:)

Gość alinka 22
juz wiem!!!! mamy w domu 2 kompy i modem z 2 wejsciami jedna wizxka idzie kablem normalnym(?) a 2 usb, i doczytalam sie przed chwila w umowie ze w pakiecie mamy 1 publiczne id i 2 prywatne i wyglada na to ze ja mam to prywatne co moge z tym zrobic? modem chyba musi zostac u mnie w kompie bo bedzie za duzo zabawy z kablami aha wlasnie ja amm podlaczenie bezposrednio z modemu tym krotszym kabelkiem:))

Jeśli zależy Ci na ściąganiu poszczególnych utworów, to emule jest dobre, bear share (czy jakoś tak). Natomiast, jeśli ściągasz filmy, gry, pełne albumy, to polecam torrenty z klientem Bitcomet - ciągnie, jak Smok Wawelski. Znajdziesz go tutaj (między innymi): http://www.programosy.pl/program,bitcomet.html Dopłacenie za publiczne IP nie jest zbyt wysokie i zależy od providera. Być może będzie to symboliczna opłata :) Warto zapytać.

No to super :) Zapytaj kogoś, kto zna się na komputerach i poproś o przeinstalowanie kabelków :)

Gość alinka 22
dzieki:) aczkolwiem kabelki chyba musza zostac jak sa poniewaz glowny kabel z zewnatrz do modemu jest u mnie i od modemu dlugi biegnie do mojej kolezanki chyba nie da sie tego zmienic bo to znaczna odleglosc ???coz sprobuje z tym 2 programem i jakos to przezyje:)) tylko to denerwujace ze zalatwiasz net zadajesz milion pytan a i tak zawsze okazuje sie ze cos co warto wiedziec nie zostalo powidziane jeszcze raz wielkie dzieki:))

:):):) Powodzenia życzę :) A bitcomet jest rewelacyjny :) I służy, rzecz jasna, jedynie do CELÓW EDUKACYJNYCH :P