Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

robaczek85

Zapytanko

Polecane posty

Hej Dziewczyny! Mam pytanko jeśli zapomniałam wziąść tabletke i wziełam ja po 9 godz :( to czy musze do końca tej paczki tabletek uważać i zabezpieczać sie dodatkowo!

Gość Marta1983
nie martw się. jesteś przez ten czas zabezpieczona..nie musisz dodatkowo uważać masz zawsze 24 godziny na przyjęcie zapomnianej tabletki.

Gość Nie 24 a raczej 12 godzin...
Tak jest napisane w ulotce.

a jesli przyjelam tabletke dokladnie 12godzin i 20 min to liczy se to juz jak ponad 20 godzin czyli trzeba stosowac dodatkowa antykoncepcje czy nie ?? na ulotce pisze ze skutecznosc zachowana - nie wiecej niz 36 godzin odstepu miedzy dwoma tabl. Ale pisze tez ze jesli jest ponad 12 godz to trzeba ją pominac i dodatkowo sie zabezpieczac, ja po tych 12godz i 20 min ja jednak przyjelam- co mam o tym myslec??

czyli początek ostatniego tygodnia, więc możesz brać do końca i bez przerwy zacząć nowe opakowanie. mogłaś też od razu przerwę zacząć (po prostu nie wziąć ostatnich kilku tabletek). w sumie te 20 minut o niczym nie przesądza, więc jeśli boisz się nie robić przerwy to ją zrób, ale ja bym postąpiła zgodnie z ulotką (mam przed sobą ulotkę mercilonu). czyli podsumowując ja bym wzięła 2 opakowania bez przerwy i nie stosowała dodatkowego zabezpieczenia.

Gość Celine
Ja bardzo czesto biorac tabletki, zawsze zdarza mi sie zapomniec wziasc jedna i juz nie biore jej, wspolzyje normalnie bez dodatkowych zabezpieczen i jak widac nie mam dzidziusia jeszcze. Pozatym to ze nie wezmiesz 1 tabletki z pudelka w ktorym znajduje sie 21 tabletek to nie znaczy ze nie jestes zabezpieczona....glupoty

no wcale nie takie głupoty :0 należy brać wszystkie tabletki i unikać spóźnień bo wtedy może (ale nie musi) dojść do owulacji. ja bym radziła jednak posłuchać ulotki!!!

no tak tylko ja bede robic przerwe od tabletek wiec nie mam nastepnego opakowania i zastanawiam sie tylko czy jesli dzis bede sie kochac to musze sie dodatkowo zabezpieczac czy dzialaja normalnie . to cholerne 20 minut po 12 godzinach mnie zastanawia ;-)

no to chyba że tak. dla pweności możesz się dodatkowo zabezpieczać do końca opakowania. po co masz potem się stresować :)

nie chyba jednak zaryzykuje i nie bede nic dodatkowego kombinowac, w sumie to bylo 12 godzin a nie 14 albo 16 :)