Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilaaaaa

Jakie przyjecie zrobic? Help..

Polecane posty

Gość Kamilaaaaa

Witam serdecznie :) 25. sierpnia mam slub cywilny i kompletnie nie wiem co zrobic odnosnie przyjecia... Chcialam zeby to bylo skromne przyjecie, bo za rok planuje koscielny i wtedy zrobie wieksza imprezke. Teraz bedzie max 26 osob aale watpie zeby wszyscy przyjechali wiec ok. 18 bedzie na bank (razem z nami). No i nie wiem co mam zrobic, chcialam male przyjecie, oplaca mi sie wynajmowac sale na taka ilosc gosci? Co radzicie? Mam pokoj dosyc duzy, wiec pomiescilabym gosci ale takie przyjecie byloby troche chyba dziwne, nie sadzicie? Z drugiej strony nie spie na pieniadzach, wiec odpadlby koszt sali. Myslicie ze zamkne sie w 3000 tysiacach? Moj narzeczony ma garnitur ja sukienke planuje kupic za ok. 300 zl. No i nie wiem jak z ta sala :( Szczerze mowiac wolalabym gdzies wynajac bo jednak zabawa moze byc glosna nie musze zwracac uwagi na sasiadow, mozna sobie potanczyc czy cos (bo u mnie to raczej malo prawdopodobne) no i imprezka moze trwac do pozna. Prosze, poradzcie mi co mam zrobic? Aha no i slub zaczyna sie o 9.20 (zalezalo nam na tej dacie a tylko taka godzina byla wolna). Uwazacie ze powinnam wynajac jakis przewoz osob spod USC do ewentualnej sali?

Ja jak robiłam chrzciny dziecka wynajęłam restauracje.Płaciłam 80zl.od talerzyka.Impreza trwala 6 godz. W tym czasie byly serwowane cieple i zimne przystawki, na glowne danie do wyboru rosol lub flaczki, a na drugie pieczen lub schab, ziemniaczki mlode z sosikiem i serem feta oraz do wyboru 6 salatek, pod koniec imprezy barszczyk z krokircikami lub pasztecikami.Do tego stoly obficie zasatawione byly salatkami, owocami, ciastami (tort rowniez byl), zimnymi przekoskami, np.losos, salatki sledziowe itp.herbata, kawa(wszystkie rodzaje), napoje.Tylko o musielismy zadbac ja i moj maz.jak na takie przyjęcie wynioslo nas to bardzo malo.A chrzciny robilismy na 60 osob

w sumie to nie od talerzyka tylko od osoby.Dodam tez, ze o sprzatanie nie musielismy sie martwic, a to jeden z najbardziej przyciagajacych atutow takiej imprezy

Jezeli bys znalazla cos rownie atrakcyjnego, to dla 18 osob wyniosloby Cie ok.1500 - 1600zl. nie liczac alkoholu

Gość Klaraaaaaa
Przede wszystkim dziekuje za odp. No to udalo CI sie z ta restauracja. Ja nie wiem czy dam rade znalesc cos podobnego w tak krotkim czasie. Bo cena napewno by mnie satysfakcjonowala. Mysle ze oplaty zwiazane sa scisle z wielkoscia miasta, ja mieszkam w miejscowosci o zaludnieniu ok 200tys a Ty?

Gość Kamilaaaa
To wyzej to ja :)

Gość do kamili-klary
rzeczywiście, nie bardzo wiadomo co z tym fantem zrobić. Myśle jednak, że slub to ślub i może warto zaprosić te garstkę gości choćby na obiad do jakiejś restauracji. Będzie troche odswiętniej niż w domu, a koszty takiego poczęstunku też nie powinny byc zbyt wysokie. pozdrawiam

Gość Tylko na sali
Po co ci ten bajzel w domu....