Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Houston mamy problem...

Ile czasu wchłania się tabletka?

Polecane posty

Cześć, po krótce streszcze o co mi chodzi:) w zeszłą sobotę wzięłam tabletke, a że byłam na imprezie trochę sobie pofolgowałam i po jakichś 4 godzinach wymiotowałam. Wydaje mi się że tabletka nie była skuteczna tak jak zawsze wiec od tego czasu nie kocham się z moim chłopakiem, ale zastanawiam się po ilu dniach na nowo bedę zabezpieczona? czy też może musze uważać do konca opakowania? dodam ze tamta tabletka była 3 a teraz wezme 10. Z góry dziękuje za odpowiedz.

przeczytanie ulotki nie boli! tabletka wchłania się 3-4 godzin. jeżeli się zapomniało, tudzież zwymiotowało tabletkę w 1 tygodniu brania to należy jak najszybciej przyjąć zapomnianą lub zwróconą tabletkę i zabezpieczać się dodatkowo przez tydzień (źródło ulotka mercilon). ty nie przyjęłaś dodatkowej tabletki więc radzę zadbezpieczać się do końca tego opakowania dodatkowo, bo skuteczność antykoncepcyjna może być osłabiona.

Czy zawsze wszyscy muszą mędrkować a nie mogą po prostu odpowiedziec. W mojej ulotce nic nie pisze co trzeba zrobic w takiej sytuacji! ale dziekuje.