Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wprowadzam sloiczki

Mieso dla polroczniaka

Polecane posty

Gość wprowadzam sloiczki

Moje polroczne dziecko karmilam wylacznie piersia, ale od miesiaca podaje mu takze gotowe dania ze sloiczkow. Maluch wyprobbowal juz duzo roznych smakow i dobrze na nie reagowal. Trzy dni temu dalam mu przecier z kurczakiem. teraz kupilam sloiczek bolognese, ale nie jestem pewna czy tak malemu dziecku mozna juz podawac wolowine. jest tam co prawda tylko 10% miesa wolowego, ale... co o tym myslicie?

Moje dziecko jadło zupki z polędwicą wołową i je nadal.Wszystko było ok .Wiem ze dziecko ze skaza białkową nie może jeść mięsa wołowego . Córka mojej kuzynki ma tak silna skazę ze nie je wołowiny.

Ja nie dawałam obiadków ze słoiczka .Obiadki zawsze gotujemy sami .

Ja podaje synkowi sloiczki odkad skonczyl 4 miesiac mimo ze byl karmiony piersia Dobrze reaguje na nowe smaki i wszystko mu bardzo smakuje Jak pisze ze od 6 miesiaca i maly nie ma alergii to mysle ze mozesz dac Smacznego:-)

wolowina nie powinna zaszkodzic ale przecier pomidorowy.Mysle ze jest za wczesnie.

Gość wprowadzam sloiczki
dziekuje za odpowiedzi, sloiczek jest od 4 m-ca wiec chyba tym bardziej sprobuje, w koncu ci co to robia znaja sie na tym

Gość jusiek
kazdy słoiczek jest dla dziecka w danym miesiącu przeznaczony,więc o nic się nie martw. Ja swojemu synkowi już gotowałam z wołowinki i z przecierem pomidorowym tzw. pomidorówkę i chętnie zjada. Koleżanka od 5 miesiąca jedzie na obiadkach w słoiczku i małemu nigdy nic nie było,a ma już roczek skończony