Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Angelica220

Załamię się/

Polecane posty

Po prostu nie wiem co ze sobą zrobić;/ Za rok matura, a ja dalej nie wiem , co dalej.;/ Większość koleżanek i kolegów ma sprecyzowane plany i cele a ja...:| Mam tak beznadziejne zainteresowania ze szok. Kocham niemiecki, ale co z tego? Co mi po germanistyce? W dzisiejszych czasach każdy musi umieć język, a jako nauczyciel w szkole nie chce skończyć. Myślałam o turystyce ale na AWFie jest egzamin sprawnościowy , więc nie mam co liczyć na dostanie się tam. Załamałam się.

Zastanów sie i pomysl jeszcze , to na pewno nie koniec twoich zainteresowań :D

Gość Programowanie CAD CAM CAE
Programowanie albo nauka programow CAD analiza mes itp po tym jeest kasa i ciekwa roboota tylko trzeba myslec

Jesli tak bardzo kochasz Niemiecki to moze pomysl o tej Germanistyce. Zawsze moze potem pozostac na uczelni albo wykladac na jakiejkolwiek uczelni, tam uczenie jest calkowicie inne niz w gimnazjum czy liceum. No a potem mozesz sobie zrobic papiery na tlumacza przysieglego, na tym mozna naprawde dorobic. zycze powodzenia:)

a ja Ci radze rozwijac zainteresowania i isc na studia zgodne z tym co lubisz, w tym wypadku studia jezykowe. wierz mi, filologia nie jest kieurnkiem po ktorym mozna jedynie uczyc w gimnazjum, od Ciebie bedzie zalezalo kim zostaniesz. mozesz pracowac w firmie, mozesz byc tlumaczem (tlumacze z reguly naprawde dobrze zarabiaja), szkola to ostatecznosc po studiach filologicznych. wierz mi - jesli bedziesz studiowac cos tylko po to by miec po tym kase to stracisz 5 lat na cos co Cie nie interesuje.

Kolenym argumentem przemawiającym za moją beznadziejnością jest to, że jestem humanistką;/;/ Boże, wakacje są a ja siedzę i szukam, szukam i po prostu nic nie mogę znaleźć. Ta bezsilność jest najgorsza:(

Dziękuję za pocieszenie..:) Wiem, że połączenie Język+ jakiś inny kierunek jest dobre. Zastanawiam się, czy nie wyjechać za granicę...Turystyka odpowiadałaby mi, nawet bardzo, tylko ten egzamin sprawnościowy jest dla mnie nie do przejścia..;/

nie rozumiem tezy, ze humanisci sa beznadziejni a Ci z politechniki to orły i w ogole super ludzie. prawda jest taka ze humanisci musza sie UCZYĆ, a ci drudzy muszą ZROZUMIEĆ, na tym polega cala roznica. i nieprawda jest tez to ze po politechnice znajdzie sie prace, ok moze po budownictwie sie znajdzie, tylko od kiedy to kobieta pracuje na budowie? wszystlo zalezy od czlowieka i od tego jak przedsiebiorczy jest, jesli umie sobie w zyciu radzic to poradzi sobie i z samą maturą, ot co.