Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania.

soczewki 3 mies. a komfort noszenia

Polecane posty

Gość ania.

czesc. czy ktos moglby mi pomoc w doborze sozcewek? chodzi o to, czy lepiej nosic miesieczne (wody pow.50%, materiał ionic) czy 3 miesieczne (wody 38%, materiał nonionic). bo własciwie nie jestem juz pewna, czy rzeczywiscie mniej wody oznacza gorze (mniejszy komfort). jakos ciagnie mnie do tych 3mies, ale jeszcze takich nie nosilam, zawsze byly mies, z zawart. wody pow. 50%. ktoś nosił 3 miesieczne? jaki był komfort nosenia (suchośc oka i takie tam.) dzieki

Gość wypraszam sobie
ja nosze Bauscha 3 miesięczne, komfort super, ale nie mam porównania z miesięcznymi

Gość ania.
acha, dzięki. bo ja jedną zgubilam, nie jestem w Polsce, na jakieś "wypasione" mnie nie stac, ale zobaczyłąm jakieś w tutejszym rossmanie, i pomyslalam, ze moze akurat..........wody maja 38%, troche sie tego obawiam, bo zdarzało mi sie, ze mialam uczucie dyskomfortu, suchości przy 1miesiecznych

ja zawsze miesięczne... nie wiem jak to będzie z 3-miesięcznymi... bo ja juz tak ok. 27 dnia czuje suchość, ale to też zalezy od firmy soczewek pewnie.

Gość ania.
ktoś jeszcze sie wypowie? rossmana mi zamkną i w niedziele bede musiala siedziec w domu, bo slepa z domu nie wyjdę :P :)

Gość ania.
:)

Gość co robic ...
No 38 % to malutko ... ja bym chyba zwariowała w takich soczewkach (mam suche oko) ... Pewnie za to, że mają tak mało zawartości wody, jest większa przepuszczalność powietrza ...

ja nosze johnsona oasis - 1 miesieczne. Tez chciałabym sprobowac 3 miesieczne, ale mam wątpliwości. A uzywał ktos moze takich soczewek ze nie trzeba ich zdejmowac na noc? (byłby to duzy komfort na wyjazdach)

Z tego co wiem to na polskim rynku 2 firmy oferują takie soczewki: * CIBIA VISION i ich AIR OPTIX NIGHT&DAY (są strasznie drogie) http://www.cibavision.pl/lenses/airoptix/night_and_day.shtml oraz BAUSCH & LOMB i ich PUREVISION (są w miare tanie) http://www.rutkowska.com.pl/bausch/purevision.htm Ja osobiście testuję PUREVISION i powiem tak, o tym, że można w nich chodzić 24 h na dobę przez 30 dni ... TO JAKAś BAJKA !!! Ja po jednej dobie myślałem, że mi oko odpadnie !!! W moim przypadku sprawdzają się jako soczewki miesięczne do dziennego noszenia :P Za to tych z CIBIA VISION jeszcze nie testowałem, ale słyszałem wiele pozytywnych opinii na ich temat ... niestety są drogie :(:(