Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Silvana

Siedze i rycze

Polecane posty

silvana jakbyś chciala pomysl jak zarobić pare tyś miesięcznie to napisz : rosalina-paczeko@wp.pl Praca w handlu, normalna i na wlasną rękę.

Gość co za ludzieeee
A nie szukałaś do prac sezonowych? wiem, ze to kilka miesięcy, ale zarabia sie o wiele więcej, wiem, zę nad morzem kelnerka w okresie wakacyjnym zarabia ok 1000zł a do tego dochodza jeszce napiwki

Mam, ale dojezdzac codziennie nie da rady, bo mam daleko. Musialabym tam sie przeniesc. Juz nad tym myslalam i skladalam CV.

\"Placz, nie każdy skończyl studia, ty też nie musisz, będziesz wartościową osobą tak samo jako sprzątaczka\" ==> Nie , nie chodzi o to byś tak mówiła. Nie powinnaś jednak tez mówić , że nic w życiu nie osiągnie. Jedni mają łatwiej, jedni trudniej. Ty miałaś widocznie większą siłę przebicia, Silvanie sie nie powiodło, ale to nie znaczy ze jest nikim i że jeszcze się jej nie uda!!

no wlasnie , praca sezonowa dalaby mozliwosc zarobienia troche pieniedzy . mialabys na start na studia . a potem moze szczescie ci dopisze i znajdziesz cos stalego.

Tak, ale musialabym zrezygnowac ze stazu, a potem co pod koniec sierpnia? Patrzylam co jest nad morzem to szukali do sprzedazy pamiatek, ale to juz bylam na stazu.

Nie stać Cię chyba na utrzymanie, a nie na studia. Stacjonarne studia w Polsce są bezpłatne. Kończyłam osobiście trzy kierunki na dwóch rożnych wydziałach i kosztowało mnie to aż 75 zł miesięcznie (na bilet miesięczny pkp)

Gość goszkowa
kredyt studencki ja tez mam comiesiac 6oo zls wiec spokojnie moge zaplacic czesne ( 2000 semestr) a zaczne go splacac po skonczeniu studiow, kredyt mozesz w kazdje chwili przerwac wiec jesli znajdzies miedzy czasie jakos porzadna prace i bedziesz mogal sobie odkladac na czesne to kredyt przerwiesz bedziesz sie uczyc a jak skonczys studia to chyba dwa lata po zaczynasz spalcac :)

pulapka ni stac mnie na zaoczne, bo musze sie utrzymac, a na dzienne nie pojde, bo wtedy nie bede miala sie z czego utrzymac proste. goszkowa jesli nie trzeba podzyrowac to bym sie zdecydowala jak najbardziej na taki kredyt! Zaraz przekopie neta. Dzieki:)

Na stypendium naukowym można wyciągnąć miesięcznie nawet do sześciu stów. Do tego gdybyś miała uprawnienia do socjalnego to byłoby chyba do przeżycia.

Tylko, ze aby dostac kredyt juz musze byc studentka. Czy w kazdym przpadku daja? nawet na studia zaoczne? pulapka, ale te socjalne i inne obejmuja tez studentow zaocznych?

Tak, bodajże od dwóch lat. Ale ja mówiłam o stacjonarnych. Na zaocznych stypendia naukowe są cieńkie. Choćbyś miałą 5.0 to nie pociągniesz.

No to nie ma takiej opcji, na dzienne na pewno nie pojde. Musze kombinowac z zaocznymi, musze pracowac.

Gość co za ludzieeee
Silvana własnie stypendium... jednak np. na mojej uczelni dochod na osobe w rodzinie nie mogl pzrekarczac 510 zl

U mnie nie przekracza. Matka pracuje na caly etat za te 930zl. czy ile ta podstawowa, a ojciec aktualnie jest bezrobotny i jeszcze mlodsza siostra na utrzymaniu. Kurde mam ochote na piwko doslownie przy sobocie, bo ojciec pije i robi mi ochote, ale nie mam nawet 2 zl. w porfelu co za pech! Chyba w poniedzialek na koncie bede juz miala pieniadze, musze jakos przepekac.

Gość co za ludzieeee
przy dochoidze ok 300 zl na osobe styp 2 lata temu wynosilo 560 zl - to wiecej niz czesne, a przeciez masz jeszce szansę na styp. naukowe :) kolejne 300-400 zl

co za ludzie wlasnie grzebie na uczelni cos o stypendiach, bo tu u mnie jest tylko jedna panstwowa, wiec na niej sie skupiam.

Gość co za ludzieeee
na jaki kierunek się wybierasz?

co za ludzie jest tylko socjalne i zapomoga. Pojde na Administracje jakby co, bo studiowalam juz finanse i w tym czuje sie najlepiej.

Gość co za ludzieeee
raczej nie bedzie podane jakie kwoty, ale stypendia na pewno są.

Gość co za ludzieeee
skończyłas już jakieś studia? Teraz uzupełniajace czy po prostu inny kierunek?

Spierdalaj stad pusta ruro, nie ma na Ciebie nawet trafnych okreslen, bo Paris Hilton przy Tobie to duza inteligencja.