Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiniaaaa

czy to może byc ciąża?

Polecane posty

Gość kiniaaaa

pisze tu bo juz nie wiem co się ze mną dzieje otóż w 12 dniu cyklu zaczęły mnie boleć piersi, zupełnie jak przed okresem , dzisiaj jest 16 dzień cylku i boli bardziej mam takie powiększone "cieższe" jak chwyce są całe obolałe nie biore żadnych tabletek antykoncepcyjnych, nie byłam też chora itp. współżyłam z facetem pod koniec miesiączki i nie zabespieczyliśmy sie, ale przecież ciąża podczas okresu jest cudem...

Gość winnica
jesli skonczył w tobie to plemniki mogły dotrwać do owulacji i doszło do zapłodnienia a moze po prostu masz owulke teraz i tak reagujesz...

Gość whhha
jestes na 100 % w ciazy

Gość fallon
cóż niestety zdarzają się zajścia w czasie okresu ,więc trzeba dużo odwagi by ryzykować jeśli chodzi o objawy to rzeczywiście -wygląda to na ciąze - po ok 10 dniach od zbliżenia możesz zrobić test ciązowy -wcześniej też można ale wynik nie będzie jednoznaczny i nie będziesz pewna jaki jest...

Gość bunia gunia
no niestety to nie jest cud,bo to b.możliwe tzn zajście podczas okresu.....cuda się zdarzają

Błędem jest myślenie, że podczas miesiączki zajść nie można. Raz, że u jednych miesiączka trwa 3 dni a u innych 8. Dwa - współżyłaś pod koniec miesiączka nie 1 dc. Trzy - przy cyklach krótszych niż 26 dni ryzyko ciąży przy współżyciu pod koniec miesiączki (5-6 dzień) jest jak najbardziej realne. Cztery - nigdy nie wiesz ile będzie trwał cykl, do czasu, gdy się nie skończy. Pierwsza faza (przedowulacyjna) jest ruchoma, może się więc skracać (owulacja wystąpi wcześniej) lub wydłużać (owulacja wystąpi później.I to żaden cud. Wpadki z takiego współżycia zdarzają się częśćiej, niż myślisz.

Dodam, że nie da się jednoznacznie stwierdzić, czy to ciąża. Może to być - jak ktoś wcześniej wspomniał - wyjątkowo upierdiwy okres okołoowulacyjny. I nie ma znaczenia, że nigdy wcześniej tak nie miałaś - w cyklu nie ma czegoś takiego jak \"nigdy\" czy \"zawsze\" - każdy może być inny. kobieta może miesiączkować co 30 dni jak w zegarku przez 10 lat - gdy nagle jeden cykl skróci się do 24 dni i ciąża gotowa. I będzie to zaliczane do regularności cykli, bo cykle regularne to te, które nie różnią się między sobą długością większą,niż (!) 10 dni.