Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mem

dzieci ciemnoskóre

Polecane posty

Gość mem

czy któraś z was ma dziecko cimnoskóre ?

ja nie mam takiego dzieciatka , ale spotykalam u innych osob . niedawno bylam w sklepie i biale malzenstwo mialo 2 czarne dziewczynki - blizniaczki . jakie to ma znaczenie , jaki kolor skory ma czlowiek ?

Gość mem
no własnie chodzi mi o taki przypadek...skad u białych ciemne dzieci ?

Gość mem
pytam bo znajoma chcialaby adoptować murzynka/e ,ale w polsce są wogóle ??

Gość mem
jak jakie znaczenie ...nie bardzo rozumiem o co tobie chodzi ??

oczywiscie , ze sa. ja mieszkalam w malym miasteczku - ok.5 tys ludzi i jedna pani urodzila mulatke. kiedys - podad 20 lat temu to byl skandal , ale teraz ? to nie ma znaczenia. wazne jest to , ze mozemy dac komus milosc i od kogos ja otrzymac , a kolor skory nie ma znaczenia. czyrny, mulat, czy czerwonoskory - czuje tak samo jak my.

skoro chce adoptowac murzynke - niech to zrobi! jakie znaczenie ma kolor skory?? czego nie rozumiesz ?? czy czarnoskorzy ludzie sa inni niz biali ?? oni sa tacy sami jak my !!

trzeba bylo od razu mowic , ze chodzi o adopcje. to nie ma znaczenia , jaki kolor skory ma dziecko! kazdy czlowiek na tym swiecie mysli i czuje to samo co biali ludzie.

Gość mem
ale nie krzycz tu na mnnie....ona mnie poprosiła ,to pytam. Chciała by adoptować ciemne dziecko jej sprawa. W polskich domach dziecka jak się orientowała nie ma takich dzieci.

Gość mem
no własnie niewie...myślała o zagranicy,ale chyba bedzie ciezko. Dlatego pytam bo moze ktoś wie,albo by sie dowiedział jak ktoś ma ciemnie dzieciątko

mem - wierz mi , ze to nie ma znaczenia . zobacz , ile par w polsce jest roznego wyznania , pary sa roznego koloru skory , co roku - coraz wiecej. na nikim juz teraz nie robi to \"wrazenia\" . wazne jest szczescie rodzicow i tego dzieciatka - a nie to co powiedza ludzie. ludzie zawsze maja \"cos do powiedzenia\" i nie nalezy sie tym przejmowac - bo to nie trwa dlugo :) powiedz twojej znajomej , ze kolor skory nie ma zadnego znaczenia :)

Gość mem
heh ,ale nie mów mi tego bo ona szuka TYLKO I WYłąCZNIE CIEMNEGO BOBASA.Ma jasną dzidzie swoją.

Gość posterunkowa ja cie nie
bardzo rozumiem, przeciez autorka sie nie zastanawia nad tym, czy to ma jakies znaczenie, tylko pyta, gdzie takie dziecko mozna adoptowac. Moze spytaj w kosciolach, ktore prowadza akcje "Adopcja serca" - to nie jest adopcja w scislym tego słowa znaczeniu, ale maja kontakty z sierotami afrykanskimi, moze cos doradzą

Gość mem
dobrze dziekuje

Gość mem
jezeli nie adopcja to chciala by chociaz na okres swiat,wakacji brac jakieś dziecko...ale zależy jej jak na najmłodszym

Gość to mnie troche zastanawia
czemu znajoma akurat chce czarne dzicko . Czy to nie kaprys - tak jak sie chce pieska jakiejs rasy? Przeciez na ogol powinno sie brac dziecko -" jak leci" , a nie sugerujac sie urodą. Z drugiej strony slyszalam o malych mulatach w domach dziecka, ktorych nie chca adoptowad POlacy wlasnie ze wzgledu na kolor skory - i takiemu dziecku adopcja bylaby potrzebna.Najlepiej zwrocic sie do osrodka adopcyjnego.

dokladnie to samo pomyslalam:-O podejscie jak do pieska-chce taka czy inna rase:-O

pewnie znajoma chce,aby ludzie od razu wiedzieli,ze dziecko jest adoptowane. ze ona taka dobra...a jak sie zle zachowa,to bedzie wiadomo,ze to \"nie jej krew\" :-O mam nadzieje,ze nikt nie powierzy jej dziecka.

Gość mem
agais chyba zle to rozumiesz. co złego ,że chce dziecko ciemnoskóre ? jak się bierze dziecko pod swój dach,to wiadomo,że nie bierze się na siłę.Ona pragnie takie wiec nie bedzie jej nikt zmuszał.Prosiła o pomoc bo chwilowo nie ma internetu a tu takie skoki :(

Gość men skad u bialych czarne dzie
ci?? a genetyki ty sie w szkole uczylas??

Gość np cos mi tu nie gra
jesli ktos chce na powaznie zaadoptowac dzicko, to przede wszystkim nawiazuje kontakt z osrodkami adopcyjnymi, gdzie jej powiedza i o czarnych i o bialych, a nie szuka w internecie, gdzie jest czarne dziecko"na zbyciu". Nie wydaje mi sie, zeby to była powazna i odpowiedzialna osoba.

Gość hmmmmmmmmmmmm może być tak
Troszkę genetyki. Są takie przypadki, że oboje biologicznych rodziców ma biały kolor skóry, a ich dzieci czarny. Wynika to z genów przodków, po prostu w rodzinie któregoś z rodziców byli czarnoskórzy.

Gość mem
wiecie jak ,to jest w ośrodkach adopcyjnych...odrazu cie o wszystko wypytują,dzane itp..a ona póki co chce zasięgnąć informacji.

Gość wiszacy brzuch
bardzo glupi pomysl z adopcja ciemego dziecka w polsce w kraju gdzie nie ma tolerancji , po co skazywac dziecko na takie zycie , bo ktos ma taki kaprys bo to takie cool!!!!

Gość mem
może i głupi dla ciebie...ona inaczej twierdzi.