Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rozza

Jakie studia?

Polecane posty

Chciałabym w przyszłości pracować ze zwierzętami, ale żadna hodowla, szkolenia, itp, tylko np. praca w schronisku albo w fundacji, pomoc charytatywna. Druga opcja to praca z np. narkomanami, rodzinami patologicznymi. Chociaż to pierwsze bardziej mnie kręci, ale wiadomo że można pomagać psom i bez wykształcenia. Jestem 100% humanistką. Najchętniej poszłabym na weterynarię, ale to pozostanie niespełnionym marzeniem ;) I pytanie: co studiować z moimi zainteresowaniami? Myślę nad: - praca socjalna - resocjalizacja z profilaktyką społeczną dzięki.

Gość nieuświadomiona
dobre studia wybrałas dla siebie z takimi zainteresowaniami jak jesteś z Warszawy to polecam ISNS UW :)

Gość jeszce ekologia zarżadzanie
popieram barwszytkich, ktorzy sie decyduja na prace przy zwierzatach, one sa bezbronne i nie zawinily, jesli potkal je zły los, w odrónieniu od ludzi. W schroniskach potrzeba madrych zarżadzajacych , w org charytatywnych takze,

Gość jeszcze ekologia zarządzanie
przepraszam za błędy, cos nieprzytomnie dzis trafiam w kompa. Ale pozdrawiam i życzę powodzenia

zarządzanie odpada, nie widzę siebie na tych studiach jestem z Warszawy:) zależy mi na zajęciach wieczorowych lub nawet zaocznych- mam psa i muszę poświęcić mu sporo czasu do tego wolontariat w schroniskach. to za dwa lata- dopiero a może już- czy z historią na maturze może być do tego kierunku? i czy musi być rozszerzona? :P

Gość trudno radzic bo jezeli
to ma byc humanistyczne, to wlasciwie wszystkie rowno dobre ( czy niedobre). Bo inaczej mogla by byc tez ochrona srodowiska, biologia

Chodzi mi o to czy na UW musze pisać rozszerzona mature z historii i czy w ogóle historia sie nadaje na te studia. milka a czym sie różni pedagogika resocjalizacyjna od powyżych kierunków?

po pracy socjalnej z tego co sie orientuje dość ciężko z pracą. U nas wszyscy co kończyli tą specjaność są bezrobotni. Pracownik socjany wg mnie to bardziej niebezpiczny zawód niż np wychowek w zk bo idziesz do domu jakiegoś penerstwa i dostajesz nożem pod żebro. ped reso z prof to to samo co ped reso tylko się tak hucznie nazywa.

Ja zarejestrowałam się na Uniwersytecie Opolskim i wybrałam resocjalizację na wydziale pedagogicznym ze względu na ilość miejsc. Na pracy socjalnej było o 25 miejsc mniej :P:P Dodatkowo zarejestrowałam sie na Politechnice Opolskiej (kierunek zarządzanie, wydział ZiP). Jeśli mi się spodoba wakacyjne lenistwo, to trudno będzie wrócić do książek. Znając życie wybiorę resocjalizację... o ile w ogóle się dostanę ;)

Gość przyszły pielęgniarz
A ja idę na pielęgniarstwo ...