Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 MULISINSKA

JAK ZROBI膯 WEKI NA POBYT NAD MORZEM?

Polecane posty

Go艣膰 MULISINSKA

Mam pro艣b臋!Czy mo偶ecie mi doradzi膰 w sprawie wekowania.Nied艂ugo wybieramy sie z mezem i dzieckiem nad morze i nie chcielibysmy jesc obiadow w restauracjach ale po prostu podgrzac sobie jakis s艂oiczek i makaron lub ziemniaczki.Zawsze kupowalismy s艂oiki z pulpetami itp.w sklepach.W tym roku wpad艂am na pomysl aby samemu zrobi膰 potrawy na wyjazd tylko nie wiem w jaki sposob je zawekowac i czy takie zawekowane kotlety,bigos,gulasz nie zepsuja sie kiedy nie bed膮 trzymane w lodowce.PROSZ臉,PORADZCIE MI JAK ZROBIC TAKIE WEKI,W JAKICH S艁OIKACH.W OGOLE WSZYSKO OD POCZATKU NAPISZCIE(JEZELI BEDZIECIE CHCIELI0BARDZO DZIEKUJE ZA POMOC.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 MULISINSKA
Jadac na urlop wyjazdzamy na ponad 3 tyg.i przemieszczamy sie czesto,wiec lodowka nic nie daje ,bo s艂oikow jest dosc duzo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 podszywaczko
bedziesz wozic ze soba weki? :o bez przesady, do jedzenia przeciez zawsze cos kupisz i zrobisz, jak nie chcesz jesc w restauracjach czy gotowych kupowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stalnley
milusinska - gdzie jeszcze b臋dziesz pisa膰 o tych swoich wekach???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MULISINSKA
:-)stanley Ty naparwde masz jakis k艂opot ze soba:-) Ten post napisa艂am na dwoch forach o jednakowym czasie>czy Ci to przeszkadza?:-) A dlaczego mam nie wozic ze soba s艂oikow?NIe mam zamiaruu zabawiac sie gotowaniem tylko podgrzewaniem i nie musze wystawac codziennie w kolejsce w sklepach jak moge miec wszysko pod reka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MULISINSKA
Jestem dziad贸wk膮 i jestem z tego bardzo zadowolona:-) Od lat wyjezdzamy zaa granic臋,w Posk臋 na niezorganizowane wczasy.Przebywamy na nich o wiele d艂uzej ni偶 bylibysmy na zorganizowanych przez biuro podrozy.Bardzo czesto zmieniamy miejsca pobytu przez co duzo zwiedzamy.Zawsze ze soba wozilismy s艂oiki obiadowe zakupione w sklepie,ale teraz wpad艂o mi do g艂owy,ze zrobie je sama i bedzie obiadek jak w domu.Moja rodzinka,chociaz nie duza lubi sobie zjesc ,wiec codzienne wyskoki na rybke nie mia艂yby sensu,bo wyda艂oby sie mnostwo kasy a g艂odni bylibysmy:-)Co do wynajmu pokoju w Polsce zawsze starmy sie o pokoj z lodowka,ale nie mam zamiaru gotowac na miescu ,bo nie po to wyjezdzam na urlop aby sie bawic w gotowanie.Podgrzanie s艂oikow i ugotowanie makaronu nie zajmuje nawet 30 min.Zaa granic臋 wyjezdzamy pod namit(domek) i takz ezywimy sie w obiad potrawami s艂oikowymi.JESTESMY RODZINA DZIADUJ膭C膭 I DZIADOWSKA I JEST NAM Z TYM BARDZO DOBRZE :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stalnley
Wiesz co milusi艅ska to ty masz problem ze sob膮, rozumiem, 偶e jeste艣 kur膮 domow膮, twoj 艣wiatek to wekowanie i oszcz臋dzanie, ale nie absorbuj sob膮 ca艂ego 艣wiata. W艂a艣nie Milusi艅ska jest przyk艂adem, 偶e kobieta powinna pracowa膰, rozwija膰 si臋, zarabia膰 swoje pieni膮dze a nie klepa膰 na forum w k贸艂ko tego samego. To przestroga dla innych aby nie sko艅czy艂y jak ona :-))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agggggggggggga
wredni ludzie mnie rozwalaj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ojejej
o co ci chodzi znowu mulisinska czy to nie twoj drugi taki sam temat czy mi si臋 wydaje ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ojejej
oczywi艣cie jest na forum gotowanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z tego co wiem ___
to trzeba s艂oiki w艂ozyc do garnka i gotowac przez jakis czas potem je wyciagnac i obrocic do g贸ry dnem, ale jak to sie dok艂adniej robi to nie wiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z tego co wiem ___
go garnka z woda oczywiscie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ojejej
a w ogole to po co zaklada膰 tyle takich samych temat贸w przez jedn膮 osob臋 to chore

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wnerwiony
Wiecie co ludziska wredne, wkurza mnie to w tej durnej mentalno艣ci polskiej, 偶e celem nadrz臋dnym jest trzepa膰 piane nie na temat!!!! Jedna kobieta zada艂a proste (wydawa艂oby sie) pytanie: "Jak sie robi weki" a jedyne na co was sta膰 to kwestionowanie sensu robienia tych w艂a艣nie wek贸w. Po co?!!!!!! Jak znam 偶ycie rozp臋ta sie zaraz dyskusja jak ja mog艂em co艣 tu w og贸le napisa膰. Ot贸偶 specjalnie wszed艂em do internetu, zeby zweryfikowa膰 swoj膮 wiedze na ten temat albo raczej brak wiedzy i co widze jak sie ludzie nabijaj膮 z kobiety kt贸ra chce wiedzie膰 jak sie robi WEKI!!!!!

Udost臋pnij ten post

S艂uchaj Piotr, o co ci chodzi z t膮 \"polsk膮 mentalono艣ci膮\"? Mnie wkurza gdy wmawiamy sobie sami 偶e jeste艣my tacy czy siacy. Czy jeste艣my gorsi ni偶 inne kraje? Czy pewne cechy nie s膮 og贸lnoludzkie jak z艂o艣膰, zazdro艣膰. Inne narody wmawiaj膮 nam 偶e jeste艣my pijaczkami, kobiety s膮 艂atwe a Amerykanie uwa偶aj膮 nas za przyg艂up贸w, czego wyrazem s膮 np. kawa艂y. Ostatnio podr贸偶owa艂am w poci膮gu gdzie jecha艂y 2 dziewczyny Polki z kole偶ankami angloj臋zycznymi i ci膮gle po angielsku (te Polki) 偶e to dziwny kraj, wszystko jest g艂upie i og贸le beznadziejne. Na koncu j臋zyka mia艂am jej co艣 sykn膮c aby nie fajda艂a we w艂asne gniazdo. Wi臋c prosz臋 nie fajdajcie we w艂asne gniazdo poprzez takie nieprzemy艣lane wypowiedzi o polskiej mentalno艣ci. Rozpisa艂am si臋 nie na temat. Przepraszam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wnerwiony
O co mi chodzi? To chyba wida膰. Na ka偶dym czacie jest pe艂no "wychowywaczy" albo prze艣miewc贸w i to mnie irytuje. Kto艣 zadaje konkretne pytanie a ca艂a dyskusja kipi na temat tego, ze napisa艂o si臋 co艣 DU呕YMI LITERAMI.... Ale skoro tak dziwi moja irytacja to znaczy, 偶e tak chyba juz musi by膰. Pozdrawiam, juz mniej wnerwiony.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s艂uchaj no wnerwiony
sam wywo艂ujesz burz臋 nie wiem czy celowo czy przypadkiem ale fakt faktem jeste艣 podjudzaczem i tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰30
Kobieta zaradna pyta o weki, a ja w 偶adnej odpowiedzi nie znalaz艂am 偶adnego przepisu. Wesz艂am tutaj tylko dlatego, ze sama zamierzam zrobi膰 weki na wyjazd do Chorwacji, ale niestety niczego m膮drego si臋 na tym forum nie dowiedzia艂am. Jestem kur膮 domow膮, kt贸ra pracuje, rozwija si臋 i ma czas dla siebie i dla rodziny i kt贸ra zamierza zrobi膰 weki na wyjazd!!!!! Je偶eli to komu艣 przeszkadza, to ma problem chyba tylko i wy艂膮cznie ze sob膮. Milusi艅ska, ja cz臋sto wekuj臋 sobie zup臋, tak膮 gor膮c膮 wlewam do s艂oika, zakr臋cam, stawiam do g贸ry dnem. Po tygodniu smakuje jak 艣wie偶o ugotowana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stokrotka04
a jak d艂ugo te weki mo偶na przechowywa膰?bo ja te偶 wybieram sie do chorwacji i zamierzam zabra膰 ze soba troche swojego jedzonka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ubawiony
Ten w膮tek jest pierwszy w Google na has艂o "weki". W 偶yciu nie widzia艂em tylu cennych porad. Moje gratulacje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OlaSz
Wiecie co Wy macie chyba jakes problemy emocjonalne. Milusi艅ska zadala bardzo fajne i wydawaloby sie proste pytanie. Chyba te偶 jestem dziad贸wk膮 bo wpadam na taki sam pomysl jak ona. Wyje偶dzmy do Wloch na narty i pomyslalam sobie 偶e milo bedzie po szale艅stwach na stoku wr贸ci膰 na kwater臋 i zje艣膰 np ciepe domowe gol膮bki albo gulasz. Pach gotuje ziemniaki podgrzewam sloiczek i obiadek gotowy. Takze ludzie jezeli znajdziecie temat kt贸ry Was nie dotyczy lub nie interesuje to sie wstrzymajcie od komentrzy bo to ton i slowa wypowiedziane przez Was 艣wiadcz膮 tylko o Was a nie o kobiecie kt贸ra chce si臋 dowiedziec jak robic weki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barman
Polecam stron臋 internetow膮 wedlinydomowe.pl Na pewno znajdziecie przepisy jakich szukacie. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 elizkaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mulinska - bardzo dobry pomysl po co jesc jakies swinstwo niewiadomego pochodzenia... na rybke zawsze mozna wyskoczyc, jakiegos loda czy gofra zjesc na kescie ok, ale codziennie jesc w barach i restauracjach to strata kasy i zdrowia... lepiej te kase przeznaczyc na wejsciowki w fajne miejsca:) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 haha7637492
Jestem dziad贸wk膮 we w艂asnym domu, bo robi臋 weki, by mie膰 co艣 szybkiego na obiad, gdy wracam zm臋czona i g艂odna... a jak robi臋... nawet nie gotuj臋 s艂oik贸w, bo ba艂abym si臋, 偶e co艣 si臋 stanie i garnki mam za ma艂e ;) Prawie wrz膮ce leczo/kotlety z sosem/fasolk臋/zupy/bigos wrzucam do s艂oika, zakr臋cam, przechylam do g贸ry dnem, a po ostygni臋ciu wrzucam do lod贸wki (pewnie gdybym gotowa艂a s艂oiki to nawet w lod贸wce bym tego nie musia艂a trzyma膰). Sprawdzam zamkni臋cie poprzez naci艣ni臋cie dekla... jak \"strzela\", to otwarty i trzeba szybko zje艣膰 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gagat
Ciekawa sprawa. Zosta艂o postawione konkretne pytanie jak zrobi膰 weki, Zamiast odpowiedzie膰 na pytanie daja dobre rady, osadzaj膮 autora. czy kto艣 ich o to prosi艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja droga milusi艅ska
ja robi艂am tak: ju偶 gotowe podsma偶one i uduszone mi臋sko typu kark贸wka,偶eberka czy inna wieprzowinka wk艂ada艂am do s艂oika i zak臋ca艂am, gotowa艂am jednego dnia ok 30 min, na noc do lod贸wki i drugiego dnia 30 min, gwarantuj臋 偶e nawet bez lod贸wki wytrzyma, wystarczy p贸偶niej podsma偶y膰 cebulk臋, papryczk臋 czy kto co tam lubi albo zrobi膰 sosik i kilka wersji obiadowych gotowych a dla dzieci np robi艂am klopsiki i z tym wywarem do s艂oika i tak samo z gotowaniem jak z wieprzowink膮 dla m臋偶a , p贸偶niej tylko po otwarciu robi艂am na tym wywarze sos np pomidorowy lub 艣mietanowy z koperkiem i dzieci mia艂y sw贸j pyszny ulubiony i zdrowy obiadek teraz zrobi艂am tak na pr贸b臋 tylko do spo偶ycia w domu 艂opatk臋 ze s艂oika wg przepisu http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=15207 ale jeszcze nie otwiera艂am wi臋c trudno mi powiedzie膰 jak smakuje ale po komentarzach mo偶na pomy艣le膰 偶e jest pyszne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzika kura
Bardzo fajny i przydatny post Ja na ten przyk艂ad :) jestem od lat niezliczonych wegetariank膮 i ka偶de po偶ywianie si臋 w barach na wakacjach r贸wna si臋 jedzeniu frytek lub makaronu z serem (je偶eli trafi臋 na przyzwoitego kucharza) bo z potraw wegetaria艅skich tylko to jest oferowane, wi臋c dla mnie pomys艂 zrobienia sobie wek贸w i jadania kr贸lewskich posi艂k贸w w ma艂ych nadmorskich miejscowo艣ciach, gdzie zwykle w knajpach wszyscy si臋 dziwi膮 jak mo偶na nie je艣膰 mi臋sa, jest nader kusz膮cy i skorzystam z niego nast臋pnym razem na pewno. Nie rozumiem zdziwienia jakie post wywo艂a艂 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰88
ale ludzie s膮 za艂osni! zw艂aszcza ci, kt贸rzy odpowiadaj膮 tak k膮sliwymi uwagami. jak cos wam sie nie podoba to poprostu to olejcie. a nie obrazacie innych ponizajac w ten spos贸b tylko i wy艂膮cznie siebie!!

Udost臋pnij ten post