Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juniorka..

Czy jesteście za powszechnym dostempem do broni palnej

Polecane posty

Gość jestem ZA
w koncu moze ktos powystrzelalby tych oszolomow z sejmu !!!!!!!!

Andrzej ---ciesze sie bo jesteś w mniejszości tak wiec zdrowy rozsadek wygrał :D

Z czego się cieszysz?? Moze dzięki tej broni uratowałbym kiedyś Ciebie lub inną osobę przed morderstwem pobiciem lub zgwałceniem,z samymi pięściami niewiele mogę zdziałać....

Gość samotna.....22 lata
NIE!!

Gość Wolny człowiek
Ciekawe czemu ludzie tak chętnie podają dane z USA? Niemiałbym nic przeciwko gdyby to były DANE a nie manipulacje statystykami Po pierwsze co ciekawe liczba osób które zgineły od broni zaczeła się diametralnie powiększać gdy rząd wnosił prawa ograniczające drugą poprawke (prawo w konstytucji gwarantujące prawo do bronii) Po drugie, do statystyk liczby ofiar broni wlicza się ilość... samobójców którzy przy pomocy jej odebrali sobie życie, a jest to (o ile dobrze pamiętam) 80% całości sumy Te wszystkie masakry w amerykańskich szkołach są idealną pożywką dla demokratów którzy z upartością osła walczą w podstawowym prawem wolnego człowiek-DO SAMOOBRONY Tymczasem zapominają podać że wszędzie tam gdzie zdarzają się strzelaniny-najczęściej sa to uczelnie prawo posiadania przy sobie broni jest ograniczone, przy wejściach stoją wykrywacze metalu Ofiary są bezbronne, a psychopaci z łatwością przemycają broń Jestem za całkowicie wolnym i nieograniczonym dostępem do broni

byc moze... być może wypadłby mi zza rogu jakis wariat któremu akurat w pracy sie nie powiodło ,zona go olała , a tak sie nieszczesliwie złozyło ,ze niby był emocjonalnie stabilny ,jak mu to zezwolenie wydawali ;) Ja sobie nawet nie wyobrazam , kto miałby sie niby u nas zajmować weryfikacją takich zezwoleń , póki co metodyka jest mało doskonała .

Gość sratata pomarańczowa
TAK!!!!!! mało tego jestem za wprowadzeniem ODSTRZAŁU 1 osoby rocznie bez żadnych konsekwencji... jakiż świat byłby piękny...

Gość Wolny człowiek
Jak to powiedział JKM "Gdyby co drugi żyd posiadałby broń niebyłoby holocaustu" ps: taki sam temat niedawno był

oto wczorajsza wypowedź Andrzeja \"najłatwiej byłoby mi to zrobić za pomocą pistoletu,włożyć go sobie w usta i pociągnąć za spust,gdyby lufa była wypełniona wodą to skończyłoby się to oderwaniem głowy od reszty ciała\" bez komentarza

i dlatego jestem przeciw - nikt kto ma broń nie wyklucza mozliwości jej uzycia , a jesli bierze pod uwage tylko siebie - jego wybór .

Andrzej -widzisz ja byłam w takiej sytuacji i nieuzyłabym broni - ja to wiem - ty nie wiesz jakbyś zareagował - trzeba to przezyc żeby sie dowiedzieć ! Wiec wiem co mówie - broń nie jest lekarstwem ! Jestem przeciw !!

Gość Wolny człowiek
Dlatego jestem przeciw prawu posiadania noży, widelcy, lin i żyletek- przecież ludzie posiadające te przedmioty nie wykluczają możliwości ich użycia w zabiciu człowieka

Nie chciałbym nikogo zabić ale jeśli bym musiał to zrobiłbym wszystko żeby obronić siebie lub bliską osobę,nie ma idealnych rozwiązan,ja też bym chciał żeby nie było żadnych morderców,chuliganów,gwałcicieli ale jest jak jest:(

Wolny człowieku - a wiec po co Ci inna broń ? Zawsze możesz skorzystać z nozy , widelców ,zyletek , czy chocby nozyczek :)

Teraz i tak jest tak, ze bron maja bandycie (oczywiscie bez pozwolen :P ), a uczciwi obywatele, potencjalne ofiary nie maja, bo trudno o pozwolenie. poza tym po co komu bron, jak strzelac w obronie wlasnej nie mozna :P (teoretycznie mozna ale w praktyce inaczej to wyglada :P )

Gość Wolny człowiek
-"Wolny człowieku - a wiec po co Ci inna broń ? Zawsze możesz skorzystać z nozy , widelców ,zyletek , czy chocby nozyczek" Ponieważ osoby które chcą zrobić kuku drugiej osobie jakoś maja w dupie przepisy ograniczające posiadanie broni palnej i sami ją posiadają A ja jako osoba która ma święte prawo do życia mam prawo się bronić (w to chyba niewątpisz?) takimi samymi narzędziami jak osoby które chcą mi ją odebrać

Nie watpie , ale widzisz u nas przewrotnie gdybys uzył nozyczek - byłbyś bardziej wiarygodny w temacie obrony koniecznej . Gdybys uzył broni , a jeszcze przez przypadek trafił , to Ty byłbys tym który \"biednemu\" człowiekowi krzywde zrobił ;)

Gość wolny człowiek
Chyba oczywistym jest że jeśli legalizujemy broń zmieniamy również prawo do obrony koniecznej- jedno wynika z drugiego Odnosze wrażenie że szukasz przysłowiowej dziury w całym

Gość wicehrabia Jozef Oleksy
jak stacjonowaly w polsce ruskie soldaty, posiadanie kamacha nie bylo zadnym problemem, teraz trzeba nielegalnie przewiezc z rosji, o z pozwoleniem na kamacha to jest problem