Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juniorka..

Czy jesteście za powszechnym dostempem do broni palnej

Polecane posty

Gość juniorka..

Gość nieto tylko
pogorszy sprawe

jestem za powszechnym dostepem do slownikow ortograficznych!!!

Nie, niektorzy nie rozumieja co sie z tym tak naprawde powinno robic, brak wyobrazni i nieczulosc na ludzka krzywdę doprowadzilaby do tragedii.

Gość jajaaa
chcecie broni???? SKONCZYMY JAK TO IMPERIUM ZLA ameryka

Gość hdsaa
nie

Nie,bo zwiększyłaby się ilość zbrodni w afekcie i wypadków domowych. Na przykładzie badań w USA - najczęstszy sposób użycia broni w domu to wypadek lub postrzelenie bliskiej osoby w złości. testy psychologivczne tez czasami zawodzą np.w ubiegłym roku postrzelił się policjant na służbie w Biłgoraju

Smiesza mnie te osoby, ktore NIE chca dostepu do broni. Kazdy bandyta moze miec, to dlaczego nie my? No dlaczego?

Gość tak i Andrzej z Bilgoraja
wreszcie moglby zdobyc broń żeby strzelic sobie w tej swoj zakuty łeb :)

Jakiś czas temu w Polsce chłopak zadźgał swojąciężarną dziewczynę nozem kuchennym,czy z tego powodu należy zakazać używania noży,broń sama w sobie nie jest ani dobra ani zła,liczy się tylko sposób jej użycia

Chyba nie wiecie co mówicie ? Kto jest za dostępem do broni i był w sytuacji zagrozenia zycia i wie , ze gdyby ja posiadał to by jej uzył ? To jakieś dywagacje .

Nie kazdy pomysl wladz USA trzeba powielac w innych krajach. Dzieci moga jezdzic samochodami, od 18 lat mozna brac slub a alkohol pic od 21 roku zycia. Glupota :) Poza tym w Stanach ginie rocznie najwiecej osob, maja najgorsze statystyki.

Gość hdsaa
nóż to co innego niz broń palna

Andrzej -- ty nie wiesz co mówisz . Chyba nie zdajesz sobie sprawy z mozliwości jakie daje broń ?

szoki z powodu kary śmierci liczba zabójstw w USA na 100 tys mieszkańców jest 3 razy niższa niż w Wielkiej Brytanii;) Poziomko:gdybym ja miał broń to nikt niewinny by nie ucierpiał:) Jestem naprawdę pozytywnie nastawiony do ludzi.

Andrzej z Biłgoraja. - są testy psychologiczne , ale części z tych ludzi którzy je przechodza - uwierz nie chciałbys z ta bronia w reku spotkać :)

Gość 67675
"Nie,bo zwiększyłaby się ilość zbrodni w afekcie i wypadków domowych. Na przykładzie badań w USA - najczęstszy sposób użycia broni w domu to wypadek lub postrzelenie bliskiej osoby w złości." o tym nie slyszalem, ale od czasu wprowadzenia mozliwosci dostepu do broni, Nowy Jork stal sie najbezpieczniejszym miastem w USA. Co Ty na to?

Ale nie kazdy potrafi tej broni uzywac, psychole ktorzy maja ochote zabijac wszystko co sie rusza tez mieliby dostep do tej broni i byloby naprawde super :O a testy psychologiczne zawsze mozna przejsc i niekoniecznie rozne defekty psychiczne sie w nich ujawnia

Andrzej - to jak mozna i samochodem , to po co ci broń? Każde narzedzie moze być narzedziem zbrodni . Jak wiele czytasz na ten temat to wiesz . Uwierz mi na słowo nie wiesz jakbyś sie zachował w sytuacji sam na sam z przestepca i książki ci nie dadzą odpowiedzi .

Gość ale czy do siebie...
"Jestem naprawdę pozytywnie nastawiony do ludzi." ale czy do samego siebie też? :D

\"A samochodem też można zamordować kilka osób,a przecież miliony ludzi posiada prawo jazdy.\" - owszem , ale nie znam statystyk porównawczych odnosnie ilosci przypadajacych wypadków smiertelnych na osoby bez prawa jazdy spowodowane przez osoby z prawem jazdy . A jeśli chodzi o powszechny dostep do broni palnej - to w zdecydowanej wiekszości ofiarami sa osoby nie posiadajace broni( co wiecej zezwolenia ) - niejednokrotnie dzieci.

Gość ale czy do siebie...
"Można przeprowadzić dokładny wywiad środowiskowy,zbadać przeszłosć kandydata," jasne i na pewno by sie kazdemu to chcialo robic, poza tym nie o wszystkim mozna sie dowiedziec z takiego 'wywiadu' :) poza tym czesto sie zdarza, ze mile osoby o ktorych wszyscy dobrze sie wypowiadaja zostaja nagle mordercami