Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szara postać

Co to właściwie znaczy WYBACZAĆ ?

Polecane posty

Gość szara postać

Co wg was to oznacza ? Zapomnieć całkiem o urazie ? Kurde no nie da się! Ja nie umiem wymazywać ze swojej pamięci nawet drobnych przykrości. Jestem cholernie pamiętliwa.

głupi nie wybacza i nie zapomina, mądry wybacza, ale nie zapomina tak mi sie jakos przypomnialo :classic_cool:

Gość unijny liberal
no nie zabic za krzywdy i zgodzic sie na zmniejszone odszkodowanie niz my sobie zyczylismy.

to straszne , ze nie umiesz wybaczyć ! Przykre wyrazy ubolewania , bo ty cierpisz nie ci którym nie chcesz wybaczyć :(

Gość I CO CO DALEJ ZE MNA BEDZIE
WYBACZAC ZNACZY KOCHAC BLIZNIEGO, KOCHAC BOGA,

Gość Natanael
Przebaczenie Twoje = możliwe przebaczenie Tobie ...! Zobacz co mówi Słowo Boże . Jemu, Ojcu naszemu zaufaj , uwierz , znajdż Drogę - wąska ścieżkę... a znajdziesz wiele Dobrych odpowiedzi i niczego Ci nie braknie .

Gość piekarenka z piekarnika
Ale walicie sloganami! Żadnych przemyśleń, żadnego przeżycia, niczego świeżego! Intelektualiści, psiakrew!

Gość szara postać
szukam w googlach o wybaczeniu bo bardzo się męczę na co dzień kiedy ludzie mnie źle traktują w pracy. Ja po prostu ich nienawidzę. w takich chwilach czuję że nie umiem wybaczać. Po prostu nie potrafię. Nawet nie wiem co to tak właściwie znaczy. Jesli ktoś mnie notorycznie źle traktuje to wpajam sobie że jest to osoba zła. I tą etykiete ta osoba ma w moich oczach już chyba do końca życia. Pamiętam nawet urazy z dzieciństwa czyli sprzed 20 (!) lat. :( http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,66065,3262047.html

Gość unijny liberal
ale wzniosle slowa... a czy zgwalcona dziewczyna by byla w stanie dac dobrowolnie temu chlopu , ktory ja zgwalcil? to by byla dopiero najwyzsza forma wybaczenia...