Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIKI...

czu to byly ruchy mojego malenstwa?? wejdzcie

Polecane posty

Gość NIKI...

jestem w 18tyg.ciazy i ostatnio czulam w brzuszku takie jakby stukanie ale jak przylozylam reke to bylo to jak puls,i zawstanawiam sie czu to bylo kopanie mojego dzidziusia czy coa innego!!!

pewnie ze to mogly byc ruchy ja pierwsze prawidziwe kopniaki poczulam dopiero w 22 tyg, ale za to nie mialam watpliwosci ze to moglo byc cos innego poprostu czulam ze cos od srodka uderza-takie pulsowanie wlasnie wiec moze Ty wlasnie poczulasz maluszka? mam nadzieje ze tak ja wieczorami pilam cos slodkiego i kladlam sie na plecy, wtedy maly czesciej i mocniej mnie kopal :)

Gość średnio -w połowie ciązy
można odczuć pierwsze kopnięcia malucha:) moja babcia zawsze mówiła,że jak poczujesz pierwsze kopnięcie dziecka to jest połowa ciąży-GRATULUJE!

Gość NIKI...
tak tylko ze juz to zaniklo od wczoraj nic nie czuje.jak dotklam na dole to nie czulam w rece a jak bylo na gorze pod piersiami to tak wyczulam wlasnie takie jak puls to bylo:)hehe jeszcze znajoma czula

kiedy ja poczulam to i maz mogl poczuc pod reka ja czulam b nisko pierwsze kopniaczki u mnie nie sprawdzilo sie z ta polowa ciazy, pierwsze kopniaki w 22 a urodzilam w 37 :-P

Gość bebe_30
mogly to byc ruchy dziecka. ja tez czulam na poczatku, cos jakby stukanie od srodka i pulsowanie:)na poczatku nieregularnie,a dopiero po 20 tygodniu regularnie.

Gość julka09
zazdroszcze ci tego uczucia,ja już tego nie pamiętam :-) to napewno były już ruchy,zobaczysz za kilka tygodni jak Ci da popalic :-)

Ja od 16 tygodnia czułam delikatne drapanie \"od środka\". Tak jakby ktoś jeździł rączką ;). Takie szalenie kochane. :). Na poważne, konkretne kopniaczki czekałam do 24 tygodnia. :)

pierwsze ruchy poczulam w 17 tyg. bardzo nisko w dole brzucha, potem przez dwa dni nie czulam nic, potem znowu... na poczatku ruchy dzieciaczka moga byc bardzo nieregularne

Gość jeśli opisujesz to jako puls
to mogło być Twoje tętno (jesli miarowe, w rytmie serca), zwłaszcza, że jak piszesz - sprawdzałaś pod piersiami - a w 18 tygodniu macica nie jest jeszcze tak wysoko... w sumie jednak czas najwyższy, żebys ruchy poczuła, co pewnie niedługo sie stanie