Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reklamacja

Reklamacja na poczcie? Jak to sie robi? Prosze o porade

Polecane posty

Gość reklamacja

A wiec... Wysłałam juz prawie 14 dni temu list polecony na poczcie, do dzis list nie doszedł. Co powinnam w takim razie zrobic? Jak sie składa reklamacje? Pisze sie jakies podanie czy mam wypisac jakis druczek ? Miał juz ktos taki problem?

Gość reklamacja
hop

Gość zobacz tutaj
idziesz na pocztę z której list wysyłałaś z tym kwitkiem od poleconego. Prosisz o rozmowę z kierownikiem poczty. I wyłuszczasz problem. Tam powiedzą co dalej

Gość reklamacja
a wiec trzeba rozmawiac z kierownikiem a nie z zwylka babka? A co mi da ta reklamacja? Zwrócą mi tylko kase za tego poeconego czy jakies dodatkowe odszkodowanie?

Gość zobacz tutaj
no coś ty, po to biorą kasę za polecony, że biorą odpowiedzialność za przesyłkę. Będą szukać dotąd aż odnajdą i doręczą

Gość idziesz na poczte
prosisz o druczek reklamacyjny - wypelniasz go, zostawiasz pani i czekasz do 1 m-ca . po tym czasie ( a nawe wczesniej) przychodzi decyzja o odszkodowaniu . Poczta musi sprawdzic czy faktycznie przesyłka zagineła. Max odszkodowanie listu poleconego prioryteowego to ok 110 zł

Gość to nie kontrolowane ...
A ja mam pytanie ... jakis miesiac temu zlozylem reklamacje ... czekam i ... przyszlo pisemko, ze okres reklamacji przedluzy sie (powoluja sie na jakies ustawy itp.) czy tak mozna ???

Gość reklamacja
ale ja wysyłałam list zwykły polecony nie piorytetowy