Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Werona sama ona

Co zwiedzić w Warszawie?

Polecane posty

Gość zobacz tutaj
myślę że na Starówkę i Nowe Miasto najpierw. W dalszej kolejności Łazienki, Wilanów no a na koniec "ulubiony" Pałac Kultury i widok na Warszawę z wieży widokowej

Gość ja jeszcze dodam
Plac Piłsudskiego wraz z ogrodem saskim i Grobem nieznanego Zołnierza, Trakt królewski ( Aleje Ujazdowskie, Nowy Swiat, Chmielna, krakowskie Przedmieście) Fajnie też jest na Polach Mokortowskich Stare Powązki mają klimat

Gość ja jeszcze dodam
Wilanów to południowa dzielnica Warszawy Dojedziesz normalnymi miejskimi autobusami JHak będziesz w Wilanowie to możesz zachaczyć o powsin Fajne miejsce na rekreacje i ciekawy ogród botaniczny, chyba największy w Polsce

Gość zobacz tutaj
Wilanów to jedna z dzielnic Warszawy. Ze Starego Miasta i Traktu Królewskiego dojedziesz autobusem 180

jejku, dziekuję. Jade z dwójką dzieci 8 letnich, mysłałach żeby wziać je na lotnisko na taras widokowy ( ??? ), Barbakan..? Syrenka nad Wisła..? Nie wiem sama, coś co dla nich będzie atrakcyjne.

Do Wilanowa dojedziesz z Centrum (Marszałkowska): 519, 522, 117. Można też Metrem, ale trzeba pokombinować :) Do zwiedzania proponuję też Ogród Botaniczny w Powsinie :)

Jak z dzieciakami jedziesz to pokaż im taraz widokowy PKIN , ZOO i niech wyszaleją się w Powsinie. Inne atrakcje sa raczej dla dorosłych Choć oczywiście Grób Nienzanego Żołnierza czy Barbakan moga im się spodobać

Gość dla dzieciaków
No w wawie jest ich ponad 40 muzeów Najnowesze to muzeum Powstania Warszawskiego Ale dzieciaki raczej nie lubia chodzić do muzeów :) Ja tylko lubiłem Muzeum Techniki i Muzeum Wojska Polskiego

Gość zobacz tutaj
no metrem, to raczej nie dojedzie. Samo przejechanie się nim owszem, dla dzieci atrakcaj, że całą Warszawę przejedziesz pod ziemią w pół godziny. Do Wilanowa najlepiej 180 z Krakowskiego przedmieścia, Nowego Światu, przejedziesz przy Łazienkach, Belwederze. To taka trasa dla turystów to 180

ok, a ten Powsin to gdzie.. ? co tam jest fajnego..? Jade pociagiem więc jestem skazana na autobusy i tramwaje, ewentualnie metro... Ile kosztuje bilet autobusowy w Wawie..? dziekuję za wszelkie informacje, bardzo mi pomagacie.

Może zabierz dzieciaki do IMAXA? Na jakiś film w 3d :) Żeby sobie odpocząć :P

Gość zobacz tutaj
no właśnie dla dzieciaków to chyba rzeczywiście Pałac Kultury z tarasem widokowym i ZOO na Pradze

Gość zobacz tutaj
do Powsina dość trudno dojechać bo jeden autobus co pół godziny, więc odradzam bo to już rzeczywiście poza Warszawą. Bilet normalny kosztuje 2.40, ale można kupic dobowy za 8.20 chyba i jeżdzić przez całą dobę do woli wszystkim kasując w pierwszym srodku komunikacji

Gość Lista priorytetów
1. Starówka wraz z wszystkimi przyległościami 2. Trakt królewski ( Aleje Ujazdowskie, Plas 3 Krzyzy, Nowy świat, krakowskie Przedmieście) 3. Plac Piłsudskiego , Grón Nieznanego Żołnierza, Ogórd Saski, Teatr Wielki 4. Kompleks Pałacowo - Ogrodowy w Wilanowie 5. Kompleks Wypoczynkowy wraz z ogrodem Botanicznym w Powsinie 6. Taras Widokowy PKiN 7. ZOO 8. Metro jeśli nigdy nie widziały :) 9. Rytnek Nowego Miasta To chyba najpopularniejsze atrakcje Warszawy , i chyba w sam raz na 3 dni zwiedzania

Gość Lista priorytetów
Możesz kupić bilety dobowe Taki jeden kosztuje chyba 3.60 ulgowy i 7.20 noermalny

Gość Lista priorytetów
No i rzeczywiście IMAX to spora atrakcja bo poza wawą jest tylko w krakowie Na PKIn niestety trzeba płacic i to spore pieniądze Chyba 10 ulgowy i 20 normalny

Gość zobacz tutaj
tak - są bilety na wjazd na taras widokowy. Ale nie wiem ile kosztują, bo nie korzystam :-)

jejku, bardzo bardzo wam dziekuje, cos sobie z tego ułoże na pewno. Skoro juz pytam to napiszcie mi mniej więcej ceny wstepów do zoo, do tego kina, to mi duzo pomoże w planowaniu budzetu.. no i jak cos za drogie, to nawet dzieciaków nie bede szczuć...

Gość zobacz tutaj
zoo dorośli 12 zl, dzieci 6

Gość Lista priorytetów
No niestety wawa nie jest tania Tanie jest wejście do powsina, wilanowa czy zoos Tam wejście kosztuje po kila złotych Drogi jest PkiN i IMAX to wydatek rzędu 10 zł. ulgowy i 20 zł normalny Reszta atrakcji jak zwiedzanie gratis Na początek polecam karmienie wiewiórek i pawi w łazienkach :) Jak pomyślisz to spokojnie ułożysz 3 dni zwiedzania

Gość zobacz tutaj
Imax dorośli 23, dzieci 19

bardzo wam dziekuję, nie spodziewałam się że tak mi ktos tutaj pomoże.. Nocleg planuje na Smolnej, już o ceny nie bede pytac, zadzwonie i sie dowiem.. :) Chyba ze znacie jakies inne tanie noclegownie..? dziekuje jeszcze raz.

Gość Lista priorytetów
A dlaczego się nie spodziewałas? Myslałaś że w wawie mieszkają tylko przyjezdni albo kibice legii? Informuje cie że tu mieszka też sporo normalnych ludzi

Gość zobacz tutaj
no niestety w okresie wakacji, to raczej nic taniego do spania nie znajdziesz... Przykro mi, ale niestety to chyba najdroższe miejsce w Polsce... Cieszę się, że mogliśmy pomóc, weź sobie mapkę do ręki i z naszymi wskazówkami poukładaj co i kiedy. Miłego pobytu życze i mam nadzieję, że teraz już będziesz wiedziała, że Warszawiacy nie tacy źli jak reszta Polski o nich mówi :-) Pozdrawiam cieplutko

oj, nie, źle mnie zrozumiałaś.. Po prostu nie spodziewałam się że komus się będzie chciało pisac o cenach i pierdołach, to takie małe informacje a jednak duzo dają.. Moge sobie teraz spokojnie obliczyć koszty, łącznie z cenami biletów autobusowych, wiecie jakie to ułatwienie..? :)