Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madox

wymioty i novyneete

Polecane posty

Gość madox

proszę was o pomoc-mianowicie w sobotę wzięłam tabletkę novynette o godzinie około 22.00, wcześniej byłam na grillu u znajomych i niestety chyba się tam zatrułam :( no i około godziny 00.00 może 00.30 wymiotowałam, CZY TABLETKA ZDĄŻYŁA SIĘ WCHŁONĄĆ (boję się bo wcześniej był jeszcze sex) novynette przyjmuję regularnie poza tym jednym incydentem. proszę odpowiedzcie mi... ogólnie to chyba źle na mnie działają te tabletki-czuę się taka pełna, mam zawroty głowy, mdłości czasem, czy to może być spowodowane tymi tabletkami? jakie uważacie za lepsze od novynette?

Gość Marta1983
tabletka wchłania się 4 godziny. JEżeli zwymiotowałaś przed tym czasem należy zażyć kolejną tabletkę z zapasowego opakowania..

napewno sie wchlonela. A co do innych tablete, jesli po novynette zle sie czujesz to zostaly zle dobrane, musisz zmienic. Ja bralam novynette przez 3 lata bylo ok, ale zmienilam na rigevidon bo sa tansze i maja podobna ilosc skladnikow. Zajdz do lekarza i popros o zmiane tabsow. Nie lekcewaz tego. Pozdr.

Gość madox
kurcze ja wziełam następnego dnia dopiero, jesli biore regularnie to może nie ma się czego bać, jak myślicie?

Gość hy
przejrzyj topik "Skuteczność Novynette" polecam

Gość madox
do Devil69 dzięki wielkie, pocieszyłas mnie :) no teraz własnie juz mu mówiłam-ale poprosiłam jeszcze o receptę żeby sie jeszcze upewnić czy to od tych tabsów, ale chyba tak bo biorę już 10 tabletke i znowu to samo-tylko sie męcze... zmienie je napewno

To wszystko zalezy od organizmu. Ja gdy mialam grype zoladkowa bralam noromalnie tabsy. Wiedzialam, ze biegunka i czeste wymioty obnizaly skutecznosc ale nie chcialam przerywac w srodku opakowania. Kiedy wyzdrowialam, zapomnialam o calej sytulacji i poszlismy z chlopakiem na calosc. Dopiero potem zajarzylam, kurna tydzien na antybiotyku, 4 dni biegunki i wymiotow. Masakra. Ale widocznie :D Bog stwierdzil ze to jeszcze nie pora i nie bylam w ciazy. Zaloze sie ze i ty nie bedziesz :D Tak latwo nie jest zajsc, chociaz duzo sie slyszy :D

Gość madox
no ja mam w tej chwili małego urwisa już i nie bardzo mam czas na kolejne ani siłę :) mam nadzieję, ze jest ok... no ale zmiana musi być. aha czy bóle brzucha też mogą być spowodowane tabletkami?

tego nie wiem przeczytaj ulotke jak masz. Moja kumpela miala zawroty glowy i mdlosci po novynette, zmienil lekarz je na regulon i od 2 lat jest okij. Ja osobisci nie mam nic po tabsach :D. No procz suchosci pochwy. Wszystko zalezy od organizmu 9wiem powtarzam sie), ale to prawda. Sproboj innych, a noz beda dobre :D

Gość madox
Devil69 dzieki wielkie... :) uspokoiłas mnie...

Gość nina17
a jeśli ja dopiero zaczęłam stosować novyneete (to moje 1 opakowanie- 4 tabletka) to po jakim czasie stosowania można bezpiecznie uprawiać sex?

Hej! Prosilabym o porade bo sama nie wiem czy jestem zabezpieczona jeśli przyjelam pierwsza tabletke o 22 a rano 8 obudzily mnie mdłosci i zwymiotowalam. Poza tym odnośnie antybiotyków skad wniosek ze obnizaja skutecznosc? osobiscie biore tetrealysal przepisany przez dermatologa i on nic nie wspomnial ze to moze miec wplyw na moja antykoncepcje.

Witam, przyjmuje novyneete od około roku, przez pierwszy miesiac zle sie czulam, pozniej bylo juz ok, jednak kilka miesiecy temu przed okresem zaczeły bolec mnie piersi, jestem bardzo nerwowa, boli mnie brzuch , co o tym mysilicie? Wspomnę jeszcze ze przed przyjmowaniem tabletek mialam bardzo bolesne miesiaczki , bolaly mnie strasznie piersi i bylam nerwowa, po tabletkach na jakis czas wszystkie dolegliwosci minely. I teraz znowu to samo.