Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurczę

ciąża a temperatura ciała-odpowiedzcie proszę

Polecane posty

Gość kurczę

Przez pare lat robiłam wszystko, żeby uniknąć ciąży, ale zrezygnowałam z tabletek anty, postanowiłam, ze przeczekam 3 pierwsze miesiące, z nadzieją, że ureguluję cykl.. no i nie przeczekałam, w 2 miesiącu po odstawieniu kochałam się z moim facetem, oczywiście z prezerwatywą i nie do końca, ale qrna martwi mnie jedno- mam podwyższoną temperaturę od kilku dni i boję się, że to objaw ciąży-oświećcie mnie kobiety, bo zwariuję

Gość Marta1983
podczas ciąży temp ciała wynosi ok 37 stopni.. JEdnak ty możesz mieć podwyższoną bo okres ci się zbliża nie panikuj..

Gość kurczę
nie wiedziałam, że przed okresem wzrasta temperatura.. hmm, mam też bóle w dole brzucha, przyznaję,jestem niedouczoną panikarą,przez 6 lat brałam hormony i teraz nic nie wiem o swoim organizmie..

Gość Marta1983
najwidoczniej twój organizm stara się tobie przekazać że dostaniesz okresu. Bóle przed @ na to wskazują.. nie martw się..

Gość kurczę
dzięki, mam nadzieję, że to nie ciąża, to byłaby dla mnie tragedia, może to za mocne słowo, ale nie marzę o dziecku..

Temperatura odnośnie cyklu jest tylko wtedy miarodajna, gdy mierzona cały cykl, rano przed ósmą, o jednej godzinie, w jednym miejscu (pochwa, odbyt, usta - nie pacha!) - zaraz po przebudzeniu i przed wstaniem z łóżka.Zależność jest taka: nie jest ważne jak wysoka jest temp. po owulacji - ale jaka jest różnica między przedowulacyjną a poowulacyjną.Temperatura po owulacji ZAWSZE jest wyższa niż przed owulacją. Utrzymuje się wyżej aż do miesiączki.Dlatego nie ma żadnej możliwości, by określić ciążę w sytuacji gduy mierzysz:pod pachą, sporadycznie, o innej porze niż rano (czy o różnych porach) i tak dalej

Gość kurczę
ngLKA----->dziękuję za radę, dotychczas mierzylam temperaturę raczej spontanicznie.. miejsce pomiaru - pochwa oczywiście, nie pacha, ale postaram sie pamiętać, by robić to zaraz po przebudzeniu.. mimo wszysko boję się bardzo, wydawało mi się, że nie będzie większego ryzyka, ale sama już nie wiem...

O ciąży może świadczyć minimum18 wyższych temperatur. U zdrowej kobiety bez ciąży, tych wyższych powinno być minimum 12 a max 16