Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nattt

Precz z złośliwymi GRUBASAMI!!!

Polecane posty

Gość nattt

Mam 170cm wzrostu i ciężko mi utrzymać wagę 50kg. Jem normalnie, nigdy się nie odchudzałam. Jednak miliony razy słyszałam od innych, że na pewno się głodzę, przesadzam z odchudzaniem, że ze mnie chudzielec, czy szkieletk! Dziwi mnie, że w społeczeństwie utarło się, iż nie wypada powiedzieć komuś z nadwagą, że jest gruby, wygląda jak golonka itp., ale istnieje ciche przyzwolenie na obrażanie ludzi z niedowagą! Nie moja wina, że choć bardzo się staram, to nie mogę przytyć! Dla tych, którym zdarza się powiedzieć o kimś "ty chudzino" proponuję, żeby następnym razem spojrzeli na siebiei! Zwłaszcza grubi dorośli i osoby starsze lubują się w obrażaniu ludzi z niedowagą. Gdybym odpowiedziała im "lepiej spójrz na siebie gruba beko", to niewątpliwie oberwałabym ostrym słowotokiem!!! Zastanówcie się nad swoim postępowaniem!

Gość natt widzie ze masz kompleksy
kobieto... idz poczytaj bravo girl.

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
masz problem, ale z głową

Gość 87687
masz racje natttt, ale te slowa to z reguly padaja glownie od grubasek. Dlaczego? Pewnie z zazdrosci ;) Te wpisy powyzej to pewnie tez jakies balerony napisaly :D

Gość nattt
oczywiście, że mam kompleksy, jeśli bez przerwy ktoś obrzuca mnie złośliwymi komentarzami na temat mojej figury! Po Waszych odpowiedziach również widzę, jaką figurę Wy posiadacie :|

Gość podpisuje sie pod tym
zgadzam się z Tobą. ale ja się komentarzami "puszystych" nie przejmuję, wręcz odwrotnie - odpowidam w tym samym tonie..

Gość złośliwygrubas
komedia :D :D :D :D :D

Mysle, ze to dlatego, ze oni nie zdaja sobie sprawy z tego, ze masz na tym punkcie kompleksy.

Gość dla grubasa słowo
"chudzielec" jest komplementem i nie mówią tego raczej złośliwie

Gość nattt
Przeciwieństwem do słowa "chudzielec" jest "geubas"... więc rozumiem, że to także komplement... :|:|:|:|:|

Gość 87687
a najlepsze jest to, ze grube baby twierdza, ze faceci powinni sie z nimi spotykac, bo w przeciwienstwie do "wieszakow" (sory za okreslenie) one sa mile, buahhaha

Gość popieram autorkę
mam to samo całe życie niedowaga i muszę wysłuchiwać od grubasów że po cholerę się odchudzam, że umrę itd, .że już wyglądam jak kościotrup i że swoją obecnością w ogóle obrażam ludzkość (szczególnie jak w restauracji zamawiam sobie pizzę z podwójnym serem i piwko). ale spróbuj powiedzieć komuś że ma nadwagę i od tego można mieć np. miażdżycę ja sobie w przeciwieństwie do tyhc ludzi zdaję sprawę że moja waga grozi np. anemią - dlatego robię regularnie różne badania, na szczęście na raize mam dobre wyniki

ja zawsze się odgryzam jak ktoś mnie od wieszaków itp wyzywa - słowo "grubas" wtedy jest komplementem..

Gość misek
ale z was popaprane tłuczki :D :D

Gość popieram autorkę
misek - a do kogo to było?? ty przyuważ z kim fruwasz :D:D:D

Gość heheheheheheh
zawsze lepiej być szczupłym tłuczkiem niż grubym tłukiem :D

Gość milka3
Ja tez mam ten problem-jestem szczupla a tak bardzo chce przytyc:( Ostatnio moja szwagierka(baleronik) powiedziala mi _ale ty masz chude nogi1 nie wiem czy mialam to od niej odebrac jako komplement czy raczej jako krytyke:O

Gość misek
milka -> ani tak, ani tak

Gość misek
ja nie jestem gruby, chudy też nie :P za to wy dzieciuchy :D

Gość misek
szkieletor = tłuścioch ten sam problem i podejście do niego

Gość misek
złośliwe matołlki :D :D :D i te za chude i te za grube :P

Gość popieram autorkę
może i rzeczywiśćie szkieletor=tłuścioch tylko dlaczego tłuściochy czują się bezkarne w obrażaniu szkieletorów??? a jak się człowiek zająknie na temat grubasów to one zaraz że są puszyste, kobiece i kochanego ciałka nigdy nie dość ja jakoś nie uważam się za chodzący ideał i wzór kobiecości

Gość misek
wzajemnie traktujecie się tak samo :P

Gość mood_indigo
Zgadzam się z tym, jeśli ktoś jest gruby to pewnie dlatego, że jest chory i powinno sie mu współczuć. Chudym (zwłaszcza dziewczynom) mówi się natomiast, że pewnie się odchudzają i że okropnie wyglądają. Nikt nie pomyśli, że przecież one też mogą mieć problemy ze zdrowiem lub po prostu mają taką figurę.

jassne:O tylko są ludzi z autentyczną nadwagą której nie przyjmują do wiadomości uważając że wyglądają najlepiej na świecie i są ludzie normalnie szczupli - nie za szczupli z niedowagą - ale wg tych pierwszych, grubych, te szczupłe (nie chude) osoby są i tak za chude i szkielety itd. ponieważ nie mają ani kg nadwagi czy ani jednej opony na brzuchu, ani grama cellulitu i szczupłe nogi. dla "puszystych" to jest nie do przeżycia i dlatego dogryzają szczupłym (moja znajoma sama przyznaje ze tak jest - dopóki miała sporą nadwagę dokuczała szczuplejszym od siebie - czy szczupłym jak ja czy z lekką nadwagą ale mniejszą niż ona - że są za chudzi, że niezdrowo wyglądają itp. w końcu kekarz do którego trafiła z problemami z kręgosłupem kazał schudnąć - i schudła. nie ma praktycznie nadwagi i punkt postrzegania osób szczupłych w ciągu jednego roku zmienił się o 180st..)

Gość misek
cały czas piszę żeście guuuuupie :P

Gość pewno chodzi o to
ze w dzisiejszych czasach nikt nie przypuszcza, ze mowiac do kogos "ale ty jestes chuda' moze go obrazic dzisiaj wszyscy lubuja sie w "chudosci"- moze gdyby w czasach kiedy, dominowala moda na "obfite ksztalty" ktos nazwal kogos "chudzielcem" byloby to oczywista obraza (tak jak dzisiaj z "grubasami") wierz mi, ze zdanie "ale ty jestes chuda" pobrzmiewa w marzeniach wielu kobiet. przeciez sama doskonale o tym wiesz, ze facet majac do wyboru chudzielca i grubasa, wybierze chudzielca ;) (mowie tu o takiej abstrakcyjnej sytuacji, pomijajac charakter, ubior, szeczegolne preferencje itd. ...chociaz- np. na "dyskotece" tez jest pewno taka "selekcja" :P)

Gość pewno chodzi o to
i nie mowcie mi, ze kazda gruba osoba jest zawistna o ta chudsza :O w jakim wy sie towarzystwie obracacie? moze to z wami cos nie tak? ja mam i grubych i chudych znajomych i wszyscy swietnie sie rozumieja przezywanie sie na zasadzie "-ty cos tam zrobilas zle, -tak, ale ty za to jestes gruba/ chuda jak szkielet", to najlepszy przykład zdziecinnienia