Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listkowa

Mam udka kurczka

Polecane posty

Gość listkowa

W jaki ciekawy sposob moge je przyrzadzic? Co do tego zrobic, przygotowac? Zwykle ziemniaki juz mi "bokiem wychodza". Prosze o jakies propozycje.

natrzyj czosnkiem, posól, oprósz pieprzem i papryką słodką. Podsmaż na patelni, podlej wodą, wrzuć troszkę czosnku, przykryj i duś. Jak zaczną mięknąć dodaj marchewkę, po jednej na osobę, w duzych kawałkach. Do tego ryż. A jeśli ziemniaków masz dość zwykłych, to pokrój surowe w kostkę i podsmaż na oleju przez 10 min, potem przykryj na 10 na mały gaz, potem kolejne 10 odkryj. Coś na kształt frytek :) Zamiast ziemniaków możesz tez podać kalafiora, brokuła, fasolkę, makaron, kaszę...

Gość tego Burek nie zeżre nawet

Gość listkowa
o dzieki! :-) brzmi ciekawie... pytanko - podejrzewam, ze wyjdzie sosik z tego duszenia, nie bedzie on za slodki od tej marchewki? ktos cos jeszcze zaproponuje?

będzie słodkawy, ale jeśli nie przesadzisz z ilością marchwi i zrównoważysz to czosnkiem, będzie pycha, bo wylezą przyprawy z kurczaka i ...zaraz zapluję klawiaturę ;)

Gość listkowa
hmmm... mieszanina miodu i musztardy nie widzi mi sie w ogole. wybacz, ale kiedys jadlam slatke z takim sosem, nie dosc, ze niezbyt mi smakowalo to pozniej baaardzo cierpialam przez 2 dni... brrr... okropnosc! ale sa gusta i gusciki, smaki i smaczki ;-)

Gość z trupim jadem
z trupim jadem najlepsze ;-)

Gość koty śmietnikowe zjedzą

Gość listkowa
hehe... nie opluwaj klawiatury, tylko zrob cos dobrego, nie zaluj sobie! ;-) ta salatka z kapusty pekinskiej moze byc dobra! za trupi jad - dziekujemy. Zajrze tu jeszcze pozniej, moze jeszcze ktos cos naklika. Dzieki i pozdrawiam.

Gość koty śmietnikowe zjedzą
Udka kurczaka najlepsze są z kotem zapiekanym w asfalcie :)