Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adore

Szczepionka a alkohol

Polecane posty

Gość Adore

Witam Czy orientuje się ktoś, czy niewskazane jest picie alkoholu przed szczepionką ? Oczywiście nie bezpośrednio. Zaplanowałem na dzisiaj imprezę pożegnalną przed wyjazdem do Anglii, a tu mi starzy wyjeżdżają z wiadomością, że jutro na 9 mam iść na jakąś szczepionkę przeciwko chorobom pochodzącym od kleszczów... nie wiem, czy mam nie pić w ogóle, jak to się ma do szczepionki... nie wie ktoś, czy powinienem sie powstrzymać czy też raczej nie zaszkodzi to ? Impreza myśle że skończy się gdzieś o 1-2 rano, nie wiem ile czasu potrzeba organizmowi by pozbyć się alkoholu... trochę głupio organizować imprezę i nie napić się ze znajomymi... Pozdrawiam

Gość Adore
Kurde, niestety nie mam znajomych pielęgniarek... szczepionka nie jest konieczna, nie wyjeżdżam w jakieś pełne kleszczy zarośla tylko do zurbanizowanego Londynu... no ale nie wytłumaczę tego moim rodzicom... szczególnie że mają dziwny pogląd, że mając 18 lat nie mogę się jeszcze czasem napić alkoholu, więc nie mogę im powiedzieć też "Mamo, dzisiaj mam imprezę, będę pił alkohol, nie mogę mieć szczepionki jutro"... a jak już mówiłem, trochę głupio nie napić się ze znajomymi...... :/

Gość Adore
Kurde, niestety nie mam znajomych pielęgniarek... szczepionka nie jest konieczna, nie wyjeżdżam w jakieś pełne kleszczy zarośla tylko do zurbanizowanego Londynu... no ale nie wytłumaczę tego moim rodzicom... szczególnie że mają dziwny pogląd, że mając 18 lat nie mogę się jeszcze czasem napić alkoholu, więc nie mogę im powiedzieć też "Mamo, dzisiaj mam imprezę, będę pił alkohol, nie mogę mieć szczepionki jutro"... a jak już mówiłem, trochę głupio nie napić się ze znajomymi...... :/

Gość Adore
Dobra, to inaczej... poprostu, ile czasu organizm pozbywa się alkoholu :) ?

a nie mozna zabrac po prostu ze sobą tej szczepionki? teraz przeciez bardzo czesto wykupuje sie takie rzeczy w aptekach, potem zachodzi się do danego punktu medycznego i po sprawie ;) j

to tez zalezy ile wypijesz mysle ze 3, 4 piwka tak do polnocy i powinno byc dobrze jesli wiecej musisz powiadomic o tym swojego lekarza a rodzcie to chyba tak specjalnie cie wrobili :P ;)

Gość Adore
Wiesz... moi rodzice zawsze wiedzą lepiej i mają swoją wizję na wszystko (czasem naprawdę niezrozumiałą), poprostu mam się jutro zaszczepić i już, nieważne czy psuje mi to imprezę czy wyjazd na zakupy czy cokolwiek ;), więc ja jestem pewien że na układ z kupnem szczepionki nie pójdą za cholerę :P. Myślisz więc że od 00.00 do 9 już będę czysty z alku :) ?