Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała lady pank

skąd cyganie mają tyle kasy?

Polecane posty

skąd cyganie mają tyle kasy? to jest chyba reguła, nie? zawsze gdy kogoś o to pytam to mi mówi, że kombinują! ale od stania na ulicy i kombonowania i kasa im do portfela nie leci? udzieli mi ktoś konstruktywnej odppowiedzi?

Gość ry
po pierwsze- wyobraź sobie, ż eniektórzy z nich normalnie pracują i zarabiają! Szok, no nie?:P ale to sterotypowe myślnie robi swoje, równie dobrze moglibyśmy mówić ż ekazdy Polak który ma auto ukradl je:) po drugie- owszem, część dorabia się niebagatelnych sum stojąc na ulicy i żebrząc, w ten sposób można na prawde nieźle "zarobić"

ja mieszkam na \"dzielnicy cyganów\" i to nie prawda ze kazdy ma kasy jak lodu. wlasciwie to wiekszosc zyje zupelnie normalnie. na pewno troche prawdy jest w tym ze kominuja czy kradna. Ale przeciez nie tylko oni to robia. Mojej kolezance np ostatnio cyganka powrozyla za 2 kg ziemniakow :)

Gość pizg pizg pizg
wszystkich cyganow jakich ja znam są objebani kasą jak lodem! chodził ze mną taki jeden dupek do LO, dostawał 1500 (!) zł kieszonkowego, do slepiku szkolnego przychodził z dwusetkami, chodził tylko w markowych ciuchch, oblewał sie całymi flakonami pumy, włoski na żeli, swoje bmw na 18stke, co parre tygodni weekend za granicą z coraz to nową dziewuchą a jego stary był ... taskówkarzem!!! cygan jebany gracjanek!!! wy chyba osiedli i pałaców cyganów nie widzieliście, że tak piszecie! cyganie to zaraza

owszem , widzialam. nie mam omamów i doskonale wiem gdzie mieszkam. nie bede stawala w ich obronie bo nie obracam sie w ich towarzystwie. wiem po prostu ze nie wszyscy sa bogaci i kradną co popadnie

Gość pizg pizg pizg
nie lubię cyganów brudasów owłosionych

Gość natasha podrużka
pizg... to miałeś sczęście poznać cygana z klasą!! cygan w szkole to rzadkość. A z kasą u nich jak u każdego - są bogaci i są biedni - samo życie

Gość bywa i tak...
cyganie dziela sie na dwie grupy, liczna - bardzo biedna, nieliczna - bogata. ci bogaci dorabiaja sie często duzych pieniedzy wykorzystujac tych biednych. faktem sa organizowane przez bogatych wycieczki na żebranie dla biednych. oczywiscie bogaci dostaja pokaźnie dole od tych biednych. te wycieczki łatwo zauważyć. mieszkam w centrum krakowa, czasami żebraków cygańskich w ogóle nie ma, a jak już sa to sa dosłownie po obu stronach ulicy co parenaście metrów...

Gość mojitox
ja mieszkalam obok cyganow i kazdy z nich jezdzil bmką...

Gość ja wiemvbnf
otoz cyganie ci nie sa polakami, a przewaznie niemcami itp i tam dostaja zasilek czy tam jakies wspomogi od panstwa, za ktore w polsce maga super zyc, zauwazcie ze przewaznie na pare miesiecy wracaja do swoich panst

Gość cmokkkk
jasne za zasilki :S :P w moim miasteczku sa sami bogaci cyganie :S cala ich dzielnica to same palacyki i kilka najnowszych meroli przy kazdym palacu