Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marselina

Okres jeszcze przed zakończeniem opakowania

Polecane posty

Gość Marselina

Witajcie, novynette to moje pierwsze tabletki, od początku dobrze je znosiłam tylko że gdy wzięłam pierwszą tabletke w pierwszy dzień okresu to krwawienie na drugi dzień zanikło...ale poszłam do gina i powiedziała że to podczas pierwszego opakowania jest mozliwe i zeby sie nie przejmować...Lekkie Plamienie zaczęło się dopiero przy 13 tabletce... ale Problem polega na tym że przy 19 tabletce (czyli jeszcze przed zakończeniem opakowania) dostalam okres... ale tabletki wybralam do końca...dzis jest pierwszy dzień bez tabletki i zastanawiam się czy tą 7-dniową przerwe liczyć dopiero od dziś czy moze juz od tej chwili od kiedy dostalam okres? miałyście kiedys taką sytuację ze jeszcze przed zakończeniem opakowania dostałyscie okres? moze te tabletki są za słabe dla mnie, albo to tylko przy pierwszym cyklu tak mam....nie wiem co myśleć...

nie no przerwę liczysz od dnia w którym nie wzięłaś tabletki!! w pierwszych kilku miesiącach mogą się zdarzyć tego typu historie. więc spokojnie bierz dalej tabletki po przerwie.

Gość Marselina
Tak sie zastanawiam, czy jeśli ten okres dostałam wcześniej to czy mimo to skuteczność novynette została zachowana...?

Gość yuuu
Ja tak miałam na początku brania tabletek. Okres zaczynał mi się w ostatnich dniach brania tabletek. Potem to się zmieniło, i miałam w drugim/trzecim dniu przerwy aż po piąty/szósty dzień przerwy po latach brania tabsów.