Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdaf

chcę kwaśniewskiego na premiera- odpowiedni człowiek

Polecane posty

Gość asdaf

z doświadczeniem i obyty kto za?

Gość ergo omnes
komuch, do tego żyd i pewnie mason. Tego chcesz dla polski oszołomie jeden, rządów pijaczka i agenta do tego?

To prowokacja? Nie chcę na premiera kogoś, kto nie umie zachować się na cmentarzu bohaterów II wojny światowej, chwieje się pijany, jak bela i udaje, że ma zespół golenia któregoś tam.

Gość mmonster koza
powiedzmy sobie wyraźnie gdyby zamiast pokojowego przejścia do demokracji wybuchła kontrewolucja kwaśniewski i jego koledzy w najlepszym wypadku dostaliby po 20 lat więzienia :)

moim zdaniem to dobrze by było gdyby był nadal prezydentem, niestety już być mnie może... ale... kto wie? byłaby taka możliwość?

Gość mmonster koza
Twoje, jak to ujęłaś zdanie opiera się na nieznajomości najnowszej historii bo nie zakładam, że Twój tatuś był w PZPR ważnym towarzyszem.

Gość a ja chce ...
KONONOWICZA !!! jedyny odpowiedni kandydat na ten urząd ... Kulturalny, obyty w świecie ...

Gość ziewam na to
a kto nie był w PZPR albo nie współpracował? - Suchocka ,Mazowiecki posłowie w komunistycznym Sejmie ich też do więzienia?Wielu działaczy solidarnosciowych lub szerzej wolnościowych szczególnie ci skupieni wokół dziesiejszej PO ( dawniej UW) mają przeszłość pzpr-owską.Jak byli starzy albo wyczuli wiatr historii to zmienili zdanie , gdyby komuna nie upadła w 89r. to jest wielka szansa że Kawachu też by się zdążył nawrócić , był za młody ustrój padł i został dożywotnim komuchem

Gość mmonster koza
tak, tylko np: Jacek Kuroń był potem w opozycji, więcej nazwisk nie będę wymieniał bo było ich mnóstwo. Tacy ludzie wystąpiwszy z pzpr dali dowód zmiany swojej postawy więc nie stosuj absurdalnych argumentów ja nie jestem słuchaczem Radia M. i mnie nie trzeba tłumaczyć, że nie tylko bracia Kaczyńscy i pan Macierewicz byli w opozycji :p

Gość 543210
Tylko nie Kwasniewski. Czy to, do cholery, nie me w Polsce odpowiedniejszego kandydata? Tylu jest mądrych i odpowiednich. Stawiam na Modzelewskiego. Tylko, żeby zechciał wrócic do polityki.

Gość mmonster koza
tak Kuroń wyczuł w latach 60 że za 25 lat system szlag trafi nawet nie chce mi się już pisać argumentacja jak z Radia M. :O a Kwaśniewski, no cóż, nie zdążył biedaczek, trzeba było się w owczym pędzie jak to kiedyś powiedział do Solidarności zapisać, najlepiej Walczącej :D