Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kacuskabb

Jak zrobić masę do wafli???????

Polecane posty

mleko niesłodzone nie ugotuje się !! wiem bo moja koleżanka nie wiedziała i i gotowała owe mleko ze 3 godzinki oczywiście po otwarciu mogła je jedynie wypić:(

Dlaczego nie zrobicie sobie masy z mojego przepisu? Jest naprawde super nigdy nie robie innej bo tej nie da sie do zadnej porownac.Jest pyszna jak czekolada. I wykonanie jest bardzo proste.

Gość bo na margarynie
jest niedobre i nie zmuszaj ludzi, zeby robili tak jak ty snobko.

Gość gość
a ja robie tak - mieszam kakao z margaryna palma i cukrem pudrem (w mikserze) po wymieszaniu masa nadaje sie do smarowania i nie trzeba schladzac :) do smaku mozna dodac msok z cytryny. :) polecam ,naprawde dobre ;p

Gość gość
Podam przepis na masę,którą praktycznie sama z musu wymyśliłam.Mojemu dziecku wieczorem w sobotę zachciało się wafla,sklepy już zamknięte były,więc zaczęłam kombinować z tego co miałam w domu i tak: w rondelku rozpuściłam 1 kostkę masła,dodałam 1\2 szklanki śmietanki 36%,dodałam połamane na drobne kawałki 2 czekolady gorzkie(200 gram) i 1 czekoladę mleczną(100 gram),wydawało mi się to zbyt rzadkie to dałam 1 szklankę drobniutko mielonych orzechów włoskich(dokładnie mieszałam co by się grudki nie zrobiły.Na koniec okazało się,że nie mam cukru w domu i rozpacz:( ale przypomniałam sobie,że mam chałwę sezamową,więc ją pokruszyłam i dodałam do masy (tak ok.15 dkg)ale można dodać więcej lub mniej - rzecz gustu i smaku.Taką jeszcze dobrze ciepłą masą przełożyłam wafle.Przykryłam papierem śniadaniowym i obciążyłam dechą do krojenia i 1 kg mąki.Wyszło istne cudo:)

Gość gość
1/2 szklanki śmietany ma być:(

Gość gość
obleśne z tymi surowymi żółtkami :p - a salmonella ?

Gość gość
ja smaruje nutella, albo powidlami sliwkowymi

Gość shanajjnfjn
2 litry mleka zagotować z 8 szklankami cukru i gotować aż powstanie taka lekko gęsta masa :)

Gość gość
ja kiedyś się bawiłam z masami ale gdy przyszły dzieci brak mi czasu i kupuję gotowe. Ostatnio zrobiłam wafle z masą orzechową z kawałkami orzechów helio. Pyszotka, na wierzch jeszcze rozpuściła czekoladę i polówki orzechów do dekoracji.